![]() |
|
2 přijímače stejné značky v jedné místnostiRodiče mají v jedné místnosti dvě televize. U jedné je Vu+ Uno a k druhé jsem jim koupil Vu+ Uno 4K a stalo se co jsem si při nákupu neuvědomíl. Oba dálkové ovladače reagují na oba přijímače. Nemáte tip jak to vyřešit ? |
Beavis
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Kúpou prijímača inej značky. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Mám stejný problém a nevím jak to vyřešit asi výměna přijímače.Tv Samsung a monitor s tv Samsung.Dálkáč k tv reaguje ze všech úhlů a vzdáleností a když hraju tanky a v tom nejlepším manželka přepne program na tv tak to by mě čert vzal.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 100 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Já mám Vu+ Duo a na ten ovladač ani z jednoho Uno nereaguje takže buď si pohorším že Vu+ Duo vyměním za Vu+ Uno nebo koupím o dost dražší Vu+ Solo 4K |
Beavis
![]() |
|
@BeavisZměnou kodu dálkového ovladače |
cool
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...U VU+ se da DO snadno preprogramovat, tak v jedne mistnosti jdou provozovat 4 VU+ prijimace. Prislusny kod se pak nastavi ve specialnim pluginu ve VU+.![]() |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Hm, myslím že zrovna u openATV máš v menu možnost změnit typ DO, 1 je na uno, ultimo, solo atd a 2 byla pro duo. Nastuduj si změnu kodu DO, viděl jsem to na /admine promin/ AB foru v sekci vu+, když použiješ google, určitě najdeš. Takže pro jeden přístroj jedničku, pro druhý dvojku, mělo by to jít...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...V jedné místnosti chci mít Vu+ Uno a Vu+ Uno 4K na obou Vti image. našel jsem návodMůžete změnit systémový kód vašeho DO podle modelu Vu+, který chcete ovládát. Výchozí systémový kód je režim 2. Režim 1: SOLO / DUO Režim 2: SOLO2 / UNO Režim 3 a 4: vyhrazeno pro budoucí modely 1. Stiskněte tlačítka 2 a 7 po dobu tří sekund, dokud se LED dioda nerozsvítí. 2. Stiskněte tlačítko HELP 3. Stiskněte tlačítka dle modelu 0001 nebo 0002 nebo 0003 nebo 0004 |
Beavis
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Takže dvě Una v jedné místnosti nejdou![]() |
Beavis
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...No to je sice hezké, ale myslím, že to právě musíš změnit i v přijímači, jak jinak by to fungovalo, podívej někde v menu, VTI už nepoužívám...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
BeavisMyslím, že uvedený postup platí až od verze 2, solo2,duo2 atd. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
@Beavissamozřejmě to jde, třeba 4 una v jedné místnosti. To je jedna z předností vu+, že jdou naprogramovat až 4 přijímače vu+ v jedné místnosti. Musíš to ale naprogramovat správně. Nejdříve to změníš v RemoteControlCode a potomdáš příslušný kód i na dálkovém ovládání. Oba musí být stejné.Programuj na jiný kód buď jeden nebo druhý přijímač, ale ten programovaný musí mít jiný kod než ten druhý. (kod 1,3 nebo 4) |
fergus
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Jen jouda si dá do jedné místnosti dvě TV a stejné přijímače![]() |
dulin
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Jaky ma vlastne smysl mit v jedne mistnosti 2 tv? :) |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Programování universálního DO pro různé modely VU+ není to stejné jako dva přijímače stejné značky v jedné místnosti. A ty čtyři přístroje na jednom místě to platí pro RCU10 od Dreamu, které má DIP přepínač. Já bych ten druhý přijímač ovládal telefonem nebo tabletem. Ale kdysi byl pro Dreambox nějaký plugin, který toto řešil, takže je možné, že něco takového pro VU+ rovněž existuje.:-) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...dulin*Mikek - s prominutím, ale na tyto vaše moudra se vás nikdo neptal, tak se uklidněte a nestarejte se |
fergus
![]() |
|
@matchboxxmám to osobně vyzkoušené, funguje to bez problémů |
fergus
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Jak změním kód v přijímači? |
Beavis
![]() |
|
@Beavisměnil bych kod v uno4k, ale nejdříve si zjisti, jaký máš kod v unu. Kod měníš v modulu RemoteControlCode, zde dáš jiný kod (1-4) než máš v druhém unu.Restart, potom naprogramuješ DO na ten samý kod jako v unu 4k a je to. |
fergus
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Povedlo se byla to moje blbost![]() ![]() |
Beavis
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...na UNU 4k (procesor ARM) ti cccam nepůjde, to asi víš, musíš ho nechat, nebo použít jen to co tam jde(Ncam).Ale vše se dá vyřešit, podle toho jestli máš do všech třech přístrojů karty, nebo jestli to chceš řešit dom.s., pak bych jako server použil Uno4k s oscamem. |
fergus
![]() |
|
RE: 2 přijímače stejné značky v jedné místnost...Momentálně Vu+ Duo server s kartou a Vu+ Uno klient a zároveň jsou oba klienti z další karty od souseda ten má server na Dreamboxu s CCcam 2.1.3. Já běžím na CCcam 2.3.0 , ale už dávno jsem uvažoval o změně jen mi Oscam oproti CCcamu přišel složitější. |
Beavis
![]() |
|
![]() |