Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TV PANASONIC TX-P42V20E a nový upgrade

Dobrý večer.
Neví někdo jak je to s novým upgrade pro tento typ tv a jim podobným ohledně kostičkování na 12 344 GHz? Jednu dobu se tady psalo že se "to" řeší...vyřešilo nebo se stále čeká?

ufonek
Registrace: 2/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV PANASONIC TX-P42V20E a nový upgrade

Raz som sa o tom s jednym znamym rozpraval a mari sa mi, ze to bolo na vymenu tuneru v tv (vraj tam bola problematicka cela horna cast horneho pasma v H polarizacii...).

Ak nebude mat nikto presnejsie informacie, mozem mu skusit zavolat a prezistit ako to skoncilo.

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle
Registrace: 11/2013

@seattle

Ahoj a díky za info...Dej prosím pak vědět co a jak...předem díky.

ufonek

TV PANASONIC TX-P42V20E a nový upgrade (# 264)

Písalo sa ze rôzne firmy s TV na ktorých to nejde dobre ze sa tomu venujú na uprave upgrade aby to šlo.

miro75

Panasonic nic nevyresil, byt psali, ze reseni maj a mame se nahlasit servisu. Po nahlaseni me kontaktuje servis a sdeluje, ze bohuzel reseni nemaji, Polaci, kde maj vyvoj jim poslali neco, co vyresilo 1tv z 10 a na ostatnich je problem i nadale, takze bohuzel...

Zigáč
Registrace: 10/2010

Podla medzinarodneho fora servisakov vraj zaberie výmena tuneru, ten má označenie J3BBCBC00006 . (Na tvojom mieste kontaktuj servis Panasonic, nech si tie ich "zázračné" výrobky riešia).

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Prezistoval som situaciu ohladom toho tuneru - ano, bola sice vydana nahrada toho tuneru, ale ani to uplne nevyriesilo (blblo to menej, ale stale to nebolo tak ako by sa patrilo).

Podarilo sa mi ale zistit, ze v tych televizoroch je pravdepodobne problem s tienenim (pri zveseni zadneho krytu sa problem zahadne vyriesil, ale po namontovani krytu to zase kostickovalo).

Takze, skus zvesit zadny kryt dole a skus ci sa u teba situacia tiez nezmeni a daj vediet - najlepsie sem aj PM.

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle

@seattle

Ahoj a díky za fantastickou radu. Sundal jsem zadní kryt a světe div se, kostičkování přestalo, ano čteš dobře, kostičkování přestalo. Takže žádná závada tuneru, žádný nový upgrade ale obyčejné špatné stínění zadního krytu. Otázka je co to způsobuje, jestli nějaký šroubek nebo celý kryt. Ale to už nebudu zjišťovat. Důležité že už nejsou kostičky. Ještě jednou moc díky za radu...a přeji krásnou neděli.

ufonek

Ake jednoduche riedenie co R^

Aktivuj si sukromne spravy a ked budem vediet co presne treba dotienit, tak ti mozem dat vediet aby si kryt mohol namontovat spat.

seattle

hmmm, taky to zkusim vyzkouset, predpokladam, ze nevadi, ze je na drzaku na zdi

Zigáč
Registrace: 10/2010

kedysi "podobný" problém riešili v Tesle Bratislava. U určitých frekvencií dával prijímač rany do reproduktorov. Vývojové oddelenie prišlo na to, že keď sa preruší plošný spoj v určitom spoji a nahradí sa 12mm drôtikom správne ohnutým tak problém sa odstráni. To bolo ca v roku 1982...

Dagy2
Registrace: 11/2010

A to je akože podla vás vyriešné ? Prevádzkováť TV bez zadného krytu ?? Chcete aby niekoho zabilo ??? Hlavne ak máte doma malé deti (a to môže byť aj na stene). Takto prevádzkovať TV je zhovadilosť najvyššieho zrna, to snáď ani nemôžte myslieť vážne.

Rasto1978

@seattle

Ahoj, bohužel systém mi ještě nenabídl aktivovat soukromé zprávy. A nevím zdali tady mohu napsat mail. Tak kdyby tě to neobtěžovalo, až něco zjistíš napiš to sem. Taky nevím jak dlouho to vlákno tady vydrží...Jinak ještě jednou moc díky za radu.

ufonek

@Rasto1978

Ahoj, řešení to samozřejmě není, to máš pravdu ale psal jsem na Panasonic, psal jsem na Skylink a oba mi jen radili co je u mne špatně a co mám udělat abych byl spokojený. Doladění paraboly, výměna monobloku, kabeláže a já nevím čeho ještě a výsledek byl pořád stejný...kostičky. Technik od Panasoniku mi nakonec řekl že to může být spousta okolností co má na to vliv ale nechtěl připustit že i Panasonic nemá tak skvělé výrobky. Na druhou stranu je každého věc co si s tv udělá. Mám výhodu že malé děti už nemám takže tv může být bez krytu. Ale z vlastní zkušenosti s Panasonikem a Skylinkem kde komunikace spočívá jen v tom co mám a co ne udělat , co mám špatně a co všechno doladit a vyměnit a že oni jsou mistři světa to s klidem vydržím se dívat bez krytu.

ufonek

@ufonek

Na dialku ti zadarmo nitko nič svetoborné neporadí, ikeď každý zo zúčastnených mal čiastočnú pravdu ale "na dialku" sa to velakrát nedá. Ja by som túto vadu riešil úplne inak (a asi aj budeš musieť, externý box, pokial sa nechceš zabiť). Technik od Panasonicu, jednak nemôže know-how len tak prezrádzať, alebo druhá možnosť že to nevedel, tak to zahral do outu, tu tiež platí že zadarmo... To že si oddekloval TV si len posunul pracovný bod základne dosky, nič viac nič menej (nič si neopravil). Ak aj má (alebo bude mať) táto závada riešenie, tak ostaneš pri externom boxe (alebo otvorenom TV) pretože to bude najlacnejšie riešenie (aj bezpečnejšie ako otvorený TV). P.S.: To že máš japonský TV je síce pekné ale vedie prekvapiť blbými a nelogickými chybami (ako máš napr. ty).

Rasto1978

@Rasto1978

Nikdo po technikovi nechce zázraky ale určitě jsem nebyl sám kdo kontaktoval Panasonic. A věř že by mne více potěšila odpověď že prostě někde v tv je chyba než pořád dokola jen omílat co je u mne špatně...Nikdo není neomylný a vím že s tím typem tv už jednou na 12109 problémy byly a musel jsem do servisu. Jenže to byla situace jiná...byly to totiž nové tv...a to se řešit muselo. Dnes kdy je tv pomalu 8 let stará na tebe s prominutím každý kašle. A externí box...na to mám taky svůj názor. Před vánocema jsem vracel Dreambox 525..nevydržel ani 14 dní. Naštěstí jsem se vlezl do lhůty 14 dní kdy jsem ho mohl vrátit. PS: dnes je myslím jedno jestli je to japonec nebo němec...nejsem sám komu se zdá že vše je jen jeden šunt.

ufonek

@ufonek

V podstate sa stotožním čo píšeš, avšak k tejto vete: "A věř že by mne více potěšila odpověď že prostě někde v tv je chyba" oni si nepriznajú chybu nikdy aj keď vedia že tam je, ja som to párkrát zažil a tiež sa to týkalo elektroniky (ale nie na úrovni maloobchod - čo si ty, ale na úrovni velkoobchod). Ono je taká doba všetci oebávajú (čo už...).
"Dnes kdy je tv pomalu 8 let stará na tebe s prominutím každý kašle." to je žial normálne, oni nemôžu držať podporu pre tak starý TV. žijeme dobu spotrebky (ja ti poviem len tolko že keď chceš do 4ročného TV kúpiť nejaký modul, je to väčšinou nemožné, sú vypredané a nikto ich nevyrobí).

Rasto1978

ahoj , tíško sa modlím, aby môj 42ST50 vydržal "večnosť" :)

vyskúšaj niečo od VU+ a OpenPLi

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra