![]() |
|
AZ BOX Premium +Ahoj všem, vlastním veterána AZ BOX Premium + ( rok 2007).Začíná se mi objevovat problém při startu hlavním vypínačem vzadu stroje , že nereaguje , nic se nerosvítí. Pak opakuji start a vypnutí několikrát, aby stroj naběhnul než se rozjede. Tuším nějakou závadu, asi zdroj, nebo něco jiného? Má někdo prosím skušenosti s tímto jevem, popřípadě by i opravil? Děkuji všem za radu |
Amper1
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
@Amper1Máš několik možností. Buď opálené kontakty hlavního vypínače, což zjistíš lehce. Když box nastartuješ, tak ho vypni, ne hlavním vypínačem, ale ze zásuvky. Tím obejdeš vypínač. Když závada potrvá, tak už bych to viděl na elektrolytické kondenzátory. Nemusí to být ani ty velké, na start zdroje mají vliv ty s menší kapacitou, fungující u oscilátoru zdroje. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: AZ BOX Premium +Ano, vyschlé elyty ve zdroji a možná i na zakl. desce.![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@Amper1Já kdysi servisoval AZtko ve firmě Sapro.cz, a spokojenost, jeden den jsem odeslal a 4.den jsem to měl na poště nazpět![]() VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)
|
Wozi
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 591 |
![]() |
|
RE: AZ BOX Premium +Taky toho dědka mám neustále v provozu, a občas mám pocit, že bych už taky se měl dovnitř podívat.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@Amper1tak nejak mi odisiel min. rok az box do vecnych lovist. pred dvomi rokmi mi ho v servise dali dokopy vymenou elytov, avsak zivot mu bol predlzeny len o rok...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@Amper1Možná jsi si to trochu popletl neb AzBox Premium Plus měl premiéru myslím okolo roku 2012 :-)) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxtiez napisem len z hlavy a neviem ci dobre pamatam...az box s710 som kupoval tusim v r.2007 az box premium hd som kupil neskor, ked zacalo na sat orbite vysielat HDtv. v r.2007 na sat orbite som nezaznamenal snad ziadne vysielanie v HD... Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@matchboxxale o to tu nejde..... je přeci jedno od kdy ho má ale že s ním potřebuje pomoc, proč se zde stále najdou jedinci kteří dotaz na fóru uplně otočí a nasměrují jinamVU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)
|
Wozi
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 591 |
![]() |
|
@Wozimam zato, ze amper1 si najlepsie pomoze, kupou noveho STB. pretoze aj od toho je spotrebna elektronika, SPOTREBNA...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: AZ BOX Premium +pokud vyhovuje opravit nadále radši nestartovat cvakánímvypínače , může nadobro odejít |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
@WoziJe potřeba nazývat věci správným jménem, ne psát ptákoviny |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
AZ BOX Premium +Děkuji za reakce, je to skutečně ten vadný vypinač. Pokud vypnu stroj ze zaásuvky a spět zapnu bez použití vypinače je vše ok. Bohužel nejsem technický typ, abych si to opravil sám, pomohl by prosím někdo pokud bych zaslal? |
Amper1
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
RE: AZ BOX Premium +Já bych bastlil. Vypínač vyřadit, a na kabel připojit vypínač na lampičku. V OBI za 30-40 kč.0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
![]() |