Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

National Geographic SD (skylink) - kvalita

To nikomu nevadí mizerná kvalita obrazu na National Geographic? Čo je celkom škoda, pretože obsahovo je to nadpriemer - teda aspoň pre mňa.

lacog
Registrace: 8/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

@kecal11

Silou mocou chceš zo mňa urobiť (nevhodné slovo)a?
Mizerná obrazova kvalita som myslel aj na pomery SD. Ja viem, že je to SD a nečakám od toho HD kvalitu. Ale ono to nesplňuje ani SD kvalitu.
Obsahovo som myslel samozrejme National Geographic.
Takže zhrniem - podľa mňa National Geographic (SD verzia) vysiela obsahovo kvalitný program ale Skylink to vysiela v mizernej obrazovej kvalite. Je to škoda.

A na záver: Nemám nič proti čiernobielým filmom - väčšina bolo remeselne lepšie spracovaných ako dnešná produkcia

lacog

@lacog

o.k. R^ R^ R^ Přesně tak: National Geographic (SD verzia) vysiela obsahovo kvalitný program, ale vysiela ho iba v SD, ale v dostatočnej obrazovej kvalite pre sledovanie zaujímavých programov.

Nemám sebemenší důvod z Tebe dělat nevhodný slovo, jenom diskutuji a mám trochu jiné názory, než Ty.

kecal11
Registrace: 6/2016

@kecal11

Chceš povedať, že sleduješ National Geographic (SD) a obrazovou kvalitou je plne porovnáteľné s ostatnými SD stanicami?
Alebo je to "ešte" dostatočné pre teba? Možno pre 99% divákov. Možno ja som jediný kto to vidí a komu to vadí (fotím cez 20 rokov tak mám oko už trošku vycvičené). A to je celkom možné keď vidím čo je dnes za dobu ... Vačšina mladých počúva hudbu cez reproduktory mobilov, čumia na Youtube. Staršia generácia berie TV ako podmaz. Nad kvalitou obrazu, zvuku a obsahu sa už absolútne nikto nezaujíma.
Ale aby som sa vrátil k téme NatGeo - ja mám dojem, že minimálne niektoré programy sú tam v nižšom rozlíšení ako 576 riadkov / prípadne je to upscalované. Jednoducho niečo tam je čo mi nesedí.

lacog

@kecal11

Výraz " dostatočná obrazová kvalita " je prachsprostý blábol.
Presne takto sa vyjadruje niekto, kto vie, že ten obraz stojí za figu borovú ! Štandardný (rozumej plnohodnotný) SD obraz s adekvátnym dátovým tokom ešte stále aj na 50" uhlopriečkach pôsobí veľmi seriózne. Príkladov na satelitoch je dosť. Obraz NG v SD určite štandardný nie je ! Vecou diskusie je, kto za to môže? Ja osobne si myslím, že samotná NG.

Frank11
Registrace: 2/2009

RE: National Geographic SD (skylink) - kvalita

Pokud chci sledovat např. Letecké katastrofy, které mě zajímají a dávají je jen na NG v SD, tak je budu sledovat na NG v SD. A obraz je takový, že se na dá sledovat a vše potřebné je vidět, tudíž "je v dostatečné obrazové kvalitě pro sledování programu" Při tomto programu nepotřebuji počítat fousy vyšetřovatele v HD.

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

Áno, máš pravdu. Ale to nemení nič na veci, že ten obraz stojí za figu borovú a vzhľadom na to, že je to platený kanál, ten obraz by predsa len mal byť trochu "štandardnejší.
Pokiaľ však budú mať dostatok záujemcov o svoj program aj pri tejto obrazovej kvalite, nemajú žiadny dôvod niečo na tom meniť. Keby to bolo za čias s.o.c.i.a.l.i.z.m.u, tak by som Ťa chápal, ale v tejto dobe? Je to zvláštne. Čím viac sa výrobcami pretláča čoraz kvalitnejšia zobrazovacia technika, tak popritom sa stále nájde niekoľko jedincov, ktorí sú ochotní za svoje peniaze akceptovať aj kvalitu VHS.

Frank11

@Frank11

Som rád, že to niekto vidí rovnako ako ja.

lacog

RE: National Geographic SD (skylink) - kvalita

Ten obraz podle mne nestojí za "figu borovú", je jen v SD kvalitě. Je to věc názoru. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby byl v HD. Otázkou, zda to nikomu nevadí, na tomto fóru však nedonutí poskytovatel, aby obraz zlepšil. Je potřeba bombardovat poskytovatele. Třeba to zlepší, podle jeho tvrzení, že se názory zákazníků zabývá a řeší :laughing: .
Zásada: "co nejlevněji nakoupit a co nejdráž prodat" platí stále." Pokud to za nabízenou cenu ale nikdo nebude kupovat, tak to dobrý poskytovatel stáhne z trhu, nebo zlevní. Doba jde dál a každý si může vybrat to, co mu vyhovuje v poměru kvalita, obsah, cena. Bohužel tento výběr spousta lidí neumí a nezvládá, protože jak píšeš, přes 40 let jsme byli vychováváni s.o.c.i.a.l.i.z.m.e.m.

ja987

@ja987

Tak posledný raz. To, že je obraz v SD, nemusí nevyhnutne znamenať, že je nekvalitný. To som už písal : "Štandardný (rozumej plnohodnotný) SD obraz s adekvátnym dátovým tokom ešte stále aj na 50" uhlopriečkach pôsobí veľmi seriózne. Príkladov na satelitoch je dosť". Toto však určite nie je prípad NG SD. Okrem toho, že je v SD (čo by samo osebe až tak nevadilo, aj AMC, či Filmbox-y sú v SD a nie je to až také zúfalé), sa tam ešte šetrí na dátovom toku a divák má podozrenie, že aj na rozlíšení. Jednoducho, keď je trochu zložitejší záber, tak sa obraz rozkockatie ako kedysi na Digi. Ale aj statické záberu sú tak trochu ako keby mdlé. Každopádne, aj na Astre 23,5°E sú SD programy vo výrazne kvalitnejšom obrazovom prevedení. Z SD sa dá určite vyťažiť omnoho viac. Keď sa chce!

Frank11

@Frank11

Naprosto s Tebou souhlasím, dá se vytěžit z obrazu víc. Toky mě ale nezajímají, já se na televizi dívám, já ji neměřím.
A toto o špatné kvalitě obrazu musíš napsat poskytovateli. Tady to nikdo nevyřeší.

ja987
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra