![]() |
|
VU+SOLO4K a frekvence 12090Již se psalo o frekvenci 12090, ale já s ní mám stále potíže. Kartu mám v interní čtečce, programy mi někdy naběhnou (občas naběhne Fishing,sport1,NAT GEO WILD HD), prakticky nikdy nenaběhne NAT GEO HD a Spektrum HD. Kontaktoval jsem skylink a neví. Má s tím někdo další i nadále potíž? |
Pajjja
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 11 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Pricina je velmi jednoducha, spatne nastavena parabola a spatne nastavene skew. Tyto prijimace jedou bez problemu, vice ti rekne tvuj prodejce. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
@koudelkaDík za tip, ale anténě a skew jsem věnoval velkou pozornost, byla nastavena přístrojově firmou, i když to ještě nemusí být zárukou, že to nastavili dobře. Skylink naznačoval, že se mu nelíbí, že přístroj čte kartu jako společnou skylink s freesat. Samozřejmě nakonec se budu bavit i s prodejcem. Jen jsem potřeboval vědět, jestli jsem sám nebo má problém více uživatelů. |
Pajjja
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090jedna se o bug v oscam-u (pro arm), a koudelka se plete, mimochodem dnes na svn oscamu je opraven tento bug. |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
@chocholosJá se omlouvám za trapný dotaz, ale vzhledem k tomu, že k VU+ není prakticky žádný podrobnější manuál, linuxový přístroj mám poprvé, takže jsem vlastně amatér a samouk (ale snad učenlivý), tak se ptám, co mám udělat pro nápravu, nebo se provede sama v aktualizaci? |
Pajjja
![]() |
|
koudelkaProdejce čeho, trávy? Co furt máte s tím prodejcem /minule pierre/. Tak si to představ, jsem prodejce, prodám výborný přijímač a přijde za mnou jelimán /to není na Tebe Pájo/, že mu to nejde. Možných důvodů spousta...Něco jiného by bylo, kdyby to byla kompletní zakázka s instalací, ale to přece není "výhodné", to se přece tady na foru nenosí, tady každý chce jenom poradit, proč mu to nejde a kde to "výhodně" koupit. Tak sem laskavě už netahejte prodejce a to podotýkám, že žádným prodejcem nejsem...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090musis vymenit binarku oscam-u a to za takovou ktera neni timto postizena, tedy build mensi nez 11246 a nebo vyssi nez 11288, 100%-tne to jde udelat rucne, aktualizaci nevim co tam mas ale jestli myslis image tam ne to se samo neprovede. |
chocholos
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Spravny prodejce se ma starat o zakaznika, ne jenom podat/prodat, inkasovat marzi a vybavene, to je muj mozna zastaraly nazor. Ano ty verze oscamu byly spatnea dostl dlouho tam byl ten bug, ale to by mel vedet ten kdo to instaluje a pouzivat stare osvecne binarky. Navic nejaky oscam Skylink nezajima, to je asi pochopitelne! |
koudelka
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Ano, že by mu paní z e-shopu přišla doštelovat parabolu. Tak jsi to myslel? No, to není zastaralý názor, to tu ještě nebylo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Pani z e-shopu nema co delat s parabolou, od toho je montaznik. Ale pani z e-shopu by nemela prodavat nenastavene linuxove prijimace na kila jako brambory, kdyz tomu nerozumi, tomu se rika zakaznicky support. |
koudelka
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Ono koudelka ma samozrejme pravdu, jsem-li dverak (a mozna i kdyz nejsem) mel bych pomoc hledat prvni tam kde jsem nechal vydelat, to by melo byt samozrejme, bohuzel kolega Pajjja si vybral spatne a nekdo mu dal nedodelek! |
chocholos
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Vy nekoukate na zapisnik spojarky?![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@chocholosProdejce uvedu na pravou míru. Samozřejmě jsem koupil s tím, že prodejce mi vše nastavil dopředu, takže prakticky jsem mašinu připojil a fungovala. Takové ty uživatelské věci bez návodu (který prakticky neexistuje) jsem se naučil sám, takže si dovedu naladit nové kanály, provést aktualizace (mám teď VTI 11), rovnání kanálů si dělám z PC přes dreamboxedit, prostě snažím se. Tedy nevím přesně, kdy se zaváděla frekvence 12090, ale myslím, že až poté, co jsem mašinu koupil. Po nákupu a nastavení prodejcem mi vše fungovalo, alespoň jsem si nevšiml, že by mi občas kanály nenaskakovaly. Ještě se trochu peru s pikony k programům ČT, které po přeladění nejsou, snad na to přijdu, předpokládám, že k pikonu musí být název shodný s ref kanálu, to snad vydumám. Na prodejce se chystám, ale on je takový hrrr, takže poradí, ale nejraději ústně hned po telefonu, ale to víte, já bych to raději viděl v mailu, abych mohl jít krok po kroku. Takže asi tak na vysvětlení. |
Pajjja
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090njn mam par jedincu o ktere se "staram", mejsem prodejce ale fanda, a ti to maji ode mne pres dalkovy ovladac, musi umet jen pouzivat DO.a piconky predstav si ze i to mam vymyslene: https://drive.google.com/drive/folders/0Bwz6mBA7lUOKNVR4U3NrdW5hTEE |
chocholos
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090No, ale ano, máte pravdu, s velkým ALE..."kde jsem nechal vydělat" je první výraz, který nesedí. Každý prodejce musí být konkurenceschopný a když budu drahý, tak nebudu prodávat. Každý se žene za nejlevnějším. Když zaměstnám někoho, kdo tomu rozumí, tak mu nemůžu dát 9tis, protože se mi na to vy.... a půjde dělat někam jinam. Takže paní bude sice levná, ale bude mluvit ukrajinsky, nebo rusky. Podívejte se na naše hypermarkety, tam o čecha, co vybaluje tovar a poradí, kde co je, nenarazíte. "Neznáju" je odpověd. A tu podporu, kterou tady "vymáháte" po prodejcích, např. nastavení oscamu atd, ta zrovna "košér" není a každý se do toho moc nehrne/jen po tlf, ne po mailu/. Hádejte proč. Když linuxovému přístroji nerozumíš, tak si ho nekupuj, anebo se nauč ho ovládat /anebo zaplat někoho, kdo to umí/...Někdo by řekl, že jsem extrémista /v názorech/, ale spíš jsem realista. Taky jsem se musel učit, když jsem se chtěl něco dovědět. A že toho ještě je...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090myslim ze nemas pravdu, ja prece netvrdim ze mas mit takoveho zakaznika na dosrti a jeste zadarmo. A ANO i podpora je za penize, ne vsak v tomto pripade, protoze v oscam-u byla, byt skryta vada, nevypati ze davat lidem novinky pak to dopada jak to dopadlo ted. Osobne kdyz uz davam tak oscam vice nez rok stary a provereny, nikdo nema zadny problem. r11246 je tu asi 4.5 mesice, takze kdo dava neco takove a nevyzkousene si nezaslouzi nic nez mit porad vsehcny zakazniky na telefonu. |
chocholos
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Naprostý souhlas s tukan. Přístroje prodávám, satelity i antény montuju, ale vždy řeknu, že to stojí tolik a tolik.Sory pánové, ale doba se kapičku změnila, v servise na auto taky neřeknete jen děkuju, a taky už vám ho neopraví v kdejakým JZD kladívkem. To, co kdo umíme, jsme se museili naučit, věnovat tomu čas, peníze, kvalitní měřáky taky stojí dost peněz a musí se nám zaplatit. a zpět k názvu vlákna - ta frekv. 12090MHz je opravdu dost citlivá, šteloval jsem dost parabol kvůli tomu, že se rozpadal FaH a vše ostatní jelo v pohodě. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@chocholosTak to všechna čest, ale nakonec fanda je asi přívětivější k neumělům, prodejce je zřejmě zahlcen trapnými dotazy. A tím dálkovým ovladačem myslíš přístup přes TeamViever? Svého času se s ním trochu uměl, když jsem posunul PC svým rodičům a pomáhála jsem s úplnými základy, které pro mne byly jasné, ale pro ně španělská vesnice. Tak picony jsem si uměl stáhnout, myslím že jsem je stahoval z glass, ale nevěděl jsem, co s nimi dál, protože přes PC jsem nenašel složku piconů v přístroji, na flash jsem si netroufl, když jsem nevěděl, jestli nemusí být nějaký spec. adresář. Já se spíš připravoval na to, že si na flashku natáhnu picon ČT HD před přeladěním a změním jeho název podle ref kanálu na nové frekvenci a zase ho vrátím někam do složky piconů v přístroji. No prostě technicky tápu. No každopádně se chystám komunikovat s prodejcem, protože mě o pomoci ubezpečoval při nákupu. Uvidím.Ale děkuji za informaci![]() |
Pajjja
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090DO tim opravdu myslim dalkovy ovladac. mam v rodine i zeny a ty to musi bez me fyzicke pomoci mnohdy zvlandnout taky, takze mam udelatko (plagin) v pristroji ktery dokaze vse co tu popisujes, pomoci plaginu to udela i neznala zenska, ver mi mam to vyzkousene. |
chocholos
![]() |
|
@tukanMusím ještě zareagovat, protože s tebou nemohu souhlasit. Proč bych si neměl kupovat linuxový VU+ jenom proto, že nejsem linuxák nerozumím mu. Ty na to jseš odborník, ale podle tebe si nekoupíš špičkové auto nabité elektronikou, protože nejsi machr na tuto techniku? Já si koupil VU proto, že jsou to dobré a spolehlivé přístroje, alespoň mi to tak vyplynulo z recenzí. Ale jsem z Chomutovska a když jsem chtěl řešit podporu u firem se satelitní technikou, tak mě všichni odmítli, i když mají ceníky na poskytované služby. A já se o penezích nebavil, beru jako samozřejmost, že za službu se platí. Ale prostě jsem zatím v okolí nenašel nikoho, ke komu bych přijel s mašinou v podpaží, on mi tam naladil odborně vše, co potřebuji, což mu hodně času nezabere, a já mu za to práci zaplatil. Jenže neznám nikoho takového. Takže to není o tom, co neumíš opravit nebo podle návodu nastavit si nekupuj. To by asi nikdo neměl nic. |
Pajjja
![]() |
|
@chocholosA mohu se na tebe když tak obrátit? Já nechci otravovat, provotně budu kontaktovat prodejce, ale když na to zůstanu sám? Já bych s tím i jezdil za někým, ale mně známého mám nejblíže v Třebíči, což je z ruky. |
Pajjja
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090najdi si mne na ab, ale nemam uplne stejny nick. Mam nick po tom panu co lecil Koudelku v Jachyme hod ho do stroje |
chocholos
![]() |
|
RE: VU+SOLO4K a frekvence 12090Tak to jsi mi nerozuměl, reagoval jsem hlavně na Koudelku, když přišel s tím prodejcem. Klidně kup, co chceš a na co máš peníze. Vu-čko jsi si dobře vybral, ale nemůžeš chtít po prodejci, aby Ti doladil parabolu, nebo "dodělával"něco, co Ti nefunguje /možná Tvojí chybou/. Ten přístroj dokáže hodně, ale proč myslíš, že Te všichni odmítli s "podporou"? Co jsi tak představuješ pod "podporou"? Někdo kompletní "sdílečku", někdo naladění kanálů, někdo čtení skylink karty, je toho hodně...Co jsi můžeš dovolit Ty doma, to jsi nemůže dovolit firma, co prodává satelitní přijímače. Já už nevím, jak to mám napsat, bud jste všichni "mimo", anebo jsem zhulenej /ani pořádně nevím, co to je/...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanPodporou si představuji to, že odborníkovi, který se tím většinou živí, sdělím, že mám technický problém na VU s tím, že mi někdy jdou a někdy nejdou kanály na frekvenci 12090. A ten mi řekne "přivez mi to na dílnu, to je problém v oscamu (bug)nebo mohu přijet tehdy a tehdy. Na webu firmy se dočtu, že ladění si jako podporu cení třeba na 300kč/ hodinu práce. Já nechci žádnou charitu, ale prostě kolem sebe nemohu najít někoho, kdo tomu hoví. Vidíš, na naladění antény jsem si pozval firmu, která prodává a ladí staelitní techniku tady z mého okolí, anténu mi přístrojově naladili, dali silné koaxy ale k VU mi řekli že tomu nehoví a že ho ještě neprodávali. A proč by si firma, která se prezentuje službami kolem satelitní techniky nemohla dovolit provádět palcené úkony ladění techniky? Tak se nezlob, zřejmě seš s některými na jiné frekvenci![]() |
Pajjja
![]() |
|
@chocholosOK, děkuji. |
Pajjja
![]() |
|
@chocholosna ab prodejci VU? |
Pajjja
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |