Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

ARIVA 4K COMBO

Zdravím, mám problém s inštaláciou interného HDD do príjmača. Disk je WD 500 GB, formátovaný NTFS. Príjmač ho vôbec nedokáže detekovať. V čom môže byť problém ? Ďakujem

storm100
Registrace: 1/2017
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

@storm100

jedna otazocka aky je obraz na tomto prijmaci ,ci sa vyplati ho kupit...

openbox AS4K CI,mascom 80,85E-30W

meda beda
Registrace: 11/2016

RE: ARIVA 4K COMBO

ááá, už je to tady zas...Chtěl bys něco s obrazem vu+ultimo 4K za cenu arivy, aby se to vyplatilo. A všichni lidi, co si kupují drahé přístroje jsou hlupáci, protože stačí koupit arivu. Taks to myslel? Já vím že ne, ale vyznělo to tak...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

vsak nech sa pochvali co a jak nie ,nie kazdy oblubuje linux...

meda beda

Obraz je asi taký štandard, žiadna sláva ale ani hrôza. Amiko 8340, ktorý som mal predtým mal obraz lepší. ARIVA toho dokáže ale oveľa viac a preto som ju aj kúpil. Poradí mi niekto čo mám robiť s tým HDD ? Ďakujem

storm100

@storm100

Nič v zlom, Arivy som mal asi 3 a musel som sa ich zbaviť...
Akonáhle sa mi dostal do ruky VU+ Solo2(ním som začínal) tak som ich musel proste predať.
Nemal by som na to už nervy, bud nebrala určité flešky, zamŕzanie atd atd...tých problémov bolo viac, ale pre bežného užívayeľa sú Arivy plne dostačujúce.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@storm100

Chce to preformátovať, skús extFAT, alebo iný HDD.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

kostik

Myslím, že lépe to snad říct ani nešlo.../výraz "vyplatí" tady není na místě/

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

vyskušať format. FAT32

pdurica
Registrace: 10/2009

@pdurica

To je sice pravda, ale neskopíruje tam súbory väčšie ako 4GB, FAT32 je zastaralý formát.

kostik123

Na FAT32 je disk ťažké formátovať a ani nechcem. Podľa manuálu FERGUSONA je doporučený formát NTFS, ale disk ani ťuk.

storm100

@storm100

Veď to je to o čom som už písal... Jeden HDD vezme, druhý zasa nie, proste Arivy, neviem čo k tomu viac napísať. Skús otestovať iný HDD ak nejaký ešte máš.
Pochybujem, že Ti pôjde ked raz nejde.

kostik123

Takže ak nezoberie ani iné disky, mám reklamovať ARIVU ? Nemôže to byť napr. vo fw ?

storm100

@storm100

Skús iné, a ked Ti nepôjde ani jeden tak je jasné, že máš niečo z Arivou prípadne nejaký iný soft z patchom.

kostik123

to :@storm100

prave skusam arivu 4k combo ,porovnanie s 200HD

+dobra spolupraca s android (HBOGO,magiogo),
+prepracovanejsie-citlivejsie nastavenie druzic,motora
+HDD,USB,wi-fi,kodi
+cena
-omnoho horsi obraz ako 200hd alebo VU+uno4K sa neda porovnat
-otravne-pomale prepinanie medzi cod.kanalmi
-pomalejsie asi 3sek.opozdene ,ale tiche tocenie medzi druzicami
-iba unictecka kariet ,no modul
-slaba skoro ziadna sw podpora / cte pouze ICE a emu 0-bodov
-po kazdom tovar.nastaveni -totalny reset (druzice,kanaly,apky)

moje skusenost je ze neham dojit 200HD a pk VU+uno4k
ale zatim neni proc se pise na forach ..neni 4K kanalov

matino300
Registrace: 5/2012

@matino300

vdaka za tuto recenziu ktora je od pouzivatela ,nie od predajcu.

meda beda

@matino300

okrem inych STB pouzivam doma aj ARIVU /200HD a 4K combo/...mohol by som dokladovat tvoje NEZMYSELNE tvrdenie o OMNOHO horsom obraze UHD arivy, oproti HD arive mnozstvom sat nahravok. avsak nemusim. pretoze pravda je uplne inde. vysledny obraz je zavisly od typu zobrazovaca, jeho nastavenia a nastavenia obrazu na HD-ckovej arive. pri 4K obraze ma UHD ariva obraz lepsi, ako HD ariva pri HDtv staniciach. avsak UHD ariva ma zatial jednu velku SW nevyhodu, ze vysledna kvalita obrazu/jas, kontrast, ostrost/ sa nedaju na 4K STB nastavit ako na HD-ckovej arive a clovek je zavisly len na nastaveniach tv zobrazovaca...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Galerie: bohus31

to bohus

zrovnani na panelu samsung 4K 9xxx,37 hdmi 1.4 1080 p,i/60hz

4kcombo /zakl.nastaveni /barva,kontrast,stinovani KO /trhani rychle sceny/prepinani cca 2,5sek
ariva200HD/specialni rezim/barva kontr.stin.OK,beze trhani/prepinani do 1,5sek
VU+uno4K/zakl.nastaveni/barva ,kont,stino OK/zadne trhani/prepinani okamzite opraveno v novom VTI 11.0.1

pro muj citlivej zrak nepozeratelne ,za 20 min.cumeni ,slzeni oci,unava
ale pisu pouze moje skusenost ,mozna nekto ma jinou skusenost ,staci si na netu najit preference a recenze a znaly a zdravi clovek ktery si nechce odepsat zrak by to jiste nepreferoval ,natos jeste koupil

;)

matino300
Registrace: 5/2012

ak by bola

pravda co pises matino300, tak by tzv. trhanemu obrazu dochadazlo aj na mojich sat nahravkach vytvorenych na arive uhd 4k combo, ktore som zverejnil na youtube. nie?

bohus31

trebars

https://www.youtube.com/watch?v=eKCUxi1Ibk4
https://www.youtube.com/watch?v=IvvccLdGIl8

bohus31

Ariva 4K soft

Poslední soft podporuje nastavení obrazu(jas,kontrast...)Žádný patch pro Arivu 4K není.Netvrdím,že je to nějaký skvělý přístroj ale v poměru cena a kvalita to odpovídá.Jelikož UHD přístrojů zatím není toliko v nabídce výrobců,tak pětinová cena oproti VU+solo je slušná.Je to tak trochu pro hračičky a experimentátory.Arivu mám napojenou na UHD Phillipse a s obrazem jsem spokojený.Nastavil jsem to tak,aby mi to vyhovovalo a rozhodně mi teda oči neslzí.Phillips má příjemný měkký obraz.Hd jsou v kvalitě HD.Víme všichni,kolik dat se u HD programů ve vysílání pouští.Takže je HD a hd.SD programy se po úpravách softů výrazně zlepšily a moje oko rozhodně nestrádá.Myslím si,že co do satelitu "teče",to v obraze taky "vyteče".Díky "vylepšovačům" v Arivě a v televizi to bude i o něco lepší.UHD obraz nekomentuji,ten je na zobrazovači prostě UHD.Takže závěrem...ti,co mají pocit,že musí mít něco nej,tak ti stejně,jako s čím-koli jiném stejně půjdou do VU+sola.Tiu,co nepovažují sat.reciever až za tak něco životanezbytného a rádi si pohrávají se svými nervíky,tak ať jdou klidně do Arivy.Splní naprosto jejich očekávání :)

viktoska
Registrace: 3/2010

len dodam,

ariva 4k combo som kupil 07/ 2016 v polsku a spokojnost. pretoze kvalita STB je umerna jeho cene. za 120eur nekupim ani poriadny android mobil...

bohus31

@viktoska

ake je oznacenie softu ktory pouzivas ako posledny?

bohus31

a jak je to

s nahrávkami,jdou přehrát i jinde,jsou rozkodované?,v jakém formátu jsou,díky za info

pierrepetr
Registrace: 5/2006

UHD nahravku

z arivy v PC ani NTB neprehram. je vsak moznost nahravku konvertovat na HD, a potom v poho.
origo nahravky UHD prehravam na STB ariva 4K combo. jednoducho tento box je male multimedialne centrum. pri napojeni klavesnice s mys sa sprava ako PC na nete, trebars s youtube...

bohus31

bohus31

nešlo mě o UHD nahrávku,ale o nahrávky SD a HD,jak je to s nimi,jestli jsou rozkodované a kolik jich možno nahrát současně rozkodovaně

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra