Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nova HD, Prima HD atd. nejede

Už řadu měsíců mi to nejede, nejela ani ČT HD 1,2 atd. Na telku skoro nekoukám, tak jsem to vyřešil přepnutím na pozemák. Dnes přeladil komplet všechny stanice, ČT začala fungovat, ale Nova a Prima ne. Nepíše to kódovaný signál, ale propadá se signál na nulu a zpět na téměř maximální signál. Mám telku Sony KDL-32W5800 co jako první přišla se Skylink kartou v ceně, v roce 2009. Je problém, že už telka neumí naladit správně nové parametry kódování?? Nebo od čeho se odpíchnout. Díky

jindra7
Registrace: 12/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

Nova HD, Prima HD atd. nejede

Seřídit parabolu.
Pozvat technika co to umí a rozumí tomu.

decmen
Registrace: 2/2008

RE: Nova HD, Prima HD atd. nejede

žááááááááádnáááááááááááá škoooooda :))) :)))

melda72
Registrace: 11/2013

První větu vynechat, začít rovnou druhou.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

:))) :))) :)))

decmen
Registrace: 2/2008

11876

Když vše jede perfektně a pouze 11876 ne, tak je nutný drbat do paraboly? Určitě to nemůže být tím starým tunerem, že už nepodporuje nové parametry? U nás se musí rozebírat střecha, když je potřeba dosáhnout na talíř, v zimě se mi tam lézt nechce.

jindra7

jindra7

jo na střeše,kterej d.e.b.i.l. ti to poradil???,tak si to užívej,hezké vánoce

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Dobrý přístup k parabole je základ... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

drobeček

jako lízt do kurníku komínem

pierrepetr

drobeček

"Dobrý přístup k parabole je základ..."

Jo, jenže tohle většinou každý pochopí až má problém. Předtím při instalaci většinou nevidí vpravo vlevo.

Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

jindra7@ I kdybys tam vylezl, tak co tam budeš platnej? Leda ometeš sníh, jinak nic. Potřebuješ někoho s měřákem, což za těch 9 let na fóru snad víš.

PoldaS

"Je problém, že už telka neumí naladit správně nové parametry kódování?? Nebo od čeho se odpíchnout."
Je možné hocičo a odpicheš sa tým že si od niekoho požičiaš satelitný box a budeš vidieť ako sa bude chovať ten.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Rasto1978

Pokud rozumí např. nastavení Diseq které v tomto případě bude možná potřebovat, tak je to dobrý nápad. Pokud ne tak akorát ro...be další mašinu.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

.....

Já si to před 9 roky instaloval sám, takže o tom něco asi vím. Jen to jemné doladění přišel udělat kolega s měřákem, pracoval externě v té době pro nějakou firmu z oboru a drahý měřák měl k dispozici. Šlo mi jen o to, jestli není třeba ocecně známo, že tahle frekvence je problematická a některé starší přijímače s tím mají problém. Protože už poslední roky problematiku nesleduju a na telku se téměř nedívám. Motivací bylo, že mi 2. 1. končí serpo (placené na dva roky) a zdyž jsem viděl, jak to zdražili, tak to asi už platit nebudu. Před rozhodnutím jsem chtěl vědět, jestli mi zastaral přístroj nebo to zatím vypadá, že se trošku hnul talíř. Na jaře se kouknu a zaplatím až někdy za rok, než by se blížilo propadnutí karty do pekla.

jindra7

Pokuď nekoukáš,tak neplať,neřeš,nepřepínej......Pokuď ti to jelo 6let,tak jsi koupil dobře....teď nastává další krok...koupě něčeho stolního.....telku si nech jako zobrazovač.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

Když ony ty krabičky mají tak tragické ovladače, fakt se mi nic nelíbí. Já mám vše od Sony sladěné na jeden podsvícený ovladač a muset mačkat gumové nepřesné čudlíky několikrát a úzce mířit na přístroj, to se mi nechce. Když už jsem našel přístroj od Samsungu s šikovným ovladačem, tak zas zjistil, že je výhradně pro Skylink a nic jinýho. Ideálně bych chtěl combo s dvbt2 HEVC. Ferguson něco má, ale teprve následující model má mít i CI slot, abych nenarazil případně se Skylink kartou nejnovějšího typu v budoucnu.

jindra7

@jindra7

Já myslím,že to ta telka s automatem už neumí,zkus manuální zadání jednotlivých transp.po továrku

korkoran
Registrace: 10/2006

Nezkoušel jsem měnit vše od základu, ale u vyhledávání stanic jde vybrat jen frekvnece, polarizace a rychlost. Žádný poměr, pilot a další detaily. Asi půjčím od kolegy jiný přístroj na test. Zaujal mě teď Mutant s dvěma tunery, umí pozemní HEVC, abych měl nachystáno. Jenže za stejnou částku jsem zvažoval koupit PS4. Čistě kvůli hře Uncharted 4, bavila mě kdysi trojka. Tak nevím, za co bych utrácel dřív.

jindra7

jindra7

jestli ti jde hlavně o ovladač,suprovej za 200kč z lídlu a svítí taky a stačí ti jeden na deset zařízení

pierrepetr

@jindra7

Nic víc nepotřebuješ pro načtení transporedů.Továrko a začít !!!!12344,12363,11876,12070 postupně atd,ty další voloviny co si jmenoval jsou pro totálně zbořený rádio!

korkoran
Registrace: 10/2006

Být tazatelem, tak se jdu fakt zbořit a probudím až v novým roce :D

PoldaS

Mutanti jsou nejlepší

Vše jede, jen 11876 padá signál, tak je mi jasný, že budu muset hýbat talířem. Až bude nálada. Ale ten Mutant HD51 mě fakt zaujal, uvidíme, jestli se rozhodnu utrácet.

jindra7

pokus

Dnes jsem to dal do továrka, poutahoval všechny konektory po trase a ručně přidal vybratné TP. Pořád je to stejné, jak padá signál z výborného do nuly jsem nahrál zde: https://www.uloz.to/!74f1cJqueJjE/wp-20161222-18-56-25-pro-mp4
Takže to vypadá fakt jen na problém se seřízením a ne, že to tuner neumí?

jindra7

Vyřešeno

Bylo to přijímačem, nejspíš asi fakt kondíky. A telku se mi kvůli tomu kuchat nechce, externí mini satelitní přijímač Polygon medium za 999 Kč to vyřešil :)

jindra7

Příčina problému

Ještě dodám, co mi řekl kolega sateliťák, že když jsou vadné kondíky, tak se to projeví nejdřív právě na těch rychlých TP, cokoli pomalejšího než 29900 jelo, ale ty rychlé to nestíhá. To mi tu nikdo neřekl, když jsem nad tím bádal celé Vánoce. Že to budou kondíky jo, ale ne, že jde o tu rychlost přenosu. Proto mi neustále vrtalo hlavou, proč nejede pouze jeden TP a všechny ostatní jsou v pořádku. Proto jsem nechtěl věřit, že je to HW problém a myslel, že jde jen o seřízení paraboly. Třeba to pomůže někomu, když na toto téma narazí.

jindra7

čt mají také 29900 a to ti jelo, takže blbost ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra