![]() |
|
technisat digit hd8-sxProsím radu ako oživiť tento prímač. Pri zapnutí je na disptei 6 čiarociek a prímač viacej nebutuje. Neviem či je to zdrojom ,alebo soft.záležitosť.Za každú radu budem vďačný. |
haga
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 158 |
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sx6 čiaroček znamená, že přijímač je ve StandBy a už dál nebotuje. Zmačkni na DO, nebo na přijímači Power a přijímač by se měl zapnout.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxmoc možností nie je.1/ flash reset. Popis ako sa to robí nájdeš v manuále, alebo hľadaj v guglovi "tipy a triky pre technisaty". 2/ vložiť USB s FW a modliť sa aby načitoval USB predtým než to zdochne na tie čiarky pokiaľ nepomôže tak len servis/kutil na kontrolu zdroja resp. prístroja. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
kibicakprečo myslíš, že 6 čiaročiek ukazuje že HD8SX je stand-by mode? |
Dagy2
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxNevím, já to tak mám u rodičů na německé verzi tohoto receiveru. Když je z elektriky a zapnu ho, tak najede na ty čárky, pak zmáčknu Power a přijímač se zapne, žádný čáry máry v tom nevidím.![]() DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxNo ja mám ten problém že mi nereaguje na žiadne zapnutie ani na prednom panely ani diaľkovým. Proste na nič nereaguje. |
haga
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxTo je devět let starý přístroj, není na čase koupit nový? |
chl32
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
chl329 let starý přístroj ale za tých 9 rokov táto kategória prístrojov nič lepšie pre bežného diváka ktorý požaduje kvalitný obraz nepriniesla.Jediný dôvod na výmenu tohto prístroja je, že len ten, že po 9 rokoch skutočne zdochol a oprava by bola drahšia ako nový slušný prístroj. haga, skús ten flash reset ak to bude reagovať. |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Jo mám ho od 2010 a dodnes maká bez jediného zaváhání naprostá spokojenost snad mu to ještě chvíli vydrží. |
BOBSEN
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 2 185 |
![]() |
|
RE.TechnisatDobrý den. Mám ten stejný stroj a cca. před půl rokem ten stejný problém.Přístroj po zapnutí čárky a konec nic nešlo dělat. Psal jsem do Technisatu a hledal na forech a všude mi bylo řečeno, že základní deska KO a oprava se nevyplatí. Koupil jsem tedy nový přístroj již GO Sat a jsem velmi spokojený. Jinak jsem přístroj jen tak ještě jednou vyzkoušel cca.po měsíci než jej vyhodím a naskočil a šlape do dneška.Nedoporučuji již vypínat na zadním panelu nebo odpojovat. |
jan7070
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
@chl32Mohu Tě ubezpečit, že tento veterán předčí většinu současné produkce ve všech směrech. |
Dolfino
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
@hagaOdnes to do opravy, co si matně vybavuji tak 6 čárek by mohlo být řešitelných. Mohu Ti poslat kontakt do PM, ale je to na Moravě. |
Dolfino
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxlen potvrdzujete príspevkami, že to vyzerá na "unavený" zdroj. Za 8 rokov sa zase nie je čomu diviť.Skúsil by som odpojiť USB HDD a koax ako prvé, nechať ho odstáť (no pol roka je dosť) povedzme pol hodinu a zapnúť znova. Ďalší pokus flash reset ako som už písal. a posledný je oprava. Ten "stařík" za to stojí - chýba mu snáď len HbbTV a bez toho ešte nejaký rok vydrží. ![]() |
Dagy2
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxAko sa robí reset flash?Pomohlo by preletovať elektrolitov v zdrojovej časti. |
haga
![]() |
|
USB klucNeviem, ci mas v pristroji zapojeny USB kluc. Mne obcas nenaskoci tento model kvoli USB klucu zasunutom v pristroji. Ak tam nemam nic, nabieha excelentne. Ale aj na ten kluc existuje "hack". Podrzim tlacidlo POWER na DO az kym nezmizne vsetko z displeja. Ale co toto tebe pomoze... Drzim palce |
Walter
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxhagovi návod na flash reset poslaný cez SZ, ak má niekto ďalší záujem samozrejme pomôžem cez SZ tiež.flash reset z času na čas hlavne u novších prijímačov (ISIO) často rieši nevysvetliteľné závady. Nezabudnúť na zálohu settingov aby to nebolo treba ladiť znova. |
Dagy2
![]() |
|
RE: technisat digit hd8-sxAle ano, párkrát jsem to už kamarádům probudil, ale nesmí být v kytkách Flash paměť, která je na BGA kuličkách...Do eko-kontejneru je toho opravdu škoda, ale najít problém, to někdy bývá i celý víkend. Po více, jak 6ti letech provozu má tento hardware určitě nárok na i prevenčku, a nikdo to TechniSatu nemůže mít za zlé. Já rodičům opravoval obvody tuneru asi 3x, než začala mašinka padat pořád dokola na Wizarda. No, a pak už šla k recyklaci :( Recyklace je až poslední řešení, pokud mi něco po záruce zhasne :)
|
Sat4Fun
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
![]() |