, sekce: Zkušenosti |
|
Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Na chalupe v prízemí mám veľmi slabý telefónný signál. O 3 m vyšie na povale je už signál dobrý. Akou anténkou ho zachytiť na povale a preniesť do prízemia? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?na to potrebuješ 2 antény a vynikajúci (nie dobrý) signál, ale tak na skúšku také 2ks Iskra P-30 UMTS ťa hádam nezruinujú (alternatívne Iskra P-52 GSM/DCS alebo Iskra P-54 GSM/UMTS) |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 732 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Sa obavam, ze to nebude take jednoduche zosilnit si signal LTE...AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 649 |
|
|
Jednoduché to opravdu není.Především je většinou nutné zesílit uplink i downlink, přičemž je potřeba oba signály náležitě zesílit. Jednodušeji se to dělá v pásmu 900MHz nebo dnes v pásmu LTE 800MHz. 1800MHz se řeší velice těžko, protože nejsou k dispozici vhodné prvky. Jediným řešením je tak pořídit kompletní opakovač, který je možné koupit na internetu.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Čo asi stojí ten opakovač? |
Karner
|
|
@Enik,@Karneruž od 200€ na 900MHz (600€ na 900+1800MHz) to si musí každý spočítať sám,ale Karner písal o troch metroch a to mi osobne pripadá ako drahé riešenie |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 732 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Neexistuje lacnejšie riešenie - napríklad pomocou rezonátorov preniesť signál, ako možno vidieť na You Tube? Alebo pomocou odrazovej plochy umiestnenej na povale? |
Karner
|
|
Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Tam, kde máš dobrý silný signál daj príjmovú anténu , nastav na max. zisk- prepoj káblom druhú anténu do miestnosti ako uvádzaš. Tam daj druhú antenu-ako vysielaciu a malo by to fungovať. Doporučujem anténku dvojitý Quad na 1800MHz. Prípadne ak chceš, mám aj fyzický kus.V podstate sa jedná o mini repeater. |
Seeman
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 124 |
|
|
SeemanMožno som to s 1800 MHz prehnal, lebo SIM-kartu mám od Telekomu a ten možno používa frekvenciu aj 900 MHz. Takže asi budem môcť použiť ten najlacnejší opakovač za 50 €, ak to bez neho nepôjde. Akú anténku mi odporúčaš? Stačí 5 cm holého drôtu alebo mám mám ju vyrobiť v tvare V z hrubšieho medeného drôtu? |
Karner
|
|
Karnerdobře sfázovat,ale ten opakovač spíš,jinak jde o experiment s nejistým výsledkem |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Takový harakiri a přitom stačí nahoře přijmout signál přes LTE modem, kterej to buď přes WiFi pošle dál, anebo kabelem a na jeho konec pak dát Access Point.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Len s tym LTE modemom sa daleko nedovola... Ale podla tych cien, co tu padaju, sa oplati asi kupit nejaka datova karta a k tomu ten 4G WiFi modem.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
|
|
@KarnerNež jsem si pořidil za 4800,-GSM repeater,tak jsem používal pasivní pževaděč.Nahoře jaginka 900mg,svod dolů na plechovou stěnu lednice jsem ve výšce ucha nalepil 4 cm od ní ležatou 8 (2 celovlné čtverce z jednoho MS drátu)o hraně 8x8 cm (lambda2),tam kde se zbližují napájiš koaxial a kolmo vyzařuje lalok 3 x 1 metr 4 kostky signál-plný.Takhle jsem měl 3 svody,ale 2 jen oholený kabel na 8cm přiložený na telefonech.pro vedení cca18 m fungoval i tv koax-má menší stráty než RG50 a při té délce bez ohm přispůsobení,stejně jak belden 156 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 538 |
|
|
@KarnerALE poval ti stačit nebude,na střechu,nebo ven treba! |
korkoran
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20161127131221&SearchText=repeater+lte+4g+1800mhz |
tecka
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 90 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?LucaBrazza@ Nedovolá (pokud nepoužívá VoIP/VoLTE), ale mám za to, že to má pro internet a ne pro volání, protože to využívá víc pásem bez ohledu na uživatele, takže nějaká anténa nebo opakovač na 1800MHz může být pak klidně na dvě věci.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Zosilniť potrebujem len telefón, lebo internet mám od Lomnardu, ktorý má u mňa veľmi dobrý signál. Našiel som anténku ku GSM alarmu, skúsim ju dať do izby a na strechu dám ležatú osmičkovú alebo špirálovú. Musím však niekde zistiť priemer tej špirály. Poradí niekto? |
Karner
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?PoldaS@ VoLTE v SR zatial, bohuzial, nefunguje. Mal som dojem z prispevku, ze Karner pride s mobilom na chalupu a hlada lacne riesenie, aby mal signal aj na prizemi. Chalupu ma zrejme niekde na vidieku, ale potom sa trochu cudujem, ze preco 1800MHz, tieto oblasti pokryva Telekom s 800MHz, 1800MHz ma len 4ka, ale ich pokrytie je zufale...AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Už som napísal, že s tými 1800 MHz som to asi prehnal. Niekde som totiž čítal, že Telekom vysiela na 800 aj 1800 MHz, preto som radšej hľadal zosilňovač na vyššie pásmo. Teckovi ďakujem za link - objavil som tam opakovač aj s anténkami za 35 dolarov. To je 3x lacnejšie ako u nás. |
Karner
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Určite na GSM 900MHz signál bude. Na príjem použi prípadne TV anténu SITO prepoj káblom a podobne daj SITO aj na druhý koniec. Polarizáciu antény-vertikál. Táto náhrada platí pri silnom signále a krátku vzdialenosť. |
Seeman
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 124 |
|
|
RE: Mimo misu: Ako preniesť signál 1,8 GHz?Pokud máš dobrý internet pořiď si VoIP telefon a přesměruj si mobil na něj když jsi na chalupě. U nás se dá řešit u Odoriku i CLIP, takže když voláš ven z VoIP můžeš mít příznak čísla mobilu. Nevím jestli toto nabízí nějaký VoIP operátor na SK. |
JirkaKa
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 79 |
|
|
SeemanS tým sitom sa mi to nezdá, ale vyskúšam. Do izby ďalšie sito určite nedám. Mám malú anténku z GSM alarmu, tú tam zapojím. Alebo izbovú na DVD. |
Karner
|
|
@KarnerTa ležatá 8 na boku lednice,nebo na plechu na zdi,je lepší než byčík,asi tak 6x.Syn ji měl v koutě na stropě nad PC a byl vždy dostupný u PC na žídli.Ta směrovka patří na střechu,ne do místnosti |
korkoran
|
|
korkoranAko ďaleko od plechu má byť tá ležatá 8? Kde nájdem návod na jej stavbu? |
Karner
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|