Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

HD programy

Nevýhoda HD programů se dnes u nás projevila v plné síle.Díky počasí nám HD programy nejdou,jen ,,mazanice,, od freesatu běží bez problémů.

jjery
Registrace: 12/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

bohus31,franck

Má-li uživatel parabolu velikosti 45-60-120,možná i víc,přijde hustší déšť nebo sníh a nepomůže mu ani max.přesné nastavení.Jediné 100%ní řešení je asi obří talíř,ten má ale málokdo.

sigur
Registrace: 5/2010

@sigur

dobre si precital moj predosly prispevok? ak rozumies slovencine, tak ho precitaj este raz. okrem inych parabol, parabolu 240cm mam...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

=bohus31

Však jsem ji četl a rozumím ji tak,že na tvé 240 ti programy jedou i za deště a sněžení a výpadky jsou jen při atmosferických poruchách párkrát ročně.To neodporuje mému názoru,že je třeba velkou parabolu,možná stačí těch tvých 240,aby vše jelo,i když leje nebo hustě sněží.Ty jiné atmosferické poruchy do toho nepočítám.Holt velká parabola=stabilnější přijem.

sigur

jasne

sigur. tvoj predosly prispevok neviem preco si mi adresoval, ked pises relativne to iste co pisem v pripevku vyssie. alebo ako citas v kumulative vsetky prispevky?

bohus31

napriklad

pri tomto HD-cku sa pri zamracenom pocasi, alebo jemnom dazdi nechytam ani s pf2,4m https://www.youtube.com/watch?v=8pBqqIJB8bw

bohus31

@bohus31

Adresoval jsem proto,protože z tvých předešlých příspěvků vyplývá,že pokud lidem vypadává za deště a sněžení signál,a to i na menších parabolách,tak že hlavní problém bude ve špatné instalaci nebo nasměrování paraboly.Já tvrdím,že při hustém dešti nebo sněžení hraje roli i velikost talíře a že sebelepší instalace nepomůže.U menších parabol budou výpadky vždy.

sigur

HD programy

zajimavé je,že moji kamárádi,němci,přijedou,nasadí na mříže 33 anténu a jdou jim německý HD kanály,tak jak je to.Mě jdou skylink HD na 46 techsat jako fík,jako na Fubě 85.+ noname 80.Ale jen ten techsat je precizně nastavený,ty další na rychlo a na motoru horkou jehlou R^ Rv

korkoran
Registrace: 10/2006

ved prave

preto som napisal jjery, nech blizsie specifikuje svoju vonkajsiu jednotku a kto mu ju instaloval...mne napr. pri E85 slape z 23E s LNB IBU single HDtv 8PSK tiez pri normalnom dazdi a snezeni, avsak atmosfericke poruchy, obzvlast silny dazd, snezenie a namrazu na parabole, uz spracovat tento signal E85 nezvlada...avsak to su len moje subjektivne prax skusenosti o ktore sa delim, bez akehokolvek naroku na absolutnu pravdu.

bohus31

RE: HD programy

Za silneho dazda alebo snezenia, pripadne pri vypadku uplinku.
Ale nie pri beznom dazdi ako u tazatela.

Kasr
Registrace: 8/2008

RE:HD programy

Chlapci ! Nezmatkujte a přesně si nastavte paraboly!!!

Na"kopce"nehleďte ! P. :dead:

ralp5
Registrace: 9/2007

jednoducho

treba mat poriadne nastaveny azimut a elevaciu nielen paraboly, ale aj osadenie LNB a skew...az potom nariekat ze parabola je mala, ked nieco nehra!

bohus31

@bohus31

Presne tak. Mňa tu zmiatli viacerí zo "zemského povrchu", keď som spomenul, že má T50-ku s 5 LNB a mne neodíde signál v daždi a hustom snežení a susedovi na 120-ke áno. Ale mne chodí každý rok raz môj kamarát-odborník s prístrojom a premerá celý systém. Nastaví na najlepší možný signál. Prekontroluje koaxy a F konektory. Takže treba sa o to aj starať a nie len už vtedy sa chytať za hlavu, keď niečo neide. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

jjery: "Díky počasí nám HD programy nejdou"

To, že ti nejdou programy není počasím, ale tím, že si neumíš nastavit parabolu.
Jsi obyčejný Troll a dal bych ti ovoce a tuhle blbost, co jsi tu otevřel bych už dávno zamkl. Rv :fuming: Rv

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Nyní se holt projeví kvalita nastavení parabol na koleně.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@Kibicak

Blbý kecy,parabola je dobřea troll audavač jsi ty howgh.

jjery
Registrace: 12/2012

Hmm a máte to. Celá zbytečná diskuse kvůli člověku, který se chová jako děcko ze školky. Jak asi potom vypadá jeho instalace?

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@jjery

Ať ti někdo kdo tomu rozumí doladí nastavení antény a přestaň se chovat jako (nevhodné slovo).

Martin79
Registrace: 7/2008

Všem

Mám parabolu na kvalitu signálu 90% a přesto 12344 HD vše kostičkuje- všechny ostatní programy(frekvence) OK

Romario
Registrace: 11/2016

Nevýhoda HD programů je , že vyžadují opravdu přesné nastavení paraboly :-/

shiraz

... a pak zvládají i normální déšť a sníh :8)

shiraz

@shiraz

Mne dosud zvladala parabola i déšť a sníh také . Bohužel 12344 nefunguje ani za krásného počasí 😪

Romario
Registrace: 11/2016

proto delnicka trida HD nepouzivala,no. ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Romario

Mám torodiální Visiosat Big Bisat se středem na 13E takže na 23E šilhám i když to šilhání u torodiálky není tak zcela opravdové, ale nemám s 12344 žádný problém ( musím zaklepat zatím ) normální déšť, který teď v nedávných dnech byl v Praze jsem na kvalitě obrazu nepocítil :-/

shiraz

@Romario

Ja mam 130%, tak preto mi to funguje aj za dazda. Este 30% rezerva. Kua, tie percenta vobec nic u niektorych stb neznamenaju!

Kasr

@Romario

Jak píše Kasr ty % nic neznamenaj důležitý je , aby ti to nevykazovalo chybovost a to ti někdo musí nastavit a změřit měřákem

shiraz
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra