Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Příjem VKV na STA

Položím dotaz ,jak je to v současnosti u STA a DVB-T pro příjem VKV 87-108MHz pro který je u účastnické zásuvky kromě TV vedle rovněž konektor pro připojení radia.
Musí se tedy separátně instalovat anténa VKV to je jasné ale i separátní ant. zes. u STA nebo je to umožněno již i na stávajícím ant. zes. pro DVB-T .Bydlím v jakésím nehomogenním hluchém místě s velmi slabým a hlavně kolísavým příjmem na VKV.Ostatní kolem to řeší balkonovými anténami které jsou navíc se sat. anténami dost chaotické,myslím že řešením by bylo to VKV dát do STA což anténaři myslím jakoby přehlížejí a vůbec to neřeší.Pozná se to jednoduše tím že na střeše chybí vedle UHF antény pro DVB-T nějaká yagina určená příjem VKV příjem.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

@PoldaS

Jak dlouhou dám záruku na svoji prácí záleží na mně. Já si můžu dovolit klidně 5roků a nebude mě to mrzet.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Příjem VKV na STA

Enik@ Už jsem psal, že je to tvoje věc.

omar3@ Do toho bych nešel, dávat něco do STA na svoje náklady a doufat, že si toho nikdo nevšimne. Kromě toho, že se může najít dobrák, jenž to zjistí a v ten moment jak na potvoru se mu něco jinýho zhorší (protože takhle si lidi vymýšlí běžně), tak ještě může nastat situace, že to VKV budou přijímat i ostatní a jak budou problémy, tak se začnou dožadovat nápravy (a nikdo jim nevysvětlí, že to byla sólová akce). Buď úplně sólo nebo radši nic.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

To si musí každej rozmyslet sám. Možná sólo anténa na paneláku a svod dolů bude ostatním lidem vadit víc, než přidání FM do stávajícího rozvodu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

RE: Příjem VKV na STA

Riesil som teraz prijem VKV na rodinnom dome spominanym kruhovym dipolom. Vysielac je cca 20km, mame skoro priamu viditelnost, takze to stacilo.
Ale mal by som pripomienku ku kvalite sucasneho vysielania na VKV, je to myslim dost bieda oproti starsej dobe - samozrejme nebolo tolko stanic a vedel som na starom cinziaku chytit aj O3 a rovnako aj madarske radia, ktore vysielai v rovnakej kvalite ako rakuske O3.
Teraz ked porovnam rovnake stanice z FM a z internetu, tak niektore maju cez net lepsiu kvalitu prenosu, takze asi tadial pojde cesta lepsieho posluchu, alebo satelitne vysielanie radiia.
Tu zase ked porovnam Radio Beat cez satelit a cez net, internetove vyhrava na celej ciare - idu v ogg a satelitne ide len na 192kB, psluchovo fakt velky skok.

HornetF18
Registrace: 10/2011

Radiožurnál

Vidím,že jsou mezi námi i tací,kteří jen nepomlouvají streamy,ale uznávají,že i přes net lze poslouchat rádia v top kvalitě. Stream můžeme spustit např. na PC ve VLC a přes externí zvukovou kartu - nejobyčejnější AXAGON ADA-15 za cca.250Kč - jej pustit do jinak nevyužitého dom. kina, věže atd. Po zapojení zvukovky do USB v PC se odpojí integrovaná zvuk.karta počítače a obyčejným audio kabelem do AUXu ( např.věže) proudí stream.A máme internetové rádio.Fajnšmekři použijí např. naopak vysoce kvalitní Denon DA-300 a třeba optický kabel do dom. kina. Radiožurnál v nejlepší kvalitě je na tomto streamu : http://amp.cesnet.cz:8000/cro1-256.ogg

jerzy
Registrace: 7/2008

Radiožunál versus nostalgie

No nakonec se asi rozhodnu pro jakýsi kompromis abych zabil dvě mouchy jednou ranou byt trochu neobvykle.Nainstaluju setopbox u zminovaného radia který někde pro klid duše raději schovám at není vidět a nedělám přijímači /ostudu/ ,vyvedu audio jeden kanál /jelikož se jedná o mono radio/do audio vstupu přijímače a budu poslouchat radiožurnál ve stabilní kvalitě bez každodenního doladování. ;)

DVB

@Dagy2

Já to řešil tak,že jsem jedné z toho výboru řekl a vyměnil jsem v celým baráku žhavítka za ledky,sehnané neco na aukro a něco pak v číně a nic jsem za to nechtěl,jen sem tam nějaký kafe,buchta.Dokoncejsem včíně sehnal 24v/27z do výtahu,někdo jednu doma vyzkoušel a dal zpět,tak jsem napsal na světlo fixou velký 24 V no a je klid a to tam máme i nějaké neklidy i hnědší pleti R^ R^ na spotřebě jsem už něco málo ušetřil :laughing: :laughing: :laughing:

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

u nás kradou i kamery a i když se ví,kdo to byl,není zákon,aby ho potrestali

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Radiožunál versus nostalgie

Nic ve zlém ale to už je mimo mísu ale i tak je možné tímto ukončit toto vlákno ,takže děkuji za fundované reakce

DVB
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra