Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Udrzba satelitu v zime

Zdravim jak resite udrzbu satelitu v zime? Mam maximum e-85 na balkone kde se k ni bohuzel jen tak z zadne strany nedostanu a dneska jak zasnezilo (Ostrava) tak jsem bez signalu komplet na vsech 4 lnb (13 - 19,2 - 23,5 - 28,2). Neco malo jsem ometl ale nepomohlo. Jsem na kostickach. To neni mozne ze lidi co to maji na strese tam co chvilu lozi a ometaji parabolu a lnb...

MirrorOV
Registrace: 3/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

@MirrorOV

každý je strůjcem svého štěstí,ometej,kam došáhneš,jinak objednat plošinu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Udrzba satelitu v zime

http://www.tvsatnitra.sk/obchod/action/productdetail/oc/1771476/product/vyhrievanie-paraboly-fuba-ahz-850.xhtml

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

Vyhřívaná Fuba. Ale u tebe to spíš vidím na mizerný nastavení.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Delala mi to "odborna" firma ...ale nejsem si 100% jisty zda spravne

MirrorOV
Registrace: 3/2016

Nechal bych to zkontrolovat, počasí je sice na prd, ale ne zase tak, abys měl tmu.

PoldaS

Tuto zimu žádný problém,

ani jednou bez signálu, ale v minulosti jsem zažil, že díky sněhu na talíři byla tma. Inu přepnout na půl dne na pozemák, žádná věda, člověk nemusí pořád čučet na 300 programů. Mám 10 let talíř na střeše a zásadní problém v tom nevidím. Jen až budu chtít přesunout 9st. na 13st, kvůli 4K free hudební stanici, tak budu muset rozebrat pár tašek, abych se mohl vyklonit z půdy k parabole.

jindra7
Registrace: 12/2007

Nerobte paniku, už zase vraj najmenej 10 rokov nebude toľko snehu, ako túto zimu,a keď niekto je tak silne závisly na telke, keď nevie vydržať pár hodín bez nej, tak nech si dá to vyhrievanie namontovať,alebo najlepšie si ju prehodiť na miesto, kde si ju lahko ometie.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

tak musim taky napsat,ze u nas navecer zaclo snezit po 17 a pred 20minutama mi vypadlo digi tv komplet bez signalu a freesat se drzi asi 5% od vypadnuti signalu vse na 1parabolu lnb twin mam platformy tyto...na strechu ted nepolezu pred pulnoci abych ometl snih s paraboly a lnb,protoze ten snih tam vzdy dopadne bez nejakych zakrytu atd......uz lonskou zimu jsem 2x ometl parabolu(ZA DENNIHO SVETLA) od snehu a lnb a signal se vratil do bezneho stavu co mi ukazuje uz 2roky...pokud mu to vypadlo bude problem snih na parabole a lnb..

kolopik
Registrace: 4/2014

I ometání sněhu se musí dělat opatrně. Stačí košťátkem při ometání trochu praštit do LNB, to se o 1 mm pohne, a je po signálu.
Je to stejné, jako u auta. Tam si při ometání sněhu, taky občas hnu se zrcátky.

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

palermo67-ja to mam dobre,ze to smetu rukou na te strese a dukladne to je ta 1vyhoda...2nevyhoda je v tom,ze za tmy se tam jde spatne abych nespadl hned s verandove strechy na chodnik.uz pomalu se qualita signalu dostava do normalu uz asi 40minut nesnezi a uz to asi taje snih pomalu s lnb a paraboly.

kolopik
Registrace: 4/2014

mam to na motoru ,otocim na 75East ,metlu z kuchyne a schodim dole ;)

matino300
Registrace: 5/2012

mirror

Me to jede aji zasnezene

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

Keď tu spomíname to ometanie, tak moja skúsenosť, okrem takých, čo si rzbijú LNB, alebo plastové uchyty, je aj taká, že jeden chytrák, tak silno a dôkladne obíjal parabolu doskou,že tá už potom nebola schopná chytiť žiadný signál, bola tak na drobno pobuchaná, že nepomohlo nič, len ju dať do šrotu a nahradiť novou.Čo sa dalo na ňu chytiť bola Astra 1 aj to len silnejšie transpordéry.S takým niečím som sa za tie desiatky rokov, čo sa satelitnou technikou zaoberám ešte nestretol.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Já ometání LNB vyřešil tak že jsem si ze starého malého smetáčku a kousku rovné lísky z lesa vyrobil tzv. satelitní ometač ve tvaru L. Tudíž byť ty antény zase tak vysoko nemám tak nyní už ani malý žebřík nepotřebuju. Veškerá investice jsou tři vruty do dřeva. :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Koště na motor a ometá to samo :D

PoldaS

@MirrorOV

pred zimou vzdy jemne streknem tiez E-85, silikonovym olejom...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Ještě taky funguje rozmrazovač na čelní sklo auta ve spreji. Nehrozí pak , že bouchnu do lnb. Vyzkoušeno, a funguje to... :))

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

Ve Švédsku ...

kdysi jsem četl, že ve Švédsku (a určitě nejen tam) pouští do paraboly 12v, čímž sníh taje ... asi to maj na vypívač. Ale v horských podmínkách bych to vyděl na trvalý stav ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Udrzba satelitu v zime

Jeden montér to měl zabezpečeno tak, že měl na střeše namontovaný elektrický fukar na teplý vzduch.

Satmen
Registrace: 1/2006

Kovosatka 120 zasněžená-nezasněžená, stále valí naplno. Jediný problém nastává při tání, když se sníh sveze pouze na dolní polovinu paraboly.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

kup si dron

a létej s ním těsně okolo LNB. Vítr z vrtulí dronu sníh odvane.
Pokud ne, doplň dron o řízený vodní splachovač, řízený rádiem.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Mám před konvertorem na ráhnu deset centimetrů sněhu a normálně to funguje. V životě jsem neměl výpadek signálu kvůli zasněženému LNB.

Martin79
Registrace: 7/2008

omar3: "Kovosatka 120 zasněžená-nezasněžená, stále valí naplno. Jediný problém nastává při tání, když se sníh sveze pouze na dolní polovinu paraboly."

Když jsem tutéž měl namontovanou na balkoně, tak jsem ji (v příp. jako "omar3") taky ometal smetákem (z vedl. místnosti, z okna). Později jsem to řešil tak, že jsem na ni (z toho okna) vychrstnul kastrol teplé vody (zepředu). Jinak prašan nevadil nikdy - pouze těžký, mokrý - který se na ní držel, když byla nejvíc zklopená (Jih).

MirrorOV - Pokud se k ní zepředu nemáš jak dostat, možná by to šlo chrstnout i zezadu a sníh by z ní sletěl, vyzkoušej. Jen ať pak nemáš na balkoně kluziště.
A co třeba nějaký silný fén, anebo "Etavíro" (horkovzdušný ohřívač)?
Taky jsem už měl připravený topný pás (tuším 1kW) na bezpečné napětí 24V, ale k realizaci nakonec nedošlo - zůstalo u té teplé vody ;)

kokun
Registrace: 5/2015

Existují dvě účinné metody ochrany

paraboly a LNB před mokrým sněhem a námrazou. První je vosk. Rezistin, parafin nebo vosk v tenké vrstvě na parabole a ozařovači LNB zabrání tomu, aby se sníh držel na těchto částech sestavy.
Další možností je halogenový reflektor namířený do paraboly. Po jeho zapnutí se celkem rychle podaří ohřát parabolu natolik, že sníh a námraza odtají.
Obě varianty mají své výhody a své nevýhody.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

nejlepší ochrana

před nýmrazou ,sněhem a silným zimním větrem je,sundat parabolu ze střechy a do jara jí nechat ve sklepě.Tam jí nic takového nehrozí...
:lookaround: :lookaround: :lookaround:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra