Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.10.2007, 18:21.26

LCD nebo Plasma

Dobrý den .Uvažuji o koupi TV a nevím jaký je rozdíl mezi LCD a Plasmou .Mohl by mi někdo vysvětlit jaký je mezi nimy rozdíl.Předem děkuji.
uživatel
smajlikrok
07.10.2007, 18:30.06

RE: LCD nebo Plasma

www.plazma-lcd.cz/sk/
uživatel
dempsey
07.10.2007, 18:30.26

najeď si na www.seznam.cz a zadej plazma vs lcd a pak čti a studuj
uživatel
pakusi
07.10.2007, 19:06.04

Plazma

Tak já dám jen můj náhled na věc. Pokud si kupuješ TV na digitální satelit, anténu, či DVDs, prostě na taková běžné používání, jedině PLAZMA. Může ti kdokoliv tvrdit cokoliv, ale kontrastní poměr, neskutečná hloubka obrazu,nulová odezva, dokonalá černá /u lcd působí například tma ve filmu značně směšně/ atd, vše hovoří pro plazmu. Nech si někde v elektru pustit vedle sebe třeba ČT1 na Czech linku na plazmu a lcd a asi se už ani nebudeš ptát. Zatímco plazma nabídne krásný hluboký a ostrý obraz, lcd ukáže rozplizlou mazaninu připomínající vodové barvy a o hloubce obrazu nemůže být ani řeč, je to jako by ses díval na plakát, ten je stejně plochý jako obraz LCD. Pokud hodláš využívat čistě HD vysílání, pak je to tak 50 na 50, protože už i nejnovější plazma Panasonicu nabízí rozlišení 1920*1080. Řečem o nějaké spotřebě vůbec nevěř, mám panasonic viera pv60eh, obraz bomba a v tmavějších scénách si to bere cca 100 až 150. Na to, že je to 107čka, myslím si solidní spotřeba. Při silně bílé obrazovce /například sníh atd/ spotřeba lehce nad 200. Průměr počítej 125-150. Takže ani v otázce spotřeby elektřiny lcd navrch nemá, protože si na rozdíl od plazmy bere elektriku konstatně stejně, plazma v závislosti na scéně. Toliko můj pohled, přiznám se, jsem antilcdčkář :-)Ale nikomu to neberu, každý si koupí to, co považuje za lepší.....
uživatel
cgyfan
07.10.2007, 19:33.33

Opravdu objektivni hodnoceni. Jsi prodejce? Co, kdyz chce mensi uhlopricku nez 100 cm ma plazmu oriznout na pozadovany rozmer? Je videt, ze o LCD asi nic nevis a jsi zaslepeny jenom tim co tady oslavujes. Cetl jsem kdysy neco podobneho od cloveka co nemohl prenest pres srdce, ze jeho oblibene CRT mizi pomalu a jiste v propadlisti dejin a spinil vse ostatni stejne jako ty. R^ R^ R^ R^ R^
uživatel
Ulicnik
07.10.2007, 19:35.30

smajlikrok - podivej se sem je tam nekolik lidi co by ti rozumne poradili http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=41
uživatel
Ulicnik
07.10.2007, 19:43.18

Uličníku :-)

Prodejce fakt nejsem, kupoval jsem si letos new TV a volba padla na plazmu. A proč jsem tak učinil jsem popsal výše, tot můj názor a nikoho nenutím, aby si plazmu kupoval. A jednu výhodu plazmy a lcd mají. Nemusíš totiž o nich vědět vůbec nic!!!!:-) Stačí je na analogu či digitálu při stejném propojení pustit vedle sebe a jen blázen si vybere rozplizlé lcd. Pokud má tedy člověk zdravé oči a chce mít na současné TV vysílání /analog,DVB-t, saťák/ hezký obraz, sáhne po plazmě. Nebo mi snad chceš tvrdit, že analog či digitál v současném rozlišení pouhých 720 zvládá LCD lépe než plazma? To by si mě totiž fakt hodně pobavil :-)
uživatel
cgyfan
07.10.2007, 19:46.49

Uličníkovi ještě jedno :-)

Plazmu jsem kupoval letos v dubnu, mám ji teď tedy cca 6 měsíců, z toho plyne, že ji nemám jakože 5 let a špiním nově vznikající LCD. Měl jsem stejně jako kdokoliv jiný regulérně na výběr LCD či plazmu. Šel jsem do PLAZMY!
uživatel
cgyfan
07.10.2007, 19:54.19

no já mám plazmu od LG 107cm a LCD od Sony 66cm, ale rozdíl vidím jenom v černé barvě - u lcd není černá.
uživatel
pakusi
07.10.2007, 19:56.12

Pakus

Dle mého dost podstatná chyba :-)
uživatel
cgyfan
07.10.2007, 20:10.21

Děkuji za rady

mockrát děkuji za rady budu ještě přemíšlet ale spíše se kjloním k plasmě
uživatel
smajlikrok
07.10.2007, 20:29.09

Přikláním se k názoru ulicnika. Samozřejmě pokud budu v obchodě porovnávat Plasmu Panasonika s LCD za 15000 , tak je plasma lepší. Je to vždy subjektivní názor. Já se přikláním k LCD. Jsem přesvědčen o tom, že například Sony Bravia není špatná TV LCD.
uživatel
Rudolf
07.10.2007, 20:55.00

cgyfan se zbláznil

LCD SONY Bravia na př.KDL 46X2000 v plném rozlišení je o řád lepší, než sebevíc vychvalovaná plazma Panasonic.Stačí dát vedle sebe a porovnat.Pak šla plazma rychle z domu. Chce to ovšem vysílání v HDTV, nebo ještě lepší z BluRay disků v rozlišení 1080p. I při vysílání z běžných DVD disků umí zmíněný model dopočítat na HD rozlišení, stejně tak i z pozemního digitálu.A černá, pro toho kdo si umí televizor nastavit je skutečně černá.
uživatel
Jenulka
07.10.2007, 21:09.23

Jenulko

řeč byla o současné kvalitě vysílání, která je stále bohužel mizerná a ty tu začneš s HDTV, což je přesně to, kde výše píšu, že pak bude situace jiná a 50 na 50 :-)Tak si první pořádně vše přečti, než ze sebe zase něco vypotíš. A řeči o tom, kdo se kde zbláznil si nech děvče od cesty. Rv
uživatel
cgyfan
07.10.2007, 21:34.43

značka LG je největší krumpl světa,samá kostka.Kdo si koupí LG je chudák pač na lepší nemá
uživatel
kovalcik
07.10.2007, 21:36.13

Smajlikroku, příště, až zase otevřeš takovou krásnou diskusi, bylo by dobrý, aby si uvedl přibližnou cenovou relaci, ve které se chceš pohybovat. Ušetříš ostatním spoustu času. Nestalo by se, že se tady budou srovnávat LCD Bravia X-kový model s Panasonickou plazmou/ani nevíme, jak velkou/. Mimochodem osobně stojím, co se týče poměru výkon-cena, za plazmou od Panasoniku.
uživatel
tukan
07.10.2007, 22:37.20

@cgyfan

Po přečtení tvého posledního "příspěvku"myslí je vidět,že jediný kdo se tady potí jsi jen ty! Tak radši rachle vychladni.... ;P
uživatel
jamess96
08.10.2007, 08:34.17

Nevím, proč vás u toho vždycky tak berou vášně a každý budulínek, co si koupil jeden televizor v obchodě typu Datart má nezbytný pocit, že musí nejen napsat, ale i prosadit svůj protonázor.
Otázka technologie vůbec nestojí v poloze buď anebo. Závisí na co. Za kolik. Proč.
Jediné, co platí obecně je:
1. Jsou kvalitní a nekvalitní výrobky v obou kategoriích.
2. V plazmových televizích tvoří ekonomicky velmi výhodný kompromis řada Panasonic XXpv70 nebo pv700, zvláště, pokud nepřepodkládáte záhy BlueRay doma (protože nejsou FullHD)
3. Plazmové televizi jsou k mání ve větších rozměrech za rozumnější cenu než LCD (myslím větších než 50"). 55" Hitachi je k mání za malinko více než 100kKč.
4. V LCD televizí je velice hezká řada SONY Bravia 2500 a 3000 zejména ty s Engine Pro+.
5. Velikost úhlopříčky pro pozorování signálu 720x576 (DVD, CSlink) je v domácích podmínách akceptovatelné až do 60". Do této velikosti platí prostá úměra, čím větší obrazovka, tím lépe. Pro signály UPC a DigiTV, analogový příjem, DVB-T v současné pakvalitě, už je možná taková úhlopříčka zbytečně velká a stačí něco okolo 42".

A hlavně:
kupte si takovou televizi, která se líbí vám. Jsou tři věci, co musíte udělat, abyste nenaletěli:
- porovnávat obraz s takovým vstupním signálem, který budete běžně užívat (tedy třeba si sebou do obchodu vemte svoje oblíbené DVD)
- nechte si předvést různá nastavení obrazu, variant je tam hrozně moc, a jsou velmi odlišné
- nezapoměňte do porovnání dát nějaký standard, abyste nesrovávali jen kulhavou se šmajdavou a neřešili, co je lepší.
A pak už si vybere každý sám, ne?
uživatel
Antonín
08.10.2007, 16:14.47

zdravím všechny,

pracuji ve firmě, která se zabývá mimojiné prodejem televizorů, tedy LCD a plazem. Jelikož mám možnos přímého srovnání těchto dvou odlišných principů a různých značek (denně na to čučim), jsem jednoznačně přesvědčen o tom, že plazma má téměř ve všech ohledech lepší podání obrazu než LCD. A je vcelku jedno jestli srovnání probíhá se signálem z pozemního TV vysílání nebo pomocí HDTV videa. Problém všech LCD bez ohledu na cenu je ve špatném zobrazení barev,(pleťové barvy připomínají voskové figuríny), malém rozsahu gradace, absence černé barvy(proto je obraz plochý a nemá hloubku), LCD nemá takovou ostrost a tím pádem chybí detaily. Naprostou špičku představuje plazma Pioneer (mimochodem Pioneer se vůbec LCD technologií nezabývá) Faktem je, že se LCD obecně prodávají více a to hlavně kvůli rozměru 32" a menším, který v plazmě neexistuje.
Toť můj vlastní postřeh:-)
uživatel
nikkor
08.10.2007, 19:27.55

Typický příklad informovaného zkušeného prodavače. Bez značek, bez uvedení zdroje signálů. Škoda slov.
uživatel
Antonín
09.10.2007, 12:13.03

for Antonín

Antoníne, špatně jsi mne pochopil. Porovnávám mezi sebou jednotlivé technologie, konkrétní značka výrobce, natož modelu proto není vůbec podstatná. Lépe čti!
Ať žije LCD!!
uživatel
nikkor
09.10.2007, 12:16.15

Mimochodem, doma mám staré dobré CRT a nic se mu v pozemním příjmu nevyrovná! :-)
uživatel
nikkor