Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

vu solo 4k

Zdravým,nemůžu naladit astru 23.5 vůbec žádnou stanici ostatní družice jdou, mam vyzkoušeni různé image zkoušel sem i original image vůbec nevím čim to muže bit pomůže někdo?

matej
Registrace: 10/2005
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vu solo 4k

ok parada dekuji

cejar60
Registrace: 3/2015

@johnysk

Když si koupíš televizor v této ceně taky dáváš výrobci feedback co ti funguje a co ne, když to nefunguje prostě vrátíš tv a dále to něřešíš. A to těch televizorů se prodá mnohoráte více. Zaplatit si však nechá výrobce satelitu i výrobce tv. Takže nepiš tady ty matoucí bláboly. A nejedná se jenom o 4K ale o jakýkoliv přijímač. Možná bys mohl pouvažovat o stejné situaci když si koupíš autorádio za 10k.

matchboxx
Registrace: 9/2012

takhle to podle mne také není, pokud by se jednalo o originální firmware tak budiž, ale bavíme se zde o alternativním firmware, t.j. firmware, které přináší uživateli něco navíc (oproti originálu). A tyto firmware se stále vyvíjí (a nic za to neplatíš!!), tak podle mne ta odezva uživatelů, kteří se rozhodnou alternativní firmware využívat je na místě. Nenazval bych to jako matoucí bláboly.

fergus
Registrace: 12/2007

Takže, ak som to dobre pochopil BlackHole a OpenBlackhole majú spoločné jadro a ostatné sa vyvíja samostatne /rozdielne/?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

petersk-stejně všechny alternativní image vycházejí z originálního firmware, vždy když vyjde nová verze originálního firmware, následně se začínají objevovat i nové verze alternativních firmware. Týmy to přizpůsobují ke své image. Záleží potom jen na tom, jaký image si uživatel vybere a které mu více vyhovuje. Ale nějaký zásadní rozdíl není, někde funguje to, někde zase ono. Záleží jak je to odladěné a kolik chyb se v image objevuje.Ale jak jsem již uvedl, na 100% nefunguje žádný.

fergus

petersk

open black hole má niečo navyše. skin tam ide naprať aj z iných image , čo black hole nepodporuje. má rozdielne menu , inak sa ovláda a inak sa tam dávajú pluginy. oproti ostatným image nemá funkciu nastavenie obrazu . na to je samostatný plugin. vyskúšal som ho. ako že je dobrý. uprednostňujem black hole . tam som doma .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee

@matchboxx

"blaboly" tu pises ty, fergus to vystihol, ja som sa zameral (v texte) na FW, lebo ten Box ma spickovy hardware (na svoju dobu) a to, ze su nejake male problemy v ovladani, to je pochopitelne, ale nic to nemeni na jeho kvalite a keby si ho vlastnil, tak by si to aj ocenil...

johnysk
Registrace: 3/2010

Samé bláboly,mal som ho na stole,naflashoval som Image,nastavil všetko potrebné,ale popravde neoslnil ma nijako,je to predčasná radosť,ale kto na to má,nech sa páči,rozvádzajte tému do nekonečna.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vu solo 4k

Pekne ste si tu pokecali ale můj problem nie, prijmač mam už cez polroka v nedelu pestala ist pozice 23.5e otatne satelity idu vpohode a ešte mala poznamka mi co mame 4k tv je nutnost mit i 4k sat nebo sledovani ful hd na 4k tv neni to prave orechove,samozrejme že hovorim o upscale na vu solo4k

matej

mám ten samej problém,23,5E hraje,ale neladí v nastavení celá družice,pouze jednotlivé transpodery

dnurg
Registrace: 12/2016

@vladoholu

A co by ta tak oslnilo, prezdrad nam, nech sa poucime? Preslo mi rukami dost STB, ale tento je uplne ina liga, nielen kvalitou obrazu, ale aj obsluhou (FW VTi 11)- nechapem, ze nemozte naskenovat celu druzicu, ak mate dobre nastaveny tanier. Ja som sa zatial s tymto problemom nestretol a preladujem cele satelity dost casto...

johnysk
Registrace: 3/2010

To johnysk

Niet takého STB,čo by ma oslnil a prešlo mi ich rukami stovky.Čo sa týka kvality zobrazenia,je to na mne aký si nastavím obraz na FullHD TV,ak pripojím kvalitný STB,ale nemusí to biť práve hračka za 450€.Mne postačí aj DM-800 SE,tých čo vysielajú programy v 4K je ako šafránu,takže si nejaký ten rok počkám,aj ceny pôjdu dolu týchto STB aj iné parametre vylepšia v Image,takže to chce kľud a z hlboka dýchať a počkať si.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

To dnurg

Si tu jeden deň aj z cestou a už máš problém,ktorý je medzi gaučom,ovládačom a STB.Nikde nie je problém,všetko ide zoskenovať celý sat.zoznam zo 23,5E,len to treba vedieť a tomuto STB rozumieť,ale to chce prax a veľa študovať,tak do toho.Nech sa darí.

vladoholu

vu solo 4k

Tak problem bude někde jinde zprovoznil sem stb tuner na tv a pohodne naladil 0,8w,13e,19,2e ale 23,5e ani nahodou, bud je chyba v lnb nebo v motoru :( :( :(

matej

vu solo 4k

když to je takhle, tak to vypadá, že se ti buď při nedávném větru hnula parabola ( tím máš špatně střed (tvůj jih) a LBN při natočení na 23,5 je buď moc nahoře nebo dole a signál nezachytí, nebo je nutné udělat reset motoru, odpojit a znova zapojit zda se chytí. Porucha Lbn je méně pravděpodobná, ale než vším začneš hýbat zkusil bych i ten na zkoušku vyměnit, abych předešel nějaké kumulaci závad. Mám též motor a 30W-52E frčí bez problémů, i když krajní pozice jsou již bez větší reservy.

fergus

@johnysk

No měl jsem ho asi 3 měsíce ale už je pryč, ne by to bylo vyloženě špatné, ale nijak mne ten přístroj nenadchl. Teď se bavím asi půl roku s KII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265 - http://www.xbmc-kodi.cz/showthread.php?tid=838

matchboxx
Registrace: 9/2012

To matej

Mateji,mateji,proč te holky nechteji?Na TV si to zoskenoval a na STB nie?Zaujímavé,ale aj tak je to medzi gaučom,ovládačom a STB.Nehľadaj chyby tam kde nie sú,ani LNB,ani motor,ak to funguje na TV?Nech sa darí.

vladoholu

To dnurg

Načo si kupujete STB ktoré neviete pochopiť,spoznať a ovládať?Tento STB je pre laika vysoký Level.Asi nepoznáš niečo také ako"sieťové vyhľadávanie/NIT"ak ho zadáš,tak ti plynule zoskenuje celý satelit,nie jednotlivé transpordéri.No kto neumí,tak len čumí.Nech sa darí. :razz: :razz:

vladoholu

vlado

ty si úžasně chytrý Rv :)))

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

a mas tam busybox? ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

To pokl

A ty si o tom aj pochyboval,ak sa budeš denne a roky takýmto niečím zaoberať,budeš chytrí aj ty,len to chce učiť sa,učiť sa,vzkazal Lenin:Nech sa darí. R^ R^

vladoholu

vlado

ty máš jeho školu :laughing:

poklopec

pokl

Vu+ solo 4k

ale pánové, nepřečetli jste si to náhodou špatně? Matej píše "zprovoznil sem stb tuner na tv a pohodne naladil 0,8w,13e,19,2e ale 23,5e ani nahodou".Tak pokud mu 23,5E nejde ani v TV, tak kde bude asi chyba co si myslíte odborníci ?

fergus

No ako som už uviedol,len medzi ovládačom a STB je ten element čo si nevie rady s naladením Astry 3-23,5E?Prečo nemôže naladiť tento satelit,je len jeho chyba,nie je to v TV,ani LNB,jednoducho neovláda daný TV,nevie nič poriadne nastaviť.Neviem či používa motor,ak áno,či používa Diseqc protokol,alebo USALS,ako to má všetko nastavené.Bude stým otravovať a nie aby si zaplatil odborníka čo by mu to predviedol a naladil a nabudúce to skúsil preladiť sám.Vždy aby sme niekoho vodili za ručičku.Už ma to nebaví odpovedať,radte baby,ak viete?Ja končím.Nech sa darí.

vladoholu

vladane

tak na to nereaguj :O

poklopec

pokl
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra