![]() |
|
Stržený závit na F konektoruMá tu někdo obdobnou zkušenost se strženým závitem u motoru SG2100 ?Já skoro už ve tmě 11 klíčem šroubuju jak strhaný a nic nakonec jsem zjistil a došelk závěru že je nejspíš stržený závit k F konektoru /samec/ na motoru.Co nejlépe s tím udělat,dát nějakou tu alu folii by snad šlo ale mohli by se přeřízlé zbytky folie třeba dostat k živému konci,to bych nerad. Nebo možná spíše namotat nějaký ten pramínek třebas z koaxu nebo lanka apod. ? DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruNajjednoduchšie a najlepšie riešenie je rozobrať motor a vymeniť ten f konektor na motoru.![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruA si si istý že je strhnutý závit na "F"konektore,čo ak má závit strhnutý matica,ktorú si tak vehementne priťahoval,tú možnosť si nevylúčil,že?Dokonca som sa stretol stým,že tá matica bola prasknutá a nešla pritiahnúť,po výmene všetko OK.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
@vladoholutakovou zkušenost mám taky![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
:dvbPouzij f konektorovou rychlospijkuhttp://www.google.cz/search?q=f+konektor+rychlospojka&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwizvJX0r7_QAhWpAsAKHQ0mDMEQ_AUIBigB#mhpiv=3 42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
@vladoholuMusím říct že jses trefil trochu vedle ,to je jasné že bylo to první co mě napadla neboj,zkoušel jsem to na 3 jiných F konektorech u kabelu ale výsledek stejný.Rozdělávat kvůli tomu celý motor se mi taky nejeví jaako nejschůdnější aleternativa,něco při rozdělání vypadna a je o další starost postaráno,na balkoně mi už při tom spadl dolů ten dodávaný k motoru gum. kryt ke konektoru od motoru ,ještě že to menší zlo. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektorudoťahovanie f konektora kľúčom robia tí , čo maju tri ruky ľavé.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruNo nevím asi jsi geniusnebo jsi asi ještě nešrouboval F konektor u motoru protože ho asi nepoužíváš jinak to nevídím.Ty konektory na motoru jsou totiž tak (nevhodné slovo)ně utopené a špatně přístupné až to hezlé není a když k tomu připočítáš tmu a nevidíš na to tak už tě vidím co tam s těma tvýma zpatýma ručičkama uděláš.Už když na sadíš ten konektor a než se ti podaří chytit závit je docela alchymie protože sotva čouhá díky tomu utopení v tělesu motora ta matička konektoru,pak už stačí když na ni blbě najedeneš závitem nevědomky bokem což je běžné,a dále pokračuješ klíčem protože jednoduše to prstama nemáš jako chytnout a ne tak ještě otočit tak je povětšinou už pozdě a máš vymalováno.Kolegovi co to dělá v elektroservise se touž stalo také .Na jiném zařízení včetně sat receivrů apod. se mě to nestalo od r. 1987 co instaluji sat zařízení. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBJak píše "marceles" dej tam zatím rychospojku (http://www.sat-tech.cz/f-konektor-rychlospojka),případně její úhlovou verzi. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
@WarpikNevím jak to myslíš s tou rychlospojkou ,marceles mě totiž poslallink kde je hafol rozných F konetorů ale o tom úhlovém konektoru které mám uvažuji také,zaprvé se vyhnou kabely úplně mimo dosah těch křídlových matek co drží anténu a jsou nebezpečně blízko takže u protočení by se o ně mohli chytnout a urvat což je dílčí nedostatek od výrobce,musí se to stahovat /oddalovat/dost razantně páskama na opačnou stranu,kdyby to dali hned od výroby a na pevno bylo by po starosti,zaprvé leší viditelnost,přístup a v neposlední řadě nemožnost chycení závitu /nakřivo/.Potíž je v tom že at tam dám cokoliv tak nepomůže ani svěcená protože je závit na motoru stržený.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
DVB...rozebrat a vyveď si kouskem koaxu ven |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@DVBPrávě že pomůže i na stržený závit a to tak, že přišroubuješ F-konektor od kabelu na závitovou část redukce a pak se to jen nasune i přes poškozený závit do motoru (možná bude chtít trochu ale opatrně přimáčknout obvod aby to šlo nasadit fest), tady je např obrázek toho 90st. http://www.tvsatnitra.sk/obchod/action/productdetail/oc/1771355/product/f-konektor-uhlovy-rychlouchyt.xhtml a teď snad pochopíš jeho princip - jen se nasouvá se místo šroubování - to je to rychlo... možná to po nasazení ještě zafixuj třeba silikonem. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
Warpikto není na venkovní použití,je to do krámu,kde zkoušejí různé přijímače,aby furt nešroubovali |
pierrepetr
![]() |
|
@WarpikAha jj ted to chápu no já mám jen ty klasické uhlovky tz. samec + samicise závity tady je to spíše na nasazení nicméně také docela zajímavé ,potíž je v tom že pokud máš motor tak jsis všiml že ten samec závit konektoru F je na motoru dost utopený v tom tělese motoru takže by se to tam asi špatně upínalo ale možná také ne a naopak to tam múže dobře držet,děkuji za info.Jinak mám samozřejmě doma různých i přírubových F závitů z LNB nebo i nové průchozí apod. zítra na to hodím důkladněji oko uvidím,nechcxe se mi spíše ale kvůli tomu sundávat celý motor i s anténou což by se muselo.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruUš vydim ako to stou rzchlospojkou bude funkčne.![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
jopo166do prvního větru |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruNa rychlospojku teplom zmršťovaciu bužírku a koax niekde rozumne upevniť plastovou zdrhovačkou - chvíľu to fungovať bude.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
Rastochvilu ano |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruNo ja by som sa nebál tak tej rýchlospojky nasúvacej,ale priamej,tie uhlové stoja za h...no,ja ich používam roky,nechce sa mi furt šrobovať konektori,tak používam tie nasúvacie.Ja sa skôr obávam,že sa mu podarí pri väčšom tlaku odtrhnúť celý "F" konektor od základovej dosky elektroniky,čo som už tiež opravoval,výmenou celého "F" konektora,ale to musel motor dole,rozobrať a naletovať nový.Tie 4 nožičky čo ho pridržujú sú slabé a ľahko sa lámu,ak nie je "F" konektor dobre pritiahnutý,práve tou zmienenou maticou.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE: Strzený závitLze použít tzv.Teflonová páska. |
zdenička
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 352 |
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektorua co lehce kleštičkami zmáčknout matici F-konektoru a kruhový průřez změnit na lehounce oválný a potom opatrně nasadit a zašroubovat. |
gray
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
zdeničkajako na vodovod??,to je super nápad,jenže teflon je jeden z nejlepších ozolantů |
pierrepetr
![]() |
|
:dvbDej tam rychlospojku zaizoluj gumovou paskou nejlevnejsi a nejrychlejsi oprava!42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //
|
marceles
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 539 |
![]() |
|
RE: Stržený závit na F konektoruNikdy som na f kontektor nepouzil kluc!!!Ani u motora. Tam je na prsty miesta az az. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 649 |
![]() |
|
To KasrTrepeš,na motore SG-2100A je konektor zapustený v bloku motora a tam sa nedostaneš okrem kľuča len klieštikami,tak nemachruj,ešte si to asi nemal v rukách,ak sa budeš stým veľmi snažiť,tak ten "F" konektor urveš a to je už iné kafe.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE:Stržený závit na F konektoruJá vždy používám klíč.Zkušenost mne naučila,jemně dotáhnout klíčem. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |