![]() |
|
Motor SG2100Přátelé, poslední dobou se mi stává, že při přepnutí stanic z různých pozic (např. z 23E na 13E) se motor splaší, najede na doraz na západ a už s ním nehnu. Po resetu na motoru zase pár týdnů funguje, ale lézt pořád na střechu je zvlášť v tomto čase docela opruz :) Cca 7 let fungoval bez chyb s lowendovými STB (GI, Ariva, Amiko), teď mám VU+ s VTI 11.0.0., nastavení antény USALS.Máte někdo zkušenost, že by takový problém byl způsoben chybným povelem z přijímače (nějaká chyba v image), nebo prostě dosluhuje motor? Díky za názory. |
janakon
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: Motor SG2100Zkus se podivat jestli neni volný koax k motoru.Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V
|
Pikollo
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 770 |
![]() |
|
RE: Motor SG2100Volný magnet co kontroluje snímá pozici družice... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 655 |
![]() |
|
RE: Motor SG2100Za poslední roky se to neobjevilo,nebyly silné mrazy-zatuhnuté převody,já měl motor na balkoně,reset nebyl problém!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Motor SG2100Kabel je OK, spoj jsem kontrolovalFanyn - můžeš upřesnit nebo hodit nějaký odkaz? |
janakon
![]() |
|
skúsil si či fungujú dorazy ?resp. nastavenie limitov.Napr. na západ by som skúsil 31W ako hranicu, a motor by sa za ňu nemal pohnúť. Tým pádom by motor nemal potrebovať reset. |
janoZV
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
RE: Motor SG2100@Janakon.... uvnitř motoru je skleněná trubička na plošném spoji s kontakty a kolem ni se otáčí magnet, který je upevněn na hřídelce motorku a počítají impulzy. Pokud je magnet na hřídelce částečné uvolněný tak ty pulsy nesedí a proto se parabola otočí někam jinam. Řešením je zakápnout magnet sekundovým lepidlem nebo podívat se zda není uvolněn plošný spoj vlivem vibrací. Destička s elektronikou je upevněna šroubky. Bohužel motor musíš sundat a rozdělat.Další možnosti je zkusit jiný linux box z jiným softem ... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 655 |
![]() |
|
no vladoti už neporadí |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Motor SG2100janoZV - nejsem si jistý, jestli se dorazy nenastavují jen u DiSEqC 1.2?Fanyn - dík za upřesnění, počkám s tím do jara :) |
janakon
![]() |
|
![]() |