Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Parabola výber veľkosť Stredné Slovensko

Dobrý deň. Potreboval by poradiť rozmýšľam nad parabolou, len akú veľkosť kúpiť, aby to nebolo zbytočné. Ide mi hlavne o programy, čo najviac na východ a možno ruské programy hlavne. Potrebujem ku tomu 120 cm parabolu ? Alebo stačí 100 a menšia ? Ide o Stredné Slovenko. Ďakujem

svk11
Registrace: 1/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Parabola výber veľkosť Stredné Slovensko

https://s23.postimg.org/xc2zdxf2z/IMG_20170129_141420_1.jpg Našiel som doma takúto parabolu má vyše 20 rokov, lebo je z roku 1992 možno ešte aj skorej, jej veľkosť je 120 cm, ale iba asi, lebo neviem aké má mať presné parametre 120 cm parabola, ale čo som chcel dá sa využiť ešte podľa vás ? alebo mám kupovať novú ?

svk11

A takéto LNB napájanie bolo na nej som si len pre zaujímavosť odfotil. https://s30.postimg.org/97deh80r5/IMG_20170129_141657_1.jpg

svk11

Len nechápem ako dám LNB do tej starej paraboly.

svk11

Vypada na Kovosat 120. Proc ne, prave naopak. Na ebay, nebo nekde kup (radeji twin) na C-pasmo a muzes si vybrat. 40E a 49E urcite, 53 asi a 90E by urcite alespon nektere TP mely jit.

V Ku, potrebujes prirubovy LNB a ozarovac. 90E, 55E v Ku s linearni polarizaci.
56E Wide beam, 36E, prirubovy LNB s destickou pro prijem kruhove polarizace.

Asi nejlepsi, co si z pomeru velikost a uzitecnost vyhrabal, teda pro tvoji pozici.

wenk
Registrace: 4/2006

@wenk

Super super, tak čo mi všetko treba ku tomu dokúpiť, aby mi to išlo?? Mám iba tanieir :))) ináč to LNB som pofotil, dal som ho dole asi ho už nebudem potrebovať isto nie tu sú fotky ako to vyzeralo : https://s28.postimg.org/lh1is1bbh/IMG_20170129_141628_1.jpg
https://s30.postimg.org/ssir1b40x/IMG_20170129_141650_1.jpg
https://s27.postimg.org/4t2fnupur/IMG_20170129_141657_1.jpg

svk11

Ináč treba mi na to iný polárny záves ?

svk11

Ty tam mas ozarovac pro KU. Jen je prisroubovany ke konvertoru.
Samotny konvertor uz asi nevyuzijes.

Tam zalezi na tom, co chces prijimat.

Mrkni vyse, co jsem vypsal.
Nejlepsi vyber je asi bud trikolor, nebo ntv+ z 36E. Ja jsem pro jejich neustale zmeny pozastavil prijem, teda ofiko:).

Nektere programy z Trikolor se daji pres klice jeste obcas prijimat. Ale to uz nebude na dlouho.
Presel jsem na T2-MI pakety ze 40E v C. Plus jeste 75E.
Mam i Telekartu na 85E, Verikal silny, Horizontal slabsi na OP125. Tam je problem i u pocasi v krajnych pozicich. Je lepsi vetsi rezerva. Zejmena v Ku, v C je temer jedno, zda letaji trakare.

Pokud k te parabole mas polarni zaves, tak si muzes vybrat, co chces. Pokud fixni, tak si musis vybrat, co chces prijimat.

wenk

Mám to fixné a keby som to chcel na tiahlový motor, tak mi treba polárny záves ?

svk11

A ide mi tak isto o 7.0°, 10.0°E ide mi hlavne o športové feedy a tak isto aj ďalej by som rád išiel na východ. Tak by som to chcel riešiť motorom, stará parabola to je ktorá bola predtým fixne, ale dali sme ju dole a nevyhodili, tak a teraz ma napadlo, že by som si na sledovanie a točenie sa po satelite ju možno využil. Len neviem či ju treba prerobiť a čo dokúpiť.

svk11

Nevim, zda vubec sezenes pol. zaves na tuto parabolu. Mam Kovosat 140 s pol. zavesem a motorem. Nevyuzitou, prozatim. Neminim s ni tocit, to je blbost.

C-cko se da prijat i s offset parabolou, ale je potreba velmi peclive nastaveni, dobry ozarovac a i tak se tam dostane pomerne dost sumu. Na krajni pozice, pises vychod, tam fakt jedine stredova.

Pokud s ni chces prijimat 90E, to si radeji over u kolegu, teda aktualni stav. Jak v Ku, tak v C.

Sportovni a feedy, to si radeji porid offset 120 a diseqC motor, jedes od 90E do cca 43W.
Z ruskych programu (protoze budes mit linear kvuli 10E a 7E), budes potom prijimat 90E, 85E, 75E, 55E, s malou rezervou a 13E.

wenk

Ďakujem za vysvetlenie, dám tam gibertini 125, LNB napájanie na poradenie ?? Alebo je to jedno aké ??

svk11

Neni to jedno, ale dnes je to kus os kusu (muzou se lisit). Ja mam Inverto IBU Pro. Nekdo by doporucil i Invacom, nevim.

Co se tyce OP125, tak tam je nutny vyber motoru a take drzak je staveny na sirsi prumer trbky. Ja tam mam nastvbu, no stabilita mirne odchazi. A motor pro 140cm, pokud se jeste prodavaji.
OP125 a OP150 nejsou urceny pro provoz s DiseqC motory. Gilbertini dela(l) pro tyto druzice zaves pro provoz s tahlovym motorem. Na druhou stranu, je ta parabola asi to nejlepsi, co je.

wenk

Si myslím, že rozdiel medzi 120 a 125 už asi nie je veľký. Držiak by mi asi tiež pomohli isto vybrať v obchode aj keď som mal už taký problém s jedným satelitom, kde som si dal poradiť a nakoniec som si musel sám pomôcť.

svk11

To svk 11 : Začni tím,že si o tom něco přečteš v rubrice ABC zde na Parabole.Není to až tak jednoduché,jak si to představuješ......neznáš rozdíly mezi offset a prime focus,polární závěs nebo motor ovládaný povely DiseqC.....jak by jsi to chtěl vůbec zprovoznit? Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

Ďakujem aj tebe za poznámku si fajn. A neviem či sa tam dozviem, že aký je rozdiel medzi 120 a 125 Gibertini napr. či majú inú hrúbku trubky.

svk11

@svk11

jak myslíš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tak používal som motor na parabole 90 cm parabole, ale bolo to dávnejšie ešte vtedy sa používali Ilusiony ak pamatáte heh vtedy išli v emu Tequilla, Canal + a točil som na motore 90 cm parabolu, potom EMU dáko padlo úplne som to odstavil motor sa mi pokazil a nechal som to len tak parabolu aj s motorom, ja mám všetko do izby vyvedené, len mi treba vymeniť proste pokazený motor a chcem tam dať väčšiu parabolu, preto sa pýtam, že či 120 alebo 125 ? A feedy chytať a slúšať čo kde na sa dá chytiť a že či budem musieť niečo meniť, dobre pár príspevkov som fakt diskutoval o niečom inom, ale bol som utvrdený v tom, že starú parabolu nechám už tak.

svk11

Takže na co se vlastně ptáš?Nějak mi smysl tvého dotazu uniká...... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

Na to som sa pýtal, že v BB kraji akú parabolu, by som potreboval na pozície na východe :)) a došli sme až ku Gibertini 125 a hľadám v ABC a neviem tam nič nájsť o tom či je tyčka hrubšia alebo tenšia ako u 120, aby si vedel :8) ale to už sa radšej niekde inde opýtam :laughing:

svk11

Pokuď nejsi schopen dohledat v technické dokumentaci tlouštku trubky pro uchycení paraboly,případně kontaktovat výrobce nebo prodejce,tak ti opravdu není pomoci.Pokuď si pročteš všechna témata odpovídající tvému problému několik let zpět,jistě se něco dozvíš.....použij vyhledávání vlevo nahoře.

Spíše by jsi měl už teď hledat nějakého technika,který ti to dá dohromady za nějaký peníz.

Kamil_k4

@Kamil_k4

Veď každá rada sa cení. Ďakujem Vám.

svk11

Hladaš neaku tyčku:-)pokial si sa už rozhodol pre gib.125 a budeš ju na disegc motor davat tam je potrebne použit niečo čo ti odsunie parab.od nohy motora lebo ti to bude tret o motor.(zadny držiak paraboly a vo vnutri namontuješ a odskušaš.)a zistiš kolko to treba odsunut.to si vyrobiš aj sam alebo daj vyrobit.alebo kup org.pol.zaves a daj tiahlovy motor.a neaku tycku ak nosnu tak s hrub.sten.priemer cca 7.rovina a šak to už naštuduješ.špekuluj rozmyšlaj a zvladneš.:-)

RATT
Registrace: 11/2015

Špekulujem, čítam predtým diskusie možno nemám toľko rokov praxe a ani nemám toľko rokov heh ale zaujímam sa o to a som rád, keď hocikto mi napíše, pomôže. Super super a toto som potreboval, že keď kúpim 125 budem musieť niečo prerobiť, lebo mám motor dg 380s speedy a som si povedal koľko vydrží toľko vydrží, alebo tam dám 120 a nebudem musieť nič meniť a môžem točiť . Lebo už nakoniec nejdem kupovať tiahlový motor aj keď aj nadtým som premýšľal . Ďakujem páni fakt každému jednému veď o tom toto fórum je. Ďakujeeeem ešte raz vám všetkým.

svk11
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra