Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV režimu

Dobrý den,

mám dotaz ohledně samovolného vypnutí / přepnutí satelitního programu na AV vstup.
Často a pravidelně se mi stává, že se program sám od sebe přepne do režimu TV (AV vstup a obrazovka je šedá-zrnitá). Musím vždy přepnout ručně na ovládání od TV režim AV vstup, aby mi zase naskočil program ze satelitu.

Televize je značky Daewoo a je cca. 17 let stará, satelitní příjmač je GoSat GS7010. Přijímač je s televizí propojen přes dodávané audio/video (jack) konektory v přední části televize.

Nechci televizi zatím měnit, protože obraz je stále výstavní, jen se teď po výměně sat. přijímače vyskytla tato chyba.

Mám již zjištěno, že je to chyba TV, nikoli satelitního přijímače.

Prosím o radu, co mohu s tímto udělat? Nebo je to chyba se kterou se nedá nic dělat?

Předem děkuji za případné odpovědi

sniperfull
Registrace: 1/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

@Rasto1978

Samozdřejmě, že Vám všem děkuji za reakce a rady. Ale naštvalo mě, když jsem na vaše příspěvky nezareagoval hned, tak jste hned psali komentáře podobné tomu, co jsem psa o příspěvek nahoře.

sniperfull

@PISTOK153

Děkuji za odpověď. Nepodařilo se mi najít nastavení formátu 4:3, 16:9. Ale nastavil jsem nižší rozlišení obrazu na ovládání od satelitu. Uvidím, zda-li to bude ok.

sniperfull

RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...

OK, beriem. Ak to myslíš vážne čo sem píšeš tak sa vykašli na rady typu kúp si nový TV. žial opraviť na dialku sa to nedá.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

RE: Samovolné přepínání sat. programů do AV-TV...

Nastvenie na 17r. TV 4:3 a 16:9 skutočne nenájdeš, myslím že ani nižšie rozlíšenie (na sat) nezaberie ale ktovie. U 10 ročnej LCD Sony a satelitu Kaon 275 práve zabralo na zmenu nižšieho rozlíšenia na sat, tam to tiež náhodne vyhadzovalo. Lenže tam sa jednalo o prepojenie HDMI, čo je diametrálne odlišné od tvojho.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@Rasto1978

Jasně. Uvidíme. Napíšu sem, jestli to pomohlo nebo ne. Zatím se to nepřeplo, tak možná to bude ok. Televize se mi nechce měnit, protože obraz je perfektní. Jako na 4-leté LCD.

sniperfull
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra