Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Satelit uvnitř televize UHD

Zatím jsem zastánce samostatných satelitních přijímačů mimo televizor, lépe se ovládají, umožňují snadné řazení kanálů a zejména umožňují společné seznamy pozemní a satelitní televize. Přepnutí trvá krátkou dobu.

Nové UHD televize mají zpravidla satelit vevnitř. Stálo by zato, zveřejňovat úroveň satelitních tunerů uvnitř UHD z hlediska rychlosti přepnutí,vybavení Diseqc impulzy 1.0 a dalšími, možnost společných seznamů s pozemní televizí i další zkušenosti.

V rodinném domě jsou dvě televize Full HD se satelitem, Samsung umožňuje ovládat pomocí Diseqc 1.0+1.2 až mých 15 LNB, přepnutí trvá ale cca 3 sekundy, seznamy se tvoří snadno v jakémkoliv pořadí stanic, přepnutí ze satelitní televize na pozemní ale je složité, musí se udělat Seznam stanic pomocí OK, šipkou doprava Režim, najít Anténa a vybrat Anténa nebo Satelit, pak OK.U satelitního přijímače zvolím další kanál jedním stiskem a jsem na pozemní televizi v případě vhodného seznamu stanic.
LG umožňuje pouze Diseqc 1.0 a vlastnosti jsou podobné jako u Samsungu.

Nákup UHD televize sice odkládám na pozdější dobu, uvítal bych ale zkušenosti kolegů z výše uvedeného pohledu. Vyzývám recenzenty, aby věnovali satelitním tunerům v UHD televizích větší pozornost.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelit uvnitř televize UHD

No to je zaujímavá otázka, mám doma UHD60´´LG, ale ani v návode som nenašiel o satelite nič zaujímavé. Tak som ho ani ešte nepripojil na orbit. Tiež som zástanca samostatného tuneru.

masto
Registrace: 9/2006

samorost

Kdo má na televizi za 20 litrů, bude mít i 3 na Vu+Zero nebo podobné přístroje ... do budoucna je to vždy lepší

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Mám TV Sony se satelitním tunerem sice není UHD ale přepnutí mezi satelitem a pozemkou jde jedním tlačítkem.

Mydata
Registrace: 1/2007

Tunery v set-top boxech a v televizích jsou v zásadě od stejných výrobců. Rozdíly jsou spíše v SW výbavě (SoC) a uživatelském komfortu.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Jde spíš o to, že UHD telka má smysl tak od 55 palců nahoru a pokud ji chceš ve 100Hz, tak je to zatím pěkná pálka. To, co je na trhu za levný peníz, jsou 50Hz šmejdy.

bretah
Registrace: 9/2012

Já zastávám názor, že žádný sat. stb uvnitř televizoru se nevyrovná kvalitě ani komfortu tomu nejlevnějšímu samostatnému linux sat přijímači.

kolenáč
Registrace: 4/2010

Satelit v tv

Nejlepší je mít oboje a můžeš porovnávat.

kolík
Registrace: 9/2012

U letošního Panasonika se jedním tlačítkem vybírá DVB-T/DVB-S, stejně jako u dřívějších modelů. Společný seznam nejde udělat. Jak v DVB-T tak i DVB-S přepnutí na UHD program trvá o něco déle, než přepínání HD (SD) programů. K panasoniku model 2009 jsem musel přikoupit satelitní přijímač, tam se satelitní tuner moc nepovedl. Teď ho už používat nemusím a jsem spokojen.

Dula11
Registrace: 5/2012

Sice nemám UHD, vlastním LG LB674V-ZB, přepnutí jedním tlačítkem a pak volit satelitní, pozemní , kabelový. Komfort je určitě u samostatného sat. příjmače, avšak se mi jeví lepší obraz toho zabudovaného sat.tuneru v TV než když je sat.box připojen hdmi kabelem.

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

@samorost

Mám taky UHD Samsunga. Používám všechny formáty T/C/S, ale přepínání je na několik kliknutí, jak píšeš. Manželku jsem to doposud nenaučil, tak ve finále si sám na TV pouštím jen UHD signály a na běžný provoz mám satelitní STB přes HDMI.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@samorost

To přepínání je u Samsungu UHD velmi jednoduché. Např. sledujes DVB-T. Stiskneš na DO tlačítko SOURCE a zvolíš Satelit, ale to jenom porvé. Nadále pak stiskem tlačítka SMART vyvoláš na obrazovce ikony, ze kterých si vybereš dle ctĕné libosti.Je to velmi prosté a zvládnu to i já.
O tom, zda je lepší samostatný receiver, tu snad nebudeme diskutovat...

rs505
Registrace: 11/2009

@kolenáč

Vyrovná. Desky do STB a TV jsou stejné, vyrábí je asi 6 firem na celém světě a další kopírují a vyrábí jako OEM produkty. Ty se buď připlácnou za displej, anebo zabalí do slušivé krabičky...

Dusan

Osobne bych z vestavneho tuneru zpet na externi krabicku uz nesel ani nahodou. Uz tak mam 6 HDMI zarizeni na 4 porty a komfort je u Samsungu v poslednich par letech v podstate totozny s externim tunerem, pouze je tam mene nastaveni a hejblatek. Satelit mam na koukani a ne abych se v tom hrabal. A prepinat, naladit a seradit uz umi vestavny tuner s externim v podstate rovnocenne, oproti nekterym slabsim i radove lepe. Treba EPG ma vestavny daleko nejhezci co jsem videl.

Mikek
Registrace: 7/2011

Samozřejmě každý má svůj názor. Jen se zeptám. Dají do stb v televizoru nahrát pluginy, aby si člověk mohl vytvořit vlastní streamy, které může použít na cestách po zahraničí, ale i na dálku přes internet ovládat
svůj sat. příjem.Příklad: na dálku přes internet vypínat a zapínat stb. popřípadě ho přeladit atd. ?

kolenáč
Registrace: 4/2010

a hlavně na "šarika"- to není... Rv

jansmrz
Registrace: 3/2015

@Mikek

V tom jsme zcela rozdílní, já mám satelit naopak na to, abych se v něm hrabal. Na obyčejné dívání mám kabelovku.
U Samsungu jsem nenašel funkci, která naladí všechny kmitočty, které z paraboly přijdou. Naladí pouze ty, které má v seznamu. Pokud kmitočet v seznamu nemá, musí se ručně nastavit parametry každého takového TP. Kdo si jednou pro vždy naladí Skylink a jednou za čas změní TP, tak tomu může interní tuner stačit.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

No, v satelitu se určitě nehrabeš, ten je asi 37000 km vzdálený...

A, samozřejmě, i v takovém samsungu je možnost doplnit nebo editovat transpondéry, dle libosti. Navíc, při ladění je možné využít paramtr vyhledávání sítě, pomocí kterého se naladí kanály i na těch transpondérech, které nejsou v seznamu.

Dusan

@kolenáč

Způsob užití TV je takový, že si sednu doma na gauč a buď koukám nebo přepínám. Popřípadě si pustím některou z aplikací.

Opravdu nevidím praktický užitek toho, že si někde na cestách budu nastavovat svůj přijímač a něco vzdáleně sledovat. Navíc pochybuji, že by to v zahraničí fungovalo.

Dusan

@Dusan

Funguje to v zahraničí, na celom svete :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Dusan

Dík za radu, zkusím to síťové vyhledávání. Už nevím proč, jsem ho kdysi zavrhl.

omar3

Věc se má tak, že

je v UHD TV satelit s rozlišením 4k. Slušný samostatný satelit s rozlišením 4k,Hbb a HEVC stojí více než 5 litrů. Proto je tato diskuze.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

UHD není zatím pro běžného českého diváka a hned tak nebude. Je to pár programů pro pár fandů, kterým nevadí, že to nemluví česky, ale má to krásný obraz. Proto jsem šel i já cestou 4K TV. Na 4K STB bude čas, až se v tomto formátu objeví mnohem více programů napříč satelitními pozicemi a lokalizovaných do češtiny.

omar3

@Dusan

Zdravím,nemůžu v TV samsung ue 40 h5570 přepsat nebo přidat TP.V menu se dostanu na ruční ladění,ale nemůžu najít jak dál.Hledám v kolonce Vyhledávání,ale jak jít dál tam není vysvětleno.Na Satelit je přepnuto,tak nevíme.Je to kámoše TV,je to na nás dědky už dost složité,a taky se bojíme na něco šáhnout.Díky.

rezek

rezek

V menu rucniho ladeni nejprve vybrat druzici (pokud jich prijimas vice) a pak pri volbe transponderu zajet nakonec uplne dolu, je tam volba Novy.

Mikek
Registrace: 7/2011

@Mikek

Večer se do toho pustíme,díky.Jo jo,už nám to nepálí,moc dík a napíšu jak jsme dopadli.

rezek
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra