![]() |
|
Změma SID Prima Love v DVB-TPrima love získala novou vysílací licenci s novým Service ID. Právě teď jsme změnu ID provedli v DVB-T síti 3. Některé TV přijímače si se změnou nemusí poradit. Stačí je znovu naladit v automatickém nebo manuálním režimu.zdroj: Marcel Procházka z ČRa |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TNa hlavní straně máš článek na toto téma. Jako první. A už od 6:38. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 978 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TSkutečně zajímavý, na Slovensku skončí Markíza a místo ní automaticky naběhne Barrandov Family a tady u jednoho a toho stejnýho programu Prima Love nutnost přelaďovat. Něco shnilýho je ve státě českým...Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TNová licence. Více administrativy. Museji vytvaret cinnost. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 978 |
![]() |
|
OrdnungOrdnung muß sein ... nová licencia = nový SID a na najaké Slovensko nekukajte, tu ani nevedia čo je to SID, kopec vysielačov vysiela s českým ONID (8395) alebo s ONID=1, rôzne muxy majú rovnaký TSID (väčšinou 0 alebo 1), potom sa to pri automatickom ladení premazáva. Kašlú na to jak provideri (typicky AVIS) tak Regulačný úrad.![]() |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
@mmczaujímavé info čo píšeš. ešte zaujímavejšie je že si na to moc nesťažujú užívatelia DVB-T na fórach. Buď si ľudia zvykli alebo to moc nepozerajú. Z tohto pohľadu bude zaujímavé vidieť komu zatlčú do truhly ten zlatý kliniec - Towercomu alebo CME![]() |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TOběma a bude klid :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
Dagy2To bude tim, ze ten neporadek v SID,TSID se netyka Towercomu, alepson co jsem videl. A ty lokalky moc lidi nezajima. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
Změma SID Prima Love v DVB-TPro Barrandov na family z MUZIKA to v ČR neplatí?V tv Pan.ST50 to nelze přejmenovat,tak by se změna pidu v muxu docela hodila. |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 357 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TZnovu si to prolaď a přepíše se i název.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
Změma SID Prima Love v DVB-TNo já bydlím v česko-polsko-slovenském pohraničí a programy STV mám možnost přijímat na kanále 32 a 26.Nic méně je zvláštní že na své tv mi nejde uložit stanice najednou z obou kanálu.Při ladění mi zůstanou v paměti buď stanice z jednoho nebo z druhého kanálu,nikdy současně z obou.Ale třeba dělám něco špatně. |
NecanP
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TNepřepíše,to jsem samozřejmě zkoušel,a do továrka se mi nechce |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 357 |
![]() |
|
NecanPTo je ocekavane chovani prijimace, tedy takove jake tvurce specifikaci DVB-T zamyslel. Pokud maji vysilace stejne identifikatory a to vsechny vysilace slovenskeho VP MUXu maji, tak se maji programy ulozit jen jednou, protoze jsou ze vsech vysilacu totozne. Jestli je to pro uzivatele vzdycky dobre je jina otazka. Stejne jsou na tom vsechny vysilace MUX1 v Cesku ktere patri do stejneho regionu (jednoho ze tri). |
ivovi0
![]() |
|
@ivovi0Díky za vysvětlení a tak nějak jsem si to taky myslel...jen mě prostě napadlo,že kdyby se ukládaly všechny,tak by pak při výpadku přijmu z jednoho vysílače,stačilo přepnout na stejný program přijímaný z vysílače druhého. |
NecanP
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
NecanPpři ručním ladění by to měl uložit vícekrát,pokud to není de.b.iltýví |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TTechniSat běžně ukládal všechno a nic nepřepisoval, takže nějaký zamýšlený chování je naprostá pitomost nebo spíš neschopnost výrobce.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TAno, receivery Technisat i DIBox(Diway) ukládaly vše bez ohledu na identifikaci. Drtivá většina přijímačů se chová tak, že uloží programy z multiplexu 1 pouze jednou. Při automatickém ladění ten s nižším kmitoctovým kanálem. Panasonic TV se chovají zajímavě u multiplexu4. V situaci kdy mate v rozvodu mux4 na dvou různých kanálech s různou kvalitou signálu a vy si záměrně naladite ten s horší kvalitou, tak do rána mate ty pozice preladené na kanále s lepší kvalitou signálu:)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TPodobné je to u poláků v panason.60st,Katowice-Opole na sev.moravě.![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TTechniSat byla spis vyjimka. Nerikam jestli dobra nebo spatna. Specifikace mluvi jasne - identicky program ulozit jen jednou. |
ivovi0
![]() |
|
@ sonHlavne nedelat zbytecne tovarko. To by nejdriv museli vysilat ten nazev spravne, pak se nazev mozna zmeni sam. V regmux8 vysilaji porad nazev Barrandov Muzika. |
ivovi0
![]() |
|
RE: Změma SID Prima Love v DVB-TBarrandov Family je vubec nejak na vode, nema to ani licenci, RRTV o tom nevi, anarchie s nazvem... |
ivovi0
![]() |
|
byrokraciaKvôli zmene licencie meniť SID v dvb-t je absolútna hlúposť. Ak tak stačí zmeniť názov pozície ale nie SID. Kvôli takej hlúposti musí takmer celá republika znova ladiť aby v konečnom dôsledku sledovali to isté čo pred zmenou. V dobe digitálnej takto komplikovať život je nezmysel.Aj keď vaše DVB-T je oveľa programovo bohatšie u nás keď niekto ukončil vysielanie ako aj teraz markíza pozícia vždy ostala.Keď niekto vstúpil do dvb-t obsadil voľnú pozíciu tým pádom všetci diváci mohli hned sledovať a nemuseli ladiť znova. Poliaci v mux8 hneď od začiatku vytvorili pozície a kto si raz naladil ten multiplex tak sa mu pozície časom menia z monoskopou na televízie. To isté z mux1 v PL odišla ESKA TV nahradila ju tv8 žiadne nové ladenie nebolo potrebne. |
domi357
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 331 |
![]() |
|
domi357 alebo ordnung podruhékeď si spomenul Poľsko, tak tuto je 7 rokov starý link, byrokracia alebo poriadok ?http://www.dipol.com.pl/dane_nadajnikow_tv_naziemnej_w_polsce_bib07.htm |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
![]() |