Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Problém s TV PHILIPS 49PUS7150

Zdravím,
chtěl jsem poprosit o radu.
Zakoupil jsem televizor PHILIPS 49PUS7150 i přes to,že systém Android je stále neodladěný a tudíž jsem předpokládal,že TV bude mít nějaké ty mouchy.
Ale teď k problému,to že TV občas náladově v různých aplikacích škobrtá a občas zamrzá akceptuji,i to že ovladač občas špatně reaguje,atd.Ale nejsem si jistý v jedné věci.Klasické TV programy sleduji přes IPTV přijímač,který mám připojený k TV přes HDMI.Jenže někdy i několikrát denně dochází k tomu,že na displeji začnou lítat buď černé,nebo zelené proužky a celý obraz začne být zrnitý,nakonec dojde k tomu,že televizor přestane zobrazovat vysílání úplně s vyskakujícím řádkem,že není žádný signál.A jediné co pomůže,je restartování celé TV.Zkoušel jsem i jiné vstupy HDMI,ale se stejným výsledkem.A ani po aktualizaci firmware se nic nezměnilo.Tak by mě zajímalo,jestli je problém v HW nebo SW a nebo jestli i toto je jedna z nedotažených záležitostí Androidu a tudíž tento problém považovat za přirozenou vlastnost?
Dále by mě zajímalo,jestli je přirozená vlastnost televizoru,že obraz u rychleji se pohybujících objektů se na obrazovce docela rozpadá a kostičkuje a to ať když se dívám na HD vysílání,nebo i když přehrávám např. film přes USB v kvalitě 1080p.Jinak u statických objektů je obraz krásně čistý.
Řeším to kvůli případné reklamaci,ale nemá smysl to odesílat,pokud i toto je běžný problém.
Za odpověď a případnou radu předem děkuji.

ELIXIERE
Registrace: 6/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém s TV PHILIPS 49PUS7150

Najde se tu prosím nějaká dobrá duše,která by poradila?

ELIXIERE

To co popisuješ určitě standardní není a podle mě to na reklamaci je. Já mám nižší řadu Philipse a nic podobného nepozoruji. A už vůbec bych neřekl, že je android nedoladěny. Mě funguje naprosto korektně bez zamrzani a restartů. Multimédia jedu přes kodi. Takže za mě reklamovat.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

..mám podobné problémy ale s radou 7600. Po kazdej aktualizácii sa nieco upraví ale stale to nie je ono. Hlavne zamrzanie systemu, vypnutie zvuku pri sledovaní youtube alebo obcas pri zapnuti TV dojde k restartu. Inak restart je mozný iba odpojením z elektriky. Skoda, inak super telka.

efly
Registrace: 10/2008

je to model 2015 a ma 50Hz panel, preto moze byt rychly pohyb trochu problem. To ostatne pokial neriesi fw by som asi reklamoval ..... :((

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jo a podstatna vec je, ci to robi aj inde ako iptv.Lebo aj to moze byt dovodom a telka je v tom nevinne.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Je potřeba vyzkoušet více zdrojů - nějaký přijímač nebo DVD/BR přehrávač apod. Pokud problémy budou i v případě dalšího připojeného zařízení, potom bez rozpaků reklamovat.

008
Registrace: 1/2006

Sice IPTV přijímač jsem měl zapojený i v jiné televizi,ale bohužel jen přes scart.Ale i tak si nemyslím,že by v něm měl být problém a Philipska rozhodně v tom nevinně nebude. Už jen proto,že musím restartovat TV a né IPTV přijímač,aby to opět hrálo. Nejlepší by bylo připojit přes HDMI např. nějaký DVD přehrávač a vysledovat,jestli se to bude chovat jinak,bohužel teď žádný na HDMI kabelu nemám.
Takže se stále přikláním k myšlence,že je problém v TV,ale nedokážu odhadnout,jestli je problém HW a nebo v SW. Kdyby to bylo v SW,tak bych to asi neřešil...maximálně bych použil tovární nastavení a čekal na aktualizaci,která by to mohla vyřešit...ale jestli je problém v HW,tak není na co čekat a poslal bych to na reklamaci...Vím,že s Androidama mají lidé potíže a s tím jsem do toho šel,ale jestli je problém v elektronice,tak to už mi tak jedno není...

ELIXIERE

Kdo ví, co z IPTV přijímače leze do TV a co TV posílá zpět... Samozřejmě nevylučuji TV, ale pro reklamaci bych vyzkoušel nejdříve něco jiného připojit přes HDMI. Ještě zkus v TV a IPTV vypnout HDMI-CEC, jestli to náhodou nevylepší stabilitu...

008
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra