Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

homecast hs 3200 ird - kondenzátory

Mám starší homecast hs 3200 ird a začal mi blbnout obraz, někde jsem četl, že je třeba vyměnit kondenzátory. (Nebo to mám rovnou vyhodit?) Asi jste to tady už řešili, ale nemůžu to najít... . Může mi, prosím, někdo poradit? :8)

mkolega
Registrace: 12/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

@mkolega

Jestli se to chceš naučit, tak musíš. Budeš chtít s tím xkrát praštit a jestli se to nepovede, tak to hoď za hlavu. Uvidíš ale tu radost, když to klapne. Naučit se trochu letovat se vždycky hodí.Ono to taky samo nejde.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Dík za podporu, asi si koupím odsávačku a nějakou malou hrotovou pájku. Asi nejlepší bude nahřát cín, odsát, vyndat kondík, nandat nový kondík - bacha na správnou polaritu a připájet to. No uvidím... . Dobře se to řekne, hůř udělá. :8)

mkolega

@mkolega

Ten odsávací pásek ze screeningu si ale taky vyrob. Oceníš to při jemném odsávání cínu. Obyčejné odsávačky, na jemnou práci taky moc nejsou. Ideální je pájecí stanice s vývěvou na podtlak, ale ta stojí balík, a je tak do dílny. Pokud to půjde odštípej koďany aby zbyly trochu nožičky, a pájej na ně.

konas

RE: homecast hs 3200 ird - kondenzátory

Už jsem si vzpomněl, jak se jmenuje ten odsávací pásek. Je to prosté. Pod názvem - Odsávací kapilární licna- ji prodává i zmíněný GES, v šířkách 0,8 - 4,5mm.

konas

RE: homecast hs 3200 ird - kondenzátory

A tím pádem máme odpoved na vlákno "co se starými strojmi" /kdo vymejšlí tyhle příspěvky/, prostě se na nich naučit pájet kondíky, co jiného. Pro všechny "kutily", co neradi platí, popř. nikomu nevěří, popř. si musí pomoct sami... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Jsem rád, že můj příspěvek poslouží i v jiném vláknu. Když se na to podívám s odstupem, kondenzátory stojí cca 100,- nový přijímač stál 2000,- . Letovat jich 17 je pořádná fuška - nechtěl bych být servisní technik a dělat tuto práci... . Kolik hodin to asi dělá - kolik si za to vezme - já bych to za pár stovek nedělal. A víc než pár stovek do toho přístroje taky vrazit nechci - lepší je koupit si nový. Takže ano, naučit se něco nového, KDO SI HRAJE - NEZLOBÍ. :8)

mkolega

@konas

Moc děkuji za konkrétní rady a za Vaši ochotu pomoci :8)

mkolega

@mkolega

šak ono kukni, niekedy treba preletovať Kondíky aj na základnej doske v PC R^ R^ R^

PISTOK153
Registrace: 11/2010

poděkování všem za reakce

Tak jsem dnes dopájel poslední kondenzátor a oživil to - a ono to chodí !!! Takže moc velké poděkování za praktické rady pro konas - velice mi to pomohlo, poděkování i pro delta1 - za obecné rady (možná mohl dát i praktickou radu... . - asi o tom psal už mnohokrát a tak už ho to nebaví vypisovat znovu a znovu pro neználky). Děkuji za reakce i posměváčkům, vybudilo mi to k vyššímu výkonu :))) . A poděkování také parabole, že existuje a pomáhá... . R^

mkolega
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra