![]() |
|
Žádný příjem satelitního signálu u HD programůDobrý den,po dlouhé době jsem zapnul satelitní přijímač Technisat Technibox Sir s kartou Skylink (doted jsem měl zapojený kabel z antény přímo v TV, takže jsme se koukali přes pozemní vysílání). Mám parabolu průměr 80/85 cm a LNB monoblock se dvěma vývody (obsazen jen jeden pro jednu TV). Po refreshi karty mi jedou jen některé SD programy, HD programy ani jeden. Poplatky jsou zaplaceny, ze strany Skylink by mělo být vše ok. Když rozladím přijímač (vymažu seznam programů), pak manuálně zadám určité transpodéry ze stránek skylink.cz, tak mi to programy vyhledává. Když kliknu na nějaký naladěný HD program (třeba Nova HD), tak mi nejde obraz, píše mi to "žádný signál". Když se podívám na stav signálu u onoho puštěného programu, tak úroveň je nějak kolem 50 a kvalita je -.- dB. U SD programů kvalita a úroveň jsou docela vysoko, nějak kolem 75-85 a kvalita nad půlkou dB (i tak se obraz někdy zakostečkuje). Dám Vám tady pár obrázků. První dva ukazují jaké jsou úroveň a kvalita na dvou družicích: http://www.jpeg.cz/images/2016/11/20/uDt3.jpg http://www.jpeg.cz/images/2016/11/20/INmTS.jpg Tady ukázka při zadání transpodéru 12 363 MHz, kde jsou HD Barrandov: http://www.jpeg.cz/images/2016/11/20/ATJkh.jpg A tady, jak mám nastaveny DiSEqC-y: http://www.jpeg.cz/images/2016/11/20/XECbI.jpg Čím myslíte, že to je? Díky za rady a nápady! |
jirik29
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 18 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Špatně nastavená parabola, vadný konvertor, vadná kabeláž, chyba v konektorech, přijímač těsně před smrtí - vyber si. Nebo si zavolej firmu, ta změří signál a bude hned jasno.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...vedle poldo.stačí číst dobře na prvním obrázku a je hned jasno... |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
precitajtrebars https://www.parabola.cz/forum/topic-90829/Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Dagy2@ Jestli máš na mysli to chybný nastavení pozice (19,2E), tak to má vliv akorát na přednastavený TP při automatickým ladění. Pokud to ladíš ručně a zadáš parametry správně, tak je úplně jedno co to dole píše za družici.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...ano mám, má opačne zapojené vstupy koax do DiseqC a definici družic v tabulce na posledním obrázku. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Kdyby to bylo jak píšeš, tak mu nebude fachat nic. Není možný při špatně nastaveným DiseqC přijímat některý SD programy (a prováděl refresh, takže to má přímo spojitost se Skylinkem, takže přijímá tu správnou družici)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Takže vylézt ven a naštelovat parabolu? Ej ej, to abych spojil dva žebříky![]() |
jirik29
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...jsou mu TP, které jsou stejné na 19.2E a 23.5E.Stejne jako vyfotil "chodící" TP - přesně tento TP je na 19.2E. Proto mu také píše Technisat dolů že má anténu otočenou na 19.2E a ne na 23.5E. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...ne, pouze v menu prohodit 23.5E a 19.2E a uvidíme |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Proboha - i při stejných parametrech nemůže z jiný družice než 23,5E chytnou Skylinkový SD programy!jirik29@ Než začneš spojovat žebříky, tak bych šel koupit měřák a cestou se stavil na cca roční praxi někde ve firmě, která se SAT technikou zabývá. Pak to snad půjde. Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...jirik, jdi do menu nastaveni LNB a v prvním radku vyber Astra19.2E, v druhem radku vyber Astra23.5E a dej vedet co se stalo |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Presne ako píše Dagy, prehod v nastaveniach druzice a mas vybavene... teraz chytas signal z Astry 19,2MDR Sachsen-Anhalt 70 12,110 H regionální německy 27500 3/4 DVB-S QPSK |
golfLC
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 233 |
![]() |
|
jirik29Dej na Dagyho![]() |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Přehozeno a třeba u ČT1 HD mi to píše kanál není dostupný a třeba u smíchovu mi to píše žádný signál, čili nefunguje po prohození nic. Kdžy jsem přehazoval DiseqC-y tak se mě to zeptalo, zda chci smazat programy, dal jsem, že nechci. |
jirik29
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Ti 3 králové nad tebou ti to dojedou zprovoznit, když všechno ví přes net :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...No alespoň mě neposílají kupovat nějaké věci a cestou se stavit na školení :) |
jirik29
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...No to ne. Takže hlavně, že ti jejich rady pomohly :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Jaké jsou další možnosti v konfiguraci antény u Typu LNB mimo jednoduché LNB? |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...jirik, doteraz sme tu vždy naladili, neboj, pôjde aj toto.A/ pokiaľ na prvé miesto tabuľky - viď tvoj posledný obrázok zadáš Astra12.2E a na druhé miesto 23.5E, potom klikni vedľa 23.5E na pokračovať, zobrazí sa toto http://www.jpeg.cz/images/2016/11/20/uDt3.jpg (tvoj prvý obrázok) čo píše technisat dolu? na ktorú družicu bude mať nastavenú anténu? teraz tu zadaj TP12344 H 29900 - aký je signál a kvalita? čo píše dolu? |
Dagy2
![]() |
|
opravana prvé miesto Astra19.2E |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...nič iné zatiaľ nemeňďalej skús zadať stále na tejto istej stránke TP 11914 H 29900 signál? kvalita? čo píše dolu? |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...musel jsem to ted ostatním přepnout na zprávy, tak za půlhodky to zkusím. |
jirik29
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...ok, pretože máš monoblock a nie samostatné LNB cez diseqC musíme najprv zistiť ktorý povel ktorý čumák monobloku ovláda a kam máš natočenú parabolu. Ničim nehýb, všetko je OK potrebujeme len dať dokopy nastavenie prijímača s fyzickým nastavením paraboly.Nič ani netreba zatiaľ ladiť - len urob čo som napísal v troch príspevkoch vyššie. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Díky moc Dagy za tvou pomoc! Za chvíli jim to přepnu a zkusím to! |
jirik29
![]() |
|
RE: Žádný příjem satelitního signálu u HD prog...Dagy2: Takže, když jsem stiskl na "pokračovat" vedle Astra 23,5E, zobrazilo se mi, úroveň 55 a kvalita _,_ dB. Když jsem zadal TP12344 H 29900, tak úroveň 70 a kvalita _,_ dB a když jsem zadal TP 11914 H 29900, tak úroveň 81 a kvalita _,_ dB.Dula11: Je tam více možností, ale nikdy se tam nic neměnilo, a má tam být to jednoduché. |
jirik29
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |