![]() |
|
připojení autorádia k VKV anténěvážení, prosím o reakci na můj možná úplně stupidní dotaz: lze připojit autorádio k VKV anténě? Tím nemyslím, že bych ji vozil na střeše auta, ale v brzké době mi jedno takové rádio zbyde a hledám pro něj využití doma. Signál stanice je přitom u nás slabý, hodlám koupit anténu. Díky. |
oktan
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 9 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
@korkorankurňa, koľko si tých flašiek piva vyprázdnil než si splodil posledný príspevok![]() ![]() jazyku nerozumím tvému kmene. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: připojení autorádia k VKV anténěStará autorádia (ještě na kazety) po vypnutí napájecího napětí držela v paměti předem nastavené stanice. Nová autorádia s CD nebo pouze s USB vstupem již tuto vlastnost nemají. Mám doma autorádio LG, tuším typ 110 s CD, USB a linkovým vstupem. Malé bedýnky Jamo a zdroj 13,8V/3A. Přes přepínač přepínám 2 vnější zdroje signálu (internetová rádia/DAB a satelitní přijímač), zdroj je trvale zapnut. Nemůžu si to vynachválit. |
honzasa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 90 |
![]() |
|
RE: připojení autorádia k VKV anténěJeště něco: autorádio má velkou výhodu - malé rozměry, vybavení (nejnovější již s DAB, některé taky mají SD karty atd.), dostatečný výkon. |
honzasa
![]() |
|
HonzaVlastnost paměti v autoradií nemá nic společného s kazetou a cokoliv jiným na přehrávání médii. Pokud jsou v autoradiu k ukládání dat použity obyčejné RAM paměti bez zálohování napájení (napr interní akumulátor), dojde při odpojení BACKUP napájecího napětí k vymazání obsahu paměti - zakladní vlastnost RAM paměti. Pokud je použita paměť například EPROM, EEPROM, pak odpojení napájení vymazání dat nezpůsobí. I ten eventuální interní akumulátor, nebo elektrołitycký kondenzátor s vysokou kapacitou, muže na delší dobu zálohovat obyčejnou RAM paměť při ztrátě napájecího napětí. Tohle je často vidět už u tunerů z osmdeśatých let vybavených laděním kmitočtovou syntézou.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Dagy2Jo dagy,je ještě mnoho věcí mezi nebem a zemí,o kterých nic nevíš,ale já mám tu novou nemoc,jsem bezalkoholik![]() ![]() Jinak byla moje řeč o kamarátovi,laickým amateru,který do té Hory Svatého Václava jezdil na pivo a my ostatní,co máme ty dualbandy ,nebo Pmr, jsme sním dělali spojení a chlubili, kam jsme se s 1 W dovolali ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@Dagy2Tady osud to taky fachčilo aj 180 km s HB a s 7 prvkovou yaginkou i 240 km na 1 Whttps://www.youtube.com/watch?v=2bWOHIMdYh0 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
SaxonOmlouvám se za nepřesné vyjádření, vím, že je to otázka pamětí. Nejsem tak velký expert aurorádií, možná, že přelom v použití pamětí nastal se zavedením ISO konektorů. S nostalgií vzpomínám na starý Blaupunkt (tuším Casablanca)se všemi vlnovými rozsahy (i SW)ale již s dig. ukaz. kmitočtu. |
honzasa
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |