Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

homecast hs 3200 ird - kondenzátory

Mám starší homecast hs 3200 ird a začal mi blbnout obraz, někde jsem četl, že je třeba vyměnit kondenzátory. (Nebo to mám rovnou vyhodit?) Asi jste to tady už řešili, ale nemůžu to najít... . Může mi, prosím, někdo poradit? :8)

mkolega
Registrace: 12/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: homecast hs 3200 ird - kondenzátory

Můj Homecast po výměně kondenzátorů vydržel asi rok. V úterý odešel do křemíkového nebe (svítila jen kontrolka karty), přístroj nenaběhl. Můžeš si nechat v servise vyměnit základní desku. Já jsem raději koupil nový přijímač.

aptget
Registrace: 5/2009

@aptget

Děkuji za reakci, taky už jsem koupil nový příjímač. Teď řeším, zda si chvilku hrát s páječkou a vyměnit x kondenzátorů, nebo to rovnou vyhodit... . :8) Ovšem nejsem odborník v dané problematice, snad se ještě někdo najde, kdo bude reagovat, vyhodit ho můžu vždycky ... . :8)

mkolega

Tak například zde:
https://www.parabola.cz/forum/topic-84625/
https://www.parabola.cz/forum/topic-87551/
https://www.parabola.cz/forum/topic-84661/
;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Směle do toho, je to asi 10-12 elitů 470uF a 220uF a pokud koupíš nějaké kvalitnější bude Homecast lepší než nový. Jen pak dej vědět jak se to dělalo-:)

petr71
Registrace: 6/2006

@petr71

Dík za reakci. Otevřel jsem ten přijímač a opravdu je tam armáda kondenzátorů ... . No nevím, zda se do toho pouštět... . Asi to bude chtít silné nervy a výsledek je nejistý. :8)

mkolega

Většinou jich je 17 :)

Delta1

@Delta1

Zdá se, že už si to určitě dělal ... . :8)

mkolega

Ano. A dnes za ráno opravené tři :8)

Delta1

@Delta1

Dík za reakci - smysl pro humor - dobrá věc - stále si kladu otázku zda to rovnou nevyhodit - (nejsem odborník) - dobrá práce... a kolik stojí komplet lepší kondenzátory na opravu - popřípadě o jakou značku kondenzátorů se jedná ? :8)

mkolega

Zatím děkuji všem za reakce. :8)

mkolega

mkolega

Jsou dvě možnosti:
1.Pokud nejsi odborník a chceš aby byl funkční, tak to raději svěř odborníkovi a výsledek by se měl dostavit.
2.Pokud chceš mít pocit sám pro sebe-povede x nepovede. Pusť se do toho-kdo si hraje nezlobí :8)
Výsledek bude 50/50, podle toho jak jsi šikovný.
Jiný stroj už máš, jak píšeš?!
Je to v tvých rukách ;)

Delta1

@Delta1

No moc šikovný nejsem - nemám žádnou praxi - ještě počkám co mi kdo napíše, ale už teď je to na 80 procent, že to vyhodím ... .
Dík za radu. :8)

mkolega

No, koukal jsem na ceny kondenzátorů, za barákem mám prodejnu GES, tak třeba tam, 470 uF/16V cca 3 - 6,- Kč/ks a 220uF/16V cca 1,20 Kč/ks. Ještě kouknu na rozměry, zda se tam vejdou ... . Můj odhad ceny kondenzátorů (když je jich tam 17 - zatím jsem to nepočítal - kolik je kterých) je cca 80 - 100,- Kč. Takže je otázka zda mám dostatek trpělivosti a šikovnosti.
Už to někdo určitě dělal - pochlubte se - řekl bych, že to bude o nervy ??? :8)

mkolega

@mkolega

Pro tebe-neználka určitě.
Už jen tahat kondy (zahnuté vývody) z dvojvrstvé DPS (s prokovy !!!) je horor i pro částečně zkušeného.
Uděláš z toho šrot pro SD :((

kokun
Registrace: 5/2015

Nevíte z vlastní zkušenosti co má u tohoto STB, má ho známý, vliv na "jak-kdy-kde" nepravidelné ale i pak časté zasekávání zvuku u HDMI připojení ?
Dělá to jen s některými TV (hlavně jeho SONY řady KDL-40), přes SCART/CINCH je zvuk bez výpadků.
Jsou to konkrétní kondíky či něco jiného (typické a konkrétní pro tento problém), zdroj jsem mu tam již opravoval, desku celou ještě ne krom těch u vstupu ze zdroje a přidání chladiče na CPU.

Warpik
Registrace: 9/2016

@Warpik

!!! jsem laik!!! Co jste, prosím, měnil u toho zdroje, když jsem přijímač otevřel byla na některých součástkách na zdroji taková divná žlutá hmota, nejvíc u toho velkého kondenzátoru tuším u470 uF :8)

mkolega

@kokun

Jo prokovy je malér. Raději bych je zničil štípačkami, aby mi zůstaly přiletované nožičky, a letovat na ně.

konas
Registrace: 12/2014

@mkolega

Určitě nemáš odsávačku cínu, tak nouzové řešení je stáhnout z nějakého zvukového kabelu měděné stínění, čím hustěji pletené, tím lépe, natáhnout ho na délku, aby se smrklo do hustého pásku,možná nanést trochu kalafuny(ne moc), přiložit na cínovou kapičku, a přes pásek pájkou ohřívat. Cín se vsaje do pásku a možná se nepoškodí prokovené spoje, které, násilnějším vytahováním můžeš zničit. Pásku si udělej víc, spotřeba je veliká.

konas

Ještě jednou děkuji všem za reakce, kupoval jsem si Skylink ready přístroj doporučovaný v Skylink magazínu. Zdá se, že jsem se ještě měl kouknout na parabolu co se o přístroji píše. Moji rodiče mají stejný přístroj - jsem zvědav kdy taky začne zlobit. Já jsem teď koupil gosat 7060 hdi, snad to byla dobrá volba a nebudu za pár let zase řešit kondenzátory... . :8)

mkolega

@mkolega

všechny kondenzátory - sekundár, kromě hlavního na 400V, některé byly nafouklé některé ne. Ke hmotě, pokud je dole a vypadá jako chemopren, tak je to zku**né lepidlo od výrobce, pokud drobivá hmota, tak zaschlý vyteklý elektrolyt.

Warpik
Registrace: 9/2016

@mkolega

Tak to jsi měl, ale jestli budeš mít problémy s kanály České televize, okamžitě reklamuj!

konas

@konas

gosat 7060hdi bez problémů - nebo jsem si ničeho nevšiml. Zatím velká spokojenost. O jaké problémy s ČT se jedná? :8)

mkolega

@Warpik

Díky za radu, ta hmota je žlutá a pěkně tvrdá a drobivá moc není - tak to bude asi lepidlo - ovšem se vyskytovala na prapodivných místech (už jsem je oškrábal). :8)

mkolega

@mkolega

Jestli je bez problémů, tak to neřeš.

konas

Info pro totální amatéry: tak jsem se odhodlal to otevřít, zdroj 5V OK, 12V OK, 23V má 22V - snad OK. Po delší chvilce jsem rozšrouboval krabici a vyndal základní desku. A opravdu je tam 12 x 470 uF a 5 x 220 uF. Ješte nějaké další kondíky, ale ty nikdo neřešil. Deska je oboustranná, dráty kondenzátorů připájené zahnuté. KDO SI HRAJE NEZLOBÍ - NO UVIDÍM ZDA PŮJDU DÁL... . *09

mkolega
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra