![]() |
|
Najslabšie TP ?Zdravím, chcem sa spýtať na aké TP nastavujete družice? Podľa referenčných kmitočtov, alebo najslabších TP na orbite? Ak niekto má nejaký zoznam podľa ktorých TP nastavuje, bol by som rád keby ho zverejnil. Ďakujem3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?Nastavit na nejlepší hodnotu....pokuď ti přijímač ukazuje stále 100% je potřeba zmenšit parabolu.......Hezké svátky.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?Podle měřáku.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
Tamikamil a polda majú odskúšané svoje postupy.Ja by som to ladil tak, aby mi išli hlavne programy o ktoré mám eminentný záujem. Tzn. napr. na 13E chcem Supertennis, tak budem ladiť na najlepší signál (či už merákom alebo pokiaľ to robíš podľa SAT prijímača tak úrovňou kvality na prijímači) na TP kde beží Supertennis. Iné programy by som sa vykašľal. Môže sa stať, že ak napr. na jednej pozícii je viacero družíc, signál z nich nemusí byť rovnaký a naladením na najslabší TP jednej družice nemusíš mať ideálny signál na programoch ktoré sú pre teba dôležité. toť moja skúsenosť, ale ja sa tým neživím. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?Dakujem, prispôsobím sa, odskúšam si podľa seba.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
11876U mě je totálně nejslabší 11876, takže budu ladit pouze na ni, ostatní jede perfektně. A snad se to nerozhodí. |
jindra7
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
Problem s 11876Dobry den,mam problem s fr.11876. Prijimac HD 9200. Pres den mi jdou vsechny programy na teto frekvenci,ale večer mi spadne signal na 69% a obraz zadný,HD Box napise program zakodován![]() |
Haky
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
Námraza??U mě osciluje mezi max a čistou nulou, co povolily mrazy, předevčírem to neskočilo na max ale o kousek níž. Což není ten hlavní problém u mě. Padá to do háje a zatím nevím příčinu. |
jindra7
![]() |
|
RE: Najslabšie TPZa poslední dva dny u mě vítězí jako nejslabší 11973 V. Oproti 11876 H je MER o cca 1dB horší ať již u antén pr 60 či 80 cm - průměr ze čtyř měření.To Haky, pokud máš anténu na dosah zkus ji propružit postupně bez povolování doleva, doprava a nahoru a dolu a uvidíš kam je uhnutá. Pokud neuvidíš na telku, doporučuji spolehlivého informátora. Většina přístrojů sice informuje,že není signál, ne že je zakódován, ale může to být problém se signálem pokud ti zde teploměr ukazuje méně. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?11876 ide bez problémov (to tu mám v "pracovni" len 60cm parabolu a v nej monoblock s posunom 3° , všetky frekvencie skylinku idú bez problémov). Takže problém je u vás. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
tip na ladění pro amatéryPro ladění jde použít dva mobily nebo mobil a tablet a v každém spustit Skype s jiným účtem, krásně si pak na půdě pozorovat ukazatele signálu na telce. |
jindra7
![]() |
|
@jindra7Také nastavovanie je na houno. (Vhodné však pre kolenovrtov, ktorí chcú ušetriť na človeku ktorý to vie nastaviť prístrojom na to určeným). |
Rasto1978
![]() |
|
@Rasto1978Tak já chápu, že vy co se tím živíte, tak zuříte, když někdo nevyužije vaše služby a snaží se to vyřešit sám. Já třeba znám člověka, co si tím přivydělává, měřák může půjčovat, ale je dost zaneprázdněný. Toho si domluvím, až budu vědět, že to nezvládnu sám. Pro jemné doladění, o nějaký mm s tím zkusit hýbat, stačí ta metoda, co jsem psal. Ale dokud se neoteplí, tak na to kašlu. Jen pro zajímavost, když jsem vyměnil IRDETO modul za modul označený přímo SKYLINK, tak se dokonce objevil obraz. Byť nepoužitelný, rozpadlý. Signál padá pořád stejně, nula-max-nula pořád dokola. Ale přesto se výsledek trochu liší s jiným modulem, s předchozím bylo prostě černo. |
jindra7
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?No zatím tady zuří spíš jedinci, kteří si nějak naivně myslí, jak jim tady bude někdo zadarmo rozdávat rady (neboli svoje know-how) a oni ušetří. A když je pak každej pošle k čertu, tak začnou prskat jak vzteklá kočka :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
PoldaSno jo ,taková je doba,nikdo se nic neučí,proč taky,všechno najde v diskuzi,nebo na googlu,vždy se najde někdo,kdo to prskne na net |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@jindra7Nezúri nikto (ja som len napísal čo som mal na jazyku). S tým skype to by ma nenapadlo, podaktorí si telefonujú, ale ty si to povýšil, máš aj obraz![]() "Jen pro zajímavost, když jsem vyměnil IRDETO" - to ale s tým nemá nič spoločné a to snáď vieš, tou výmenou modulu si len "posunul pracovný bod prijímača" nič viac. |
Rasto1978
![]() |
|
diskuse fuj bo know howJá mám internet už od roku 1996 doma (kdo se tím dneska může pochlubit, že) a proto jsem zvyklý, že v diskusích si lidi radí. Nezištně a rádi. Aspoň já to tak dělám. Tady se někteří jedinci krásně ukázali, jak prostě neporadí, ne a ne, protože přece know how. K čemu pak chodit na takové diskuse. Leda machrovat. Ale nezlobím se na nikoho, jsem zvyklý už na ledasco. |
jindra7
![]() |
|
jondra7Presne![]() ![]() 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?Jindra a Tami, hovorili by ste úplne opačne keby vás to živilo a bol by to jediný spôsob vašej obživy, tiež by ste sa nevykecávali o tom čo vás živí na fórach, mali by ste iný pohlad na vec. |
Rasto1978
![]() |
|
Odpovede na otázkyÚplne presne je to popísané v treťom príspevku od "PoldaS" táto odpoveď pasuje na 90% otázok v tomto vlákne, tak čo viac chcete ? |
Rasto1978
![]() |
|
Rasto1978![]() 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
.....Tak by třeba těm profíkům zde mělo docvaknout, že lidi, co sem chodí do diskuse, nejsou jejich zákazníci a radou o žádné peníze nepřijdou. Profíka si zavolá úplný laik, důchodci třeba i na naladění televize, přeladění přijímače. Člověk, co aktivně prochází fóra, tak se snaží si poradit sám nebo řekne kámošovi, známýmu. Fakt tady nějaký Polda a spol. nepřijdou o prachy, když někomu poradí. |
jindra7
![]() |
|
....Na čo sa tu "nervíte"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VU+ SOLO 2 TWIN*FORMULER F4 turbo**TBS 8922 PCI DVB S-2**tiahlovy motor ..53.V -- 30.Z.**Visiosat BIGSAT 23.5e,19.e,13.e,0.8w..ForNow ;) **/ **ASTROMETA DVB T/2/FM/DAB+ USB.
|
vladenko
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 305 |
![]() |
|
jindra7neboj vždycky to někdo práskne a tak je google nekonečná studnice,jen ty pracky nejde opravit přes net |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Najslabšie TP ?jindra7@ Určitě nemám strach, že bych přišel o nějaký prachy :D, ale jde hlavně o to, aby kolenovrti pochopili, že zdaleka ne všechno se dá řešit nějakýma radama v diskuzích nebo přes Google. Když ti zdechne auto (a nemáš nějakou starou Škodárnu s motorem vzadu), tak taky zavoláš servis a ne, že polezeš kdesi po fórech a budeš tam sondovat rady co s tím. U antén a satelitů je to úplně to stejný.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
haha srovnání kulhá, nesleduješ automoto fóraJá si právěže spravuju i auto sám (dvojková Oktávka), stavební práce na baráku a chatě atd. Ale to je jedno, teď by bodlo, kdyby někdo poradil, jestli padání signálu max-nula-max je drobným posunem paraboly nebo to vypadá na závadu přijímače. Když všechny TP jedou kromě jediného. Kdyby to byly kondíky ve zdroji, tak se to přece projeví na všech stanicích vč. pozemáku, ne? Když je to vše integrované v telce. |
jindra7
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |