Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

=Kostičkování= versus =čtverečkování=

Kostička (zdrobnělina kostka = krychle) je geometrický prostorový útvar.
Čtvereček (zdrobnělina čtverec) je geometrický plošný útvar.
Obraz na obrazovce je rovina = geometrický plošný útvar.
Jak tedy v obraze, v plošném útvaru, může vznikat kostička, prostorový útvar?
Výrok: "Kostičkuje mi obraz" je tedy z matematického hlediska naprostý nesmysl.
Nebylo by logicky a matematicky správné používat "čtverečkuje mi obraz"? Co vy na to matematicky vzdělaní odborníci???

ja987
Registrace: 1/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: =Kostičkování= versus =čtverečkování=

Oboje je nesmysl, signál má tak leda chybovost a ne nějaký kostičky nebo čtverečky.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Si predstav že aj na Slovensku niektorým kostičkuje obraz( kostička- malá kosť) :laughing: :laughing: :laughing:
čo povieš na to?

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

@PoldaS @marval450

poldaS - Chybovost nebo chyba se projeví rozkladem obrazu na čtverečky.
marval450 - To už není matematika, ale řezničina. V tom případě by se mělo používat snad radši "stehýnkuje mi obraz" :laughing:

ja987
Registrace: 1/2016

no v SD a HD je to ctvereckovani a v 4K uz je to kostickovani 😀 ale jinak nuda v Nedeli odpoledne

jam fm
Registrace: 10/2016

Ja987

Topit už bys chtěl od zdejších trochu moc. "...mám stoprocentní signál", "mám plný signál"

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

je životně důležité to vyřešit

1+13+19+23+28

keff
Registrace: 6/2010

Nikdy mi při špatném příjmu obraz nekostičkoval, vždy čtverečkoval... Při širokoúhlém obrazu obdélníčkoval :laughing:

Martin79
Registrace: 7/2008

Stupidní a zbytečné téma vhodné na zamknutí. Nuda v neděli je hrozná věc. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

No a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...

sigur
Registrace: 5/2010

teď koukám že na mých luxusních trenkách s kostkovým vzorem jsou taky čtverečky, no to je hnus velebnosti, byl jsem podveden a žil jsem v bludu... :crying:

lance
Registrace: 10/2008

Lance

Vole a koukáš na trenky přes speciální 3D brýle??? Ne, že ano? Pak se nediv...:)))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Někteří lidé jsou schopní nazývat LCD TV jako LED TV, takže když sem tam zahlédnou nějakou tu kostičku ani se nedivím!

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

@Jjezevec

Koukni na e-shopy a uvidíš samé LED TV,dokonce i můj elektro velkoochod dělí Tv na LCD a LED (Kapengerger.de) :bomb: :fuming:

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Jo, jo, souhlas.

Ale já jsem nepsal o tom, že si to pletou jen méně inteligentní lidi, a práce kdekoliv, pro jakoukoliv firmu člověka chytřejším neudělá.

Ale budiž jim přáno.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Kvalitně zrobená dlažba z kostek,sice čtverečkuje,ale může i kostičkovat :)) .Jelikož většina z nás ,nejsou velmistry geometrických útvarů,je lhostejno ,zda obraz kostičkuje/čtverečkuje-obvykle však při nedostatečném datovém toku.Ovšem při podkročení příslušných parametrů DVB signálů,jsou obvykle sumární geometrické obrazce jiné (složené),např. čtvercoobdélníkovězubaté,pravil by možná autor špičaté koule:)) .

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

R^ R^ R^ Ja ešte dodám, že u nás na SK to Kockuje, ono Štvorčekovať to nechce, ja len nechápem prečo to nikdy trebars po prechode na DVB-S2 Neguličkuje, ovšem zvýšili sa DABL - Kocky, je ich viac, takže to naznačuje v S-Jedna kocka na pixel...S-2 dve kocky na pixel a ked máme 1080i v dvb-S:D tak to máme 2x 2 kocky na pixel prekladane a to je spousta malinkych kostiček na TV z Full HD :D :D :D , za Analogu to Snežilo aj ked bolo leto a počet tých vločiek bol asi rovnaký :laughing:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra