![]() |
|
LG tv a vodorovné čmouhy na obrazovceZdravím sat.přátele,u mojí LG tv se časem objevily vodorovné tmavé šmouhy,tak že bílý sníh není bílý,jsou cca 1 cm od sebe svisle dolu,pokud jsou jiné záběry,tmavší, není toto postřehnutelné,tv mám 6 let...![]() 2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
karxyzopraváře skus |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@karxyzMožná trochu poradí zdejší nick "kokun" nebo pokud jsi trochu bastlíř, tak je forum "nuke", ale tipoval bych to na odcházející lampy![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
decmenlampy,ty víš co má za TV??? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LG tv a vodorovné čmouhy na obrazovcevodorovné tmavé šmouhy,jsou cca 1 cm od sebe svisle dolu,tak jak??? |
pierrepetr
![]() |
|
@karxyztreba foto obrazu |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
řešil jsem to loni na nějakém SamsunguT-CON modul nebo jen kondíky |
jindra7
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
@pierrepetršmouhy jsou vodorovné a pokračují směrem dolu,jasně je to vidět při světlém pozadí např.sníh na obrazovce,tv je LG 37 SL 8000 a koupena byla listopad 2010,![]() 2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
@karxyzNechci Ti kazit iluzi, ale buď rád, že hraje i po 6 letech provozu. |
Hu5400
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 407 |
![]() |
|
pro zajímavostYoutube je plný návodů. Pokud o tom nevíš vůbec nic, tak to dej do servisu. Nebo zkus odkrytovat a důkladně prohlídnout a otestovat. Někomu postačilo očistit kontakty na plochém širokém kabelu mezi základní deskou a T-CON modulem, někdo musel vyměnit T-CON nebo někomu zabralo i vypodložení nějakého místa papírem (dočasně to někde zlepší kontakt, není to pořádná oprava), případně nafouklé kondíky. Já bohužel zažil loni neskutečnou anabázi s nákupem telky na inzerát. Fungovala asi půl hodiny a pak mi odešel do té doby funkční satelitní přijímač i ta koupená telka. Ale zjistil jsem, že se set top boxem jede, tak něco kolem tuneru a ne komplet elektronika. Jenže po jednom dni provozu začal zlobit zvuk, šíleně v tom praskalo. Vyřešil jsem to aktivníma PC repráčkama přímo do set top boxu, tj. telka už sloužila jen jako displej. Ale po dalších dvou dnech se začal vypínat displej, prostě černo. Sehnal jsem z Irska základovou desku a myslel, že to bude ono. Ale až mi teprve přišla nová deska, skutečně stejný typ, tak jsem tam objevil jeden rozdíl v pájené propojce, tuším 5 V a 12 V tam bylo jinak. Možná se tím volilo dodatečné napájení antény, nevím, nesahal jsem na to hned, až na závěr, jako poslední pokus. Ale teprve jsem při demontáži staré desky zjistil, že je poškozený plochý kabel vedoucí do T-CON modulu. Byl tam nějak fórově nacpaný nějakým opravářem, aby to jako chvíli jelo, ale byl tak ohudlaný, že nebylo možné ho tam dostat znovu. A projevovalo se to tak, že byly na displeji stovky barevných pruhů svisle. Objednal jsem za pár stovek z Irska i ten kabel. Přišel v bezvadném stavu, ale bohužel efekt nulový, stále jen pruhy a žádná obraz. Zjistil jsem, že (pod plechem schovaný a do té doby mnou nedemontovaný) T-CON modul byl kýmsi pájený, upravovaný, něco proškrábané a něco proletované přes několik pinů. Objednal jsem i ten z Irska od stejného prodejce se špičkovým hodnocením, i byl ochotný a dal mi slevu na ty další díly. A přišel úplně jiný T-CON. A já zjistil, že v mé telce nebyl co tam má být, ale někdo upravil prostě jiný tím pájením a škrabáním, aby to nějak chvíli komunikovalo. Když jsem zapojil ten, co mi přišel, tak se telka ihned vypla, okamžitě celá zhasla i s kontrolkou, tak asi ochrana proti zkratu. Následně jsem zjistil úpravu i na malém tišťáku přímo navazujícím na LCD panel, ze kterého to teprve pokračuje do T-CON. Prodejce dílů z Irska ty díly nechtěl, ani se nedivím. Během těch pokusů se mohlo něco nebo i vše odpálit a já to nemohl otestovat |
jindra7
![]() |
|
dokončeníTakže jsem schoval jen DO, byl to Samsung a šlo použít k naší druhé telce a šlo to do sběrného dvora. Nejhorší nákup použitého zboží za můj život. Koupil jsem na inzerát kvanta věcí v minulosti, vždy vše fungovalo. Tak už jsem teď míň ochotný kupovat použité věci bez záruky. |
jindra7
![]() |
|
@jindra7Čas ukáže a jak mi bylo řečeno je to jen spotřební zboží...![]() 2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
![]() |