Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

cinch kabel

Zdravim pani.

Chcem Vas poprosit o radu,mam v obyvacke sat.prijimac VU-zero zapojene samozrejme do Tv cez HDMI kabel vsetko ide ok.

Pri odkladani krabice od toho zera som nasiel kabel jack-cinch a tak ma napadlo a to by bola otazka pre Vas:je mozne prepojit to zero s druhym starsim Tv Panasonic v inej miestnosti cez ten cinch kabel,ale o dlzke 25m,nebude to mat vplyv na kvalitu obrazu,alebo nebodaj k poskodeniu prijimaca?Existuje vobec taky dlhy kabel,alebo to treba vyrobit,ma niekto s tym skusenost?

Jedna sa mi o to,aby som mohol v noci NHL-zapas pozerat aj v druhej izbe.

Vdaka.

rudo64
Registrace: 6/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: cinch kabel

25m dlouhý kabel s CVBS signálem už by na kvalitu obrazu mohl mít negativní vliv. Šum, čáry přes obraz a podobně. Musel by být dobře stíněný. Nezkoušel jsem.

Martin79
Registrace: 7/2008

Záleží na tom,jakou kvalitu od toho očekáváš.O jakou starší tv Panasonic jde.Protože nějaký obraz to dá,ale propojení cinch-cinch a navíc ta velká délka...Tak dlouhý hotový se neprodává,musela by se koupit metráž a koncovky napájet.Není taky kabel jako kabel a u takové extremní délky by musel být kvalitní,ne ta nejobyčejnější dvojlinka,jako je Hama.
Řekl bych,že hrát to bude,ale kvalita nic moc.

sigur
Registrace: 5/2010

S kvalitným RCA konektorom (s impedanciou 75 ohm) a tieneným koaxiálom by to aj mohlo ísť celkom dobre.

Tam by som sa ale už obával toho, ako je impedančne prispôsobený ten jack-cinch - ako poznáme moderných výrobcov, tak asi aj nijako....

garabik
Registrace: 7/2009

@sigur

Je to asi 12rocny Tv toto som z neho opisal Quintrix ,,TX-29PS2P,, bohovsky tazky asi 60kg,striebornej farby---funguje bez problemov,nebol v oprave ani raz,ked scipne kupim druhy,len ma ho mrzi vyhodit,ked ide

rudo64

na jeden satelit jsou i nas napojene 4 televize (1x hdmi, 2x cinch) kdezto ten satelit tezi v obyvaku a vede signal do 3 televizi. (hdmi je v obyvaku, jeden cinch v kuchyni a druhy cinch v loznici). kvalita samozrejme odchazi, ale na to se doma nehraje :))) kdyz se v kuchyni vari tak se stejne vetsinou jenom posloucha zvuk :))) no a v loznici jste stejne do par minut uz tuhy... :)))
jinak spojeni se sklada z 5m+10m+10m a jsou spojeny dohromady. jedna se o video+leve audio.
takze zaverem... na naprosto obycejny av kabel ten obraz uz opravdu odchazi.....

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

oprava k zacatku: 3 televize.. 3 :)))

Zdravím Vás!

bobo2

nerad pisu 3 prispevky po sobe, ale jeste dodam, ze signal se po prvnich 5m rozdvojuje (prvni rozdvojka do tv v kuchyni, druha vede dal), a ten dalsi 10m je spojen dalsim 10m...

Zdravím Vás!

bobo2

@bobo2

To jako že na jeden kompozitní videovýstup máš napojený tři TV? Tím se ale rozhodí úroveň signálu a obraz pak stojí za houby.

MilanFF

To je teda slušnej bastl, s tím bych se radši nechlubil. Mnohem lepší řešení je použít TV modulátor někam do I. pásma (sehnat se dají za pár kaček i stereo verze, např. MD5-S s výstupní úrovní kolem 80dB?V) a koaxiálem pak klidně oběhnout barák a připojit víc TV současně.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Ja som to takto mal davnejsie zapojene do pc, kde som aj nahraval, ale iba 10 metrov.
Nahraval som 720*576 xvid, bitrate okolo 4Mbps. A nahravky su dnes zrovnatelne so sucasnym sd vysielanim.

Kasr
Registrace: 8/2008

@MilanFF

na jeden sat 3 tv kdezto jedna tv je pomoci hdmi a zvytek je rozdvojene cinch. na hdmi za asi 5 leteho soubehu to nema vliv (dle meho) protoze obraz z hdmi je porad jak obrazek coz uz za mou praxi si myslim ze poznam kvalitni a nekvalitni.
takhle "(nevhodné slovo)ne" je to napojeny jenom proto ze to jde. jasne ze existuji lepsi zpusoby, ale kdyz ta moznost je a doma to evidentnr nikomu nevadi tak proc ne...

Zdravím Vás!

bobo2

Pasivně rozbočit videosignál znamená ztrátu jasový složky, takže naprosto nesmyslný řešení. A použít aktivní AV rozbočovač za pár tisíc je zase cenově mimo, to ten modulátor vyjde levněji.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Tak tak přesně tento modulátor jsem kdysi měl na další dvě TV uplně bez problému. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Rudo64

Jo,ten Panasonic je mi důvěrně známý,protože já měl ještě nedávno v provozu skoro ten samý,no ještě větší TX-36PLl35P. Vážil přes 80 kg! Když mi ho nedávno odváželi,pěkně se kluci zpotili :)) . Hrál mi taky nějakých 15 let a zcela bez závad.Holt ještě kvalita v té době,kolik dnešních televizí tak dlouho vydrží.
Pokud ti není líto investovat do dlouhého kabelu,mělo by to jet.Možná by se spíš vyplatilo koupit k ní další samostatný přijímač.Cenově by vyšel snad i laciněji,než 25 m kabelu.

sigur
Registrace: 5/2010

@sigur

mne ten telkac dal som zan este v Sk korunach 18 tisic zohol na komode vrchnu cast dosky o hrubke 3cm

inak mam k nemu pripojeny Openbox S2 HD,--sky-link v zaklade a toto som chcel len ako ,,bokovku,,

rudo64

@bobo2

planceš jabka s hruškama - to je jasný, že HDMI a kompozitní výstup se ovlivňovat nemůžou. Ale když na kompozitní výstup (žutej cinch) pověsíš dvě TV, pak dojde k tomu, co píše PoldaS.

MilanFF

milanff

dobre omlouvam se. digital je vlastne digital a ze cinch ztraci kvalitu to nepopiram. spis potvrzuju :)))

Zdravím Vás!

bobo2

@rudo64

Mám u zákazníka odzkoušeno 11 metrů.....vše OK.

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

vdaka

vsetkym za komentare

rudo64

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra