![]() |
|
Rozbočení satelitního signáluProsím o radu.Mám satelitní signál pomocí pasivního rozbočovače rozveden do dvou TV.Samozřejmě 2 přijímače s kartami,sledování vždy pouze jedné TV...Vše fungovalo bez problému cca 2 roky.Nyní každá z TV funguje pouze po odpojení druhé TV z rozbočovače, jinak výpadek signálu.Rozbočovač jsem vyměnit zkusil - nepomohlo, koax - O.K.Děkuji za každou radu (o řešení pomocí twin LNB vím). |
ArisSy
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 64 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signálu1/ Oba přijimače jsou připojeny k rozbocovači. Když nepouzivaný receiver vytahneš ze zásuvky 230V, funguje ten druhý receiver v pořádku?2/ Oba přijimače jsou připojeny k rozbocovači. Když nepouzivaný receiver necháš v zásuvce 230V, ale odpojíš HDMI kabel od TV, funguje ten druhý receiver v pořádku? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Rozbočení satelitního signáluahoj tak pokud víš o twin konvertoru tak proč řešíš nějaký rozbočovač co je nanic .dej twin a na rozbočovač se vykašli. |
kanon
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 914 |
![]() |
|
@Saxonad1) ano fungujead2) ne nefunguje |
ArisSy
![]() |
|
@kanonJeden twin už používám pro vrchni patro RD. Musel bych vrtat větší díru a dávat twin k dalším 3 LNB (jiné družice). |
ArisSy
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluAle za tu díru to stojí. |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 407 |
![]() |
|
@pf09Asi máš pravdu. Neřešil jsem to, dokud bylo vše O.K. Nedovedu si vysvětlit, že to najednou nefunguje... |
ArisSy
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluDokážeš na zkoušku kostru obou připojených SAT receiverů propojit tlustějsim drátem?Pokud ano, je tam stále ta porucha? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluTo se stává. Mně už taky nefunguje všechno jak dřív...![]() |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 407 |
![]() |
|
@SaxonPokusil bych se, i když jsem absolutní laik, ale bohužel nemám po ruce vhodný drát.![]() |
ArisSy
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluKdyž jsi absolutní laik, tak bude lepší, když si pozveš někoho, kdo se vyzná.Nebo můžeš ještě zkusit jeden z receiverů pomocí prudlužováku 230V napájet ze stejné zásuvky jako druhý receiver a vyzkoušet provoz. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@ArisSyAk Ti to dva roky fungovalo a teraz nefunguje tak sa rozpamataj, ze co si urobil predtym ako to prestalo fungovat![]() |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
@SaxonZkouška s prodlužovákem proběhla - nefungovalo ani z jedné zásuvky. Jinak už jsem tady jednoho montéra měl - nevyřešil to...musím hledat dalšího. |
ArisSy
![]() |
|
@TrakyBěžný provoz, pouze jsem na obou TV přeladil ČTčka. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signálua zase ty ČTecka 😀 tak na to tady mame specialni kolonku.o 10ti strankach |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
@jam fmVím, ale podle mě by to s tím nemělo souviset, nefungují totiž žádné programy. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluto byl jen vtip 😀 |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
@ArisSyPrvý STB naladíš na ČT24HD a vypneš do standby, druhý STB zapneš - na ňom ČT24HD funguje alebo nefunguje? |
pewa
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
@pewaNefunguje.![]() |
ArisSy
![]() |
|
ArisSytak napiš na skylink,oni to upraví podle tebe |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluNo, môj názor je taký, že chyba bude pravdepodobne v LNB?! Skúsil by som ho na tvojom mieste vymeniť za iné. Samozrejme najideálnejším riešením sú samostatné koaxy a twin LNB!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluAno. A ani ta větší díra nemusí být potřeba když se dnes běžně prodávají koaxy o průměru 5 mm.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluAké sú to sat. prijímače? Skús ich nastaviť tak, aby sa vypínali do hlbokého spánku /deep standby/. Niekedy dávno som to používal aj ja, a keď išlo napájanie do LNB z oboch prijímačov /prepnuté na ten istý program alebo TP/, aj tak to robilo problémyVU+SOLO 4K Open ATV 7.0 FLASH a niekoľko image v multiboot na USB-testy Golden Media Triplex DualBoot SW 1.2.80/E2 Open ATV 6.4, ARIVA 200 SW 2.18B8p Skylink ICE
|
mida
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
Re: Rozbočení satelitního signáluJá měl nedávno podobný problém u TWIN LNB, zapojení - 1 TV PHILIPS a 1 přijímač HUMAX. Několik let bylo funkční sledování obou zařízení současně - tak jak má být. Na podzim však po zapnutí TV Philips vypadl signál u Humaxe a obráceně. Když bylo zapnuté pouze jedno zařízení tak druhé fungovalo bez problémů. Byl vadný LNB. Po výměně twin konvertoru vše O.K. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
Saxon, ArisSyskúšku s predlžovačkou by som ešte doplnil o test otočenia zástrčky o 180° a o poznámku, že:- z jednej zásuvky a predlžovačky musia byť napojené všetky 4 spotrebiče (t.j. oba prijímače a oba TV). Možno si to tak urobil, tak len pre istotu - potom by som postupoval nasledovne: -- zapnúť SAT1 + TV1. Tu zrejme všetko funguje -- zapnúť SAT2, TV2 vytiahnutý zo zásuvky -- pokiaľ SAT1/TV1 vypadne, vytiahnuť SAT2 a otočiť zástrčku a skúsiť znova -- pokiaľ to pomohlo, zapnúť TV2 do zásuvky - opäť keď SAT1 vypadne, otočiť zástrčku TV2 ale by som to tiež videl na twinLNB. Len nerozumiem prečo väčšiu dieru? DiseqC prepínač treba osadiť na "ráhno" paraboly a do steny ťahať len jeden kábel pre každý SAT/TV. DiseqC prepínače sú vo vonkajšom krytí, resp. ich možno ešte "zadeklovať" proti dažďu keď sa ti to zdá málo. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Rozbočení satelitního signáluUž jsem to přestal řešit takhle na dálku, je pochopitelně pitomost, že by to mělo za nasledek přeladění programů ČT z nového kmitočtu. Na místě by se na jedné straně(TV+receiver)na zkoušku zapojil do přívodu 230V oddělovací transformátor a hned by se vidělo. Těch příčit je několik a důvodů proč to dřív šlo a nyní ne, také.On Air!
|
Saxon
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |