![]() |
|
Meracia technika s podporou h.265 hevcPozeral som parametre ROVER HD TAB7 EVO a akosi nemozem dopatrat ci je aj podpora h.265 .h.264 som nasiel.Rovnako by ma zaujimali ručky deviser 2400 T/T2/C a Planar IT15T ako si poradia s meranim T2 h.265 |
stanob
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 113 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcPlanar IT15T2 nemá žádný MPEG dekodér, pouze měří. T2 v Čechách i Rakousku měřit lze, na německé DVB-T2 nemá podporu. Rover HDTAB7 EVO nemá HEVC dekodér. Ten je pouze u Promax HD Ranger 3.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Meracia technika s podporou h.265 hevcPlanar IT15 a H265 jde o.k., ale stejně dělám zatím instalace bez T2, takže nevyužito. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
Meracia technika s podporou h.265 hevcSaxon byl rychlejší :-) |
decmen
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcMPEG dekodér je pouze u přístrojů, které zobrazují obrázek, což Planar není:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Meracia technika s podporou h.265 hevcJasně, otázka zněla "ako si poradia s meranim T2 h.265", tak jsem odpověděl, že Planar "si poradí". |
decmen
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcTaké si s HEVC poradí Televes H45 a H60.H60 jsme měl půjčenou pro nastavování přijmu pozemního UHD vysílání. Aktuální verze přístroje HEVC parametrově změří, ale neukáže obraz UHD. Verze která to bude umět je v přípravě, ale bude podstatně dražší. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcIdes merat a nastavovat, alebo pozerat? |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcTo bylo pouze pro úplnost výbavy. Někdy ale není špatný vidět, co člověk měří a nastavuje, ale dá se samozřejmě obejít i bez vizuální kontroly.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcOsobně nevidím důvod mít pro nastavování satelitního příjmu demux/dekodér. Tady je důležité mít hlavně kvalitní analyzátor signálu - měření parametrů Eb/No, BER, MER a popřípadě spektrák. To jsou věci, které mohu jako technik na místě ovlivnit. Věci po demuxu a dekódování už ne.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
DusanTaky nechápu neustálý shon po měřicích přístrojích s HEVC dekoderem. Viděl jsem v provozu Ranger3 a díky HEVC se nám za půl hodiny třikrát hryznul:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonMě se Televes v režimu měření HEVC nehryznul za 2x hodina ani jednou.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcCo to je režim měření HEVC?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcTo je, že měřák měl nastaven kanál s vysíláním DVB-T/2 HEVC a měřil jeho detailní parametry.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcomare ale to zvladne každy dvbt2 merak aj bez podpory hevc![]() |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcTakže si měl naladěn kanál 50 z vysílače Žižkov a měřil si parametry DVB-T2 signálu.Eventuelně ve full módu si měl k měření parametrů i aktivní nahledové Mpeg okno a spektrum kanálu 50. Ten Promax se ve full módu opravdu hryzal, pro práci je pochopitelně nahledové okno nedůležité. Pokud tedy nedelaš nějakou transmodulaci a potřebuješ kontrolovat komplexním chování transmodulatoru. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcJá mám do cajzlova daleko. Pokud se my na Moravě chceme dostat k nejnovějším formátů, tak musíme ladit Vídeň nebo Bratislavu. Jak to zvládají přístroje s DVB-T/2 s h.264 nevím, protože žádný takový nemám. Mám přístroj na DVB-T a ten u signálů DVB-T/2 ukáže maximálně úroveň a tvar multiplexu na spektráku.Nastavoval jsem příjem UHD z Kamzíku, tak jsem si pro jistotu půjčil patřičný přístroj. Že to umí i přístroje o generaci zpět jsem nevěděl, ale pokud je to tak, tak jen dobře. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcChce si to někde prohlédnout blokové schéma DVB přijímače a hned ti to bude jasné jak to chodí...:)s merakem je to totiž úplně shodné.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcDíky za radu. Já zas nemusím jít úplně do detailů, mě stačí obecné teze. Mě tento obor neživí, mám to jen jako koníčka a k nějakému cíli jsem se vždy dobral. Někdy to bylo hned, někdy to chvíli trvalo, ale o tom to je, že člověka potěší, když se mu něco podaří vlastními silami. Třeba to UHD z Kamzíku jsem dal až na potřetí, ale je to tam.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcMě taky živí jěstě něco jiného, ale je dobré to znát. Blokové schéma je základ, nikoliv detailní pohled.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcO.K. Budu o tom uvažovat.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@SaxonKdyž už jsme v takové přátelské diskusi, nevíš jak se vyhodnocuje hlavní parametr přijmu LKM, který se mi u HEVC přijmu objevoval. Měl by udávat, kolik dB mám rezervu než příjem zmizí, ale pod 3dB už to nejelo.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcTo je divné, že ti 3dB rezervy už nestačilo. Podle mě se to vyhodnocuje podle C/N resp MER a přihlédnutím k použité modulaci a ochrannému kódování. Například, kdyby se přes noc změnilo na vysílači pouze ochranné kódování na vyšší formu( například z 3/4 na 2/3) tak se údaj LKM zvýší. To samé platí u změny modulace, čím spektralneji účinná, tím potřebuje vyšší odstup C/N resp MER. LKM se prostě dopocitává podle naměřené hodnoty C/N resp MER a nějaké konstanty, kterou má každá varianta modulace s hodnotou FEC pevně stanovenou. Možná to nebude úplně takhle, ale tak nějak to asi bude. Zkoušel jsme to jednou na signálu transmodulatoru a rušil jsem ho šumem a dalším signálem ze vzduchu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcJá jsem to nakonec anténou 1407 a kanálovým předzesákem vyhnal na 7dB, takže v pohodě. To bude srandy, až se to spustí ve velkém.Dobrou. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Meracia technika s podporou h.265 hevcBude dost práce a to je dobře. Dobrou.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonJeště k tomu LKM u HEVCu. Pod 3dB ne že by to nejelo vůbec, ale musel být statický obraz nebo komentátor, který jen hýbal pusou. Jak se pohlo kamerou, tak se to úplně rozsypalo. Zdá se mi, že u HEVCu je delší přechodový úsek, mezi dokonalým obrazem a úplně nefunkční, než u obyčejného DVB-T.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |