![]() |
|
Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartAhoj všem, jdu na radu :-) Mám DM8000, Skylink a řeším následující problém. Čím dál častěji mi Dreambox zamrzal ... tak jsme jej nechal přeinstalovat .... starou image na OpenPLi. Problém se tím nevyřešil. Obraz mi zamrzne (někdy na vteřinu, někdy na více vteřin a někdy musím přepnout na jiný program a zpět) a někdy před navrácením obrazu mírně zakostičkuje. Postupně mi tři technici změřili signál - ten je výborný. Nechal jsem pro jistotu vyměnit konvertor (monoblok quad) - beze změny k lepšímu. Zaráží mě, že po restartu Dreamboxu to dá na nějakou dobu pokoj. Včera jsem nahrával z ČT1 a když jsem přepnul na jiný program tak se objevila hláška "Ladění selhalo". Příjde mi, že na to jak bylo Dreambox celé roky bezproblémový se začíná chovat prapodivně. Můžete mi poradit, kde hledat problém? |
dandyho
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
RE: Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartZkontroluj si cam, pokud tam nejaky mas a nejedes z modulu. Pokud nefunguje vycet ecm korektne a v danem case, muze se to chovat prave takto. Uz jsem to resil u spatne nastaveneho oscamu. Sleduj casy odpovedi karty.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
RE: Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartpřijímáš přes modul, nebo přes Cam?DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartA co na třeba zdroj? |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartkabel je v poriadku? a LNB konvertor? lebo večšinov to blbne kabel.VU+ Solo 4K...4K Smart TV Samsung UE55TU7092UXXH
|
NIC61
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
@DiaboltpJa ten Dreambox nechal preinstalovat cloveka co se jejich servisem zabyva, tak doufam, ze vi co dela :-) Prijimam pres cam, LNB konvertor jsem nechal vymenit a s kabelem se nic nedelalo - cele roky to bezelo bez problemu, tak tam bych chybu asi nehledal - leda ze by odchazela ta mala cast venkovniho kabelu. Diaboltp diky za rady ..... hezky se to cte, ale konfiguraci Dreamboxu moc nehovim, tak bych spis potreboval nekoho, kdo by se na to (treba i vzdalene) podival- samozrejme zaplatim .... nebo jestli vite o nekom sikovnem, kdo bude vedet co s tim .... |
dandyho
![]() |
|
RE: Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartČlověk co se jejich servisem zabývá asi neví co s tím? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
@sirdaSpis to jen preinstaloval, kratce otestoval a to bylo vse - tak bych to videl. Dosud to bezelo v pohode, tak jsem nemel potrebu to davat do servisu a tim padem jsem nikoho sikovneho, kdo by se zabyval servisem Dreamboxu nemel .... |
dandyho
![]() |
|
mrznutiJe to v nastaveni, mas soukromou zpravu dandy.![]() |
buchtik
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
@buchtikMe tu system nenabizi aktivaci soukromych zprav :-( Muzes mi to poslat do mailu (dan.dy zavinac volny.cz) . Diky! |
dandyho
![]() |
|
@dandyhood koho šáruješ?? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@pierrepetrod nikoho .... mam kartu Skylink a platim si ten jejich zaklad za 70 kacek .... |
dandyho
![]() |
|
@dandyhotak vydej modul s kartou a napiš jak to zlobí na št24,noe,očko |
pierrepetr
![]() |
|
nebojen kartu vytáhni |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrVyndam jen kartu. Modul je tam napevno. Otestuju to, ale myslim ze CT24 se nekousala (na Ocko a Noe nekoukam). Nejhorsi je, ze to muze zacit zlobit treba az za dva dny ... |
dandyho
![]() |
|
RE: Zamrzání obrazu - pomáhá jen restartPravdepodobne emm cache, pokud pouzivas oscam. |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
@HypnosMôžeš poradiť ako to vyriešiť, mne robí to isté. Mam edision a používam oscam. Inú binárku alebo? |
JONEK1
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
ojojby měl vědět vše |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrVyndal jsem kartu kdyz se to sekalo a Ocko a CT24 bezi bez problemu. Co ted? ;-) |
dandyho
![]() |
|
dandyhotak se ti zúžilo hledání problému už jen na oblast dekodování |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrto jo. jen tomu tak rozumet :-( dokazal by mi s tim nekdo pomoct? Diky |
dandyho
![]() |
|
dandyhoněkdo ti to dodal,prvotně instaloval,jistě ti pomůže i dnes,jinak google, firem je spousta,obtelefonuj a zítra koukáš |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrja to koupil od kamose ve funkcnim stavu a bezelo mi to bez problemu asi 5 let. prave, ze firem je spoustu .... uz jsem se u jedne spalil .... nejaky tip na tu spravnou by nebyl? ;-) |
dandyho
![]() |
|
dandyhonejlépe obrátit se na dodavatele,tedy kámoše,typ jistě,ale aby nebyl 300km daleko,netuším tvůj region působnosti |
pierrepetr
![]() |
|
VýsledekInfo pro "postižené" stejným problémem ... místo oscamu používám cccam a jede to bez problémů .... |
dandyho
![]() |
|
@dandyhoteda to je výkon,dva měsíce,jinak já používám oscam na kartu a cccam na šarika |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |