Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Satelitní motor FEMR

Dobrý den mám takovou otázku,mám satelitní motor FEMR a ted v těch mrazech v noci mě nechce točit na východ a na západ.Přes den točí bez problému a rychle,mohli by jste mi poradit jak to udělat aby motor točil i v noci když je kolem -15C. Pomůže mě když to obalím molitanem ten motor a to co to točí.

ferencik
Registrace: 7/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitní motor FEMR

Polární závěs je Femr.Zamrzá asi motor nebo šroubovice s dorazovými kontakty...asi zateklá voda.Zkus motor se šroubovicí dát do tepla a neškodilo by mu dát také nějaké mazivo....po 20-ti letech.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Polární závěs FEMR

Tak už jsem tam dal hadr a molitan a pořádně motorek obalil tak jsem zvědav jestli to pomůže,ted jsem to zkoušel a točí to hodně rychle a v noci uvidíme.A to mazání mažu každý rok na jaře olejem,ted to mazat nebudu aby to nezamrzlo.

ferencik

Na Femr se kdysi prodával navíc kryt, aby se do něj nedostala voda...

Fanyn
Registrace: 11/2007

Polární závěs FEMR

Motorek je dobře ukrytý v železném obalu a to kolečko ozubené jak to točí na východ a západ v umělým bakelitu.Jsme na to sám zvědav jestli to obalení pomůže.

ferencik

Motorek může být ukryty, ale co píst co se vysouvá a zasouvá...přes něj se dostává voda do mechanismu....proto na pístu byl tento kryt...

Fanyn
Registrace: 11/2007

Polární závěs FEMR

Takže to obalení motorku molitanem a hadrou nepomohlo,zkusím to ještě promazat olejem,přes den to točí rychle ted vyzkoušené ale to jde do určité teploty točit do -7C. To je zajímavé od -8C už nejde točit to je zajímavé.

ferencik

Snad grafitovou vazelínou.....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

ferencik

ani některý auta nenatočíš,všechno zatuhlý

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra