Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Panasonic BST-950

Zdravim, poridil jsem si tento Blu-ray rekorder s vestavenym DVB-S2 tunerem. Predtim jsem mel Technisat HD2X. Nejsem uplny laik, ale odbornik take ne.

Mam nasledujici problem. Prijimac ma 2 LNB vstupy, nicmene nas domovni rozvod ma jen jeden kabel do bytu a pres DISEQC je mozne pouzivat Astru 23.5 a 19.2. Technisat jsem mel tedy pripojeny jen jednim kabelem a nemel jsem v zasade zadny problem (krome samozrejme moznosti nahravat jen jeden program). Totez nastaveni jsem udelal u Panasonicu, tedy do LNB1 zapojil kabel, nastavil DISEQC prepinani a funguje me oboje, jak 23.5, tak 19.2. A ted problem. Vse funguje jen do chvile, kdy si pres casove nahravani nastavim nejaky porad. Ten se nenahraje a satelit se prepne na vsech kanalech do stavu NO SIGNAL. Bud pomuze vypnout/zapnout a nebo jit do nastaveni a rucne se podivat do polozky kvalita signalu a vse zase naskoci. Mam takovy pocit, jakoby se snazil nahravat pres LNB2 (prestoze je prijimac v nastavenem case vypnuty a nikdo se na nic nediva) a tam samozrejme zadny signal neni.

Pokud pri koukani zapnu nahravani, tak neni problem a program se nahraje.

Nejaky napad co by to mohlo byt? Zajimave je, ze kdyz vypnu diseqc a nastavim rezim single LNB, tak nejde 19.2 (coz je logicke), ale nemam signal ani na nekterych transponderech 23.5.

Panasonic dodava jeste jakysi splitter pro unicable, ale to je me predpokladam na nic, pokud to nemame v centralnim rozvodu.

Diky za kazdou radu.

mber
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Panasonic

Tak si tak trochu odpovim sam. Vypada to, ze se program nahraje pouze v pripade, ze jsem na nem prepnuty.

Tedy, kdyz mam pusteno CT1 a dam z programoveho deniku nahravat ve stejnou chvili CT2, nic se nenahraje a jakmile prepnu na CT2, objevi se no signal na vsech kanalech, vcetne toho, ktery chci nahravat.

Pokud ale dam nahravat z programoveho deniku CT1, kam jsem prepnuty, tak se to nahraje v pohode a ostatni kanaly hlasi NO SIGNAL, coz se da ocekavat.

Bud delam neco blbe a nebo je to bug jako (nevhodné slovo).

mber

mber

co prodavač,dal jsi mu vydělat marži 30%,tak ti neporadil za ty prachy nic???

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Panasonic BST-950

vrátil by som sa k zlatému HDS2.
Možno je tento BD stroj iný, ale doteraz všetky panasonic zázraky mali vždy ťažký zádrhel v použití viac ako jedného tuneru - buď boli tunery zapojené ako master/slave, aj keď mal dve CI šachty, nefungovali naraz atd atd.
Za tie peniaze si mohol mať dva plné UHD viactunerové prijímače.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

souhlas,je to hračka za velký prachy

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Hmmm

Hmm, mě jeden tuner v tomhle případě stačí, ale zda se, ze ani to nefunguje úplně korektně. Moje smůla.

mber

mber

ja myslím, že jeden tuner musí chodiť. Zrejme máš niekde problém v nastavení pretože používaš "domovní rozvod" a možno by si potreboval od prevádzkovateľa/autora tohto rozvodu viacero informácií.
V každom prípade je blbé mať len jeden kábel do bytu, tzn. značné obmedzenie. U TechniSatu si to mohol riešiť zadaním v menu "počet antén = 1" a potom sice s obmedzením ale môžeš používať oba tunery. U iných prijímačov existuje loop in-out. ako je to u tohoto panasonicu som sa v ich super manuále nedočítal - dúfam že ho máš naštudovaný a o spliteri si si prečítal ako ho zapojiť.
u týchto strojov - naviac nie sú určené pre CR/SR trh je väčšinou problém v dekodovaní viacerých programov pri použití CI-modulov.
Čo ťa zlákalo do tohto riešenia?
- tuner hovoríš stačí 1 max 2 - takých prjímačov s dvomi SAT tunermi je hromada, je hromada tunerov aj s viacerými tunermi
- kombináciu S/T/C tu nemáš, naopak u iných prijímačov toto je v pohode
- HbbTV, EPG, TXT, time shift - rovnako každý lepší prijímač má
- interný 2TB HDD - toto dnes majú mnohé prijímače riešené šuplíkom, takže interné HDD môžeš meniť. Naviac iné prijímače používajú bežné formáty HDD ktoré možno zachrániť/prehrať na PC. U panasonicu zrejme je použitý ich formát vzhľadom na strih a rôzne formy záznamu. Takže pri skapaní prijímača skapú nahrávky, pokiaľ si ich nenapálil.
- Blueray - tak toto samozrejme máš navyše. To bežný SAT prijímač nemá. Ale aký má dnes význam BlueRay napaľovacia mechanika pri možnosti NAS-diskov, prakticky neobmedzených dátach na kompaktných malých HDD?
- SAT do IP - tak toto je tiež vymakaná funkcia tohto prístroja. Otázkou je či "obyčajný" streaming, ktorý dnes zvláda kdeaký prijímač a ako ma poučili na inom fore aj TV je pre obyčajného užívateľa nedostatočný, že by som potreboval IP nástroj.
- HEVC . nemá. Vie len prehrať 4k fotky.

Cena ako za všetky panasonic DVD/HDD/BD prijímačo-nahrávače šialená. Už 10 rokov.

Ešte by ma zaujímalo ako funguje nahrávka, kde tento prístroj urobí z HD kvality SP aby sa ušetrilo miesto na HDD/BD. znamená to snáď, že Panasonic ešte stále digitálny signál konvertuje do analogu (tie formáty sú rovnaké ako kedysi na DVD/HDD ktorý som vrátil po mesiaci v roku 2006) a tu nahrávku degraduje, alebo t nejako v digitále oklame ?

Dagy2

dagy

Diky za odpoved. Duvod byl v podstate ten, ze jsem chtel pro rodinu kompletni stroj, ktery zvladnou ovladat a bude umet vse, coz by splnil, kdyby se choval predvidatelne. Splitter co dodavaji je pro jejich single cable reseni, ktere ale musi mit podporu v rozvodu a to rozhodne nemame. Nahravky nahrava bud v puvodni forme a nebo pak je mozne je konvertovat do horsi kvality.

Co se tyce toho zapojeni, mam skutecne tupe zapojeny kabel ze zasuvky, bez splitteru. Trochu jsem laboroval a zjistil jsem, ze problem je skutecne jen s nahravanim pomoci timeru, kdy je prijimac vypnuty. Vzbudi se, ale nic nenahraje, ze no signal.

Mam pocit, jako by v tomhle rezimu chtel nahravat z LNB2 vstupu, kam prirozene neni nic zapojene. Prijde me to dost silena varianta, ale zkusim neco nastavit a pichnout antenu do LNB2 a uvidim, jestli se to nahraje.

mber

možná tip

Panasonic kedysi vymyslel "rychlý start do 1sec" nakoniec sa ukázalo že to celé fungovalo tak, že prístroj je stále zapnutý len videokarta je odstavená. Potom sa z toho vyvinulo niečo ako rýchly štart a deep standby. Ísť do nahrávky z deep standby bolo dlho nemožné aj u "lepších" prístrojov.
Skúšal si aj nahrávanie z rýchleho štartu?

Dagy2

Dagy

Diky moc za tipy, nicmene uz jsem na to po velkem laborovani prisel.

Panasonic v zasade zvlada 3 moznosti pripojeni. Unicable, DiseqC, kde se ovsem automaticky predpoklada pripojeni obou tuneru. Takze prestoze mame v rozvodu prepinani mezi Astra 23.5 a 19.2, tak nahravani nejde, protoze on vzdy chce nahravat z tuneru 2, ktery neni zapojeny. Da se to obejit tak, ze tuner 2 vyhradim pro DVB over IP server a pak se to v podstate rozjede, ale jsou problemy s tim, ze kdyz chci neco nahrat, tak nejen ze musim nastavit timer, ale musi byt prepnuto na ten kanal, ktery se bude nahravat. Pak muzu pristroj vypnout a vse se nahraje. Nechapu proc je to takhle nesmyslne udelane, ale neumi si to prepnout sam.

Treti volba je single LNB na single tuneru. Problem ale asi bude ten nas prepinac diseqc v rozvodu. Uprimne me 19.2 nezajima, ale nevim jestli to na tohle nastaveni bude fungovat, budu zkouset dnes.

Jeste jedna vec. Zaujal me pristroj TechniRouter Mini 2, ktery by mel umet nejak vyresit rozboceni do dvou tuneru. Nejsem si ale jist, jestli musi byt nekde dole u rozvodu a nebo si ho muzu zapojit pred prijimac.

mber

Dagy

Aha, Technisat technirouter nic pro me. Takze bud to rozjedu na single LNB a nebo nic.

mber

RE: Panasonic BST-950

Mám doma dva rekordéry BST 740 a BST 750. Jeden mi jede na unicble tak že mi nahrává že dvou tunerů a na druhém mám singl kabel. Je jasný že pro satelitní profíky to jsou hrozný stroje, ale mě to vyřeší že mám Blu ray,HDD a Sat v jednom.
Pak mi vyhovuje,že si připojím kameru a můžu to nahrát na HDD,BD nebo DVD. S počítačem nekamaradim a domácí videa edituji na rekordéru. Mě to prostě stačí.
Perfektně funguje s modulem od scm crypto works a smit irdeto. S modulem od Technisatu to blbne, hlavně při časovém nahrávání.
Nahrává to zvuk 5.1. a kvalita obrazu je super. Nemluvě o origo bluray na 4k TV Panasonic Tx55cx800e.

Tukancz
Registrace: 1/2016

tukan, mber

mber - veru technirouter nie je pre teba, to je len zlučovač na jednej strane a zase rozbočovač na druhej strane.

tukan, veď každý normálny SAT prijímač nahráva zvuk 5.1 + všetky zvukové stopy, EPG, titulky atď. Mnoho sat prijímačov má HDD, ja mám šuplík, takže interný HDD môžem meniť. Lepší SAT prijímač za polovičnú cenu ti dovoľuje použiť rôzne formáty HDD, ktoré môžeš pripojiť kamkoľvek mimo prijímač. Strih nahrávok robím tiež v prijímači.
Rozdiel je naozaj len v BD ale za tú cenu a komplikácie je to naozaj na pováženie.

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra