![]() |
|
Velmi studený dálkový ovladačNazdar chlapi...Chci se zde zeptat vás, co jezdí i v zimě občas na své chaty, nebo chalupy, na zkušenosti s velmi studeným ovladačem. Vždy, když dorazím v zimě na chalupu, tak ovladač prostě nechce reagovat. Když přijedu, tak je běžně v místnosti 1-5°C. Ovladač prostě nereaguje, dokud to nevytopím alespoň na 10°C. Pak ke už vše OK. Přijímačem to není, protože ten jde ovládat ručně bez problému. Jakou máte zkušenost vy? Chovají se takto i vaše studené ovladače? 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačTaky mám takovou zkušenost. |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
neřešit ovladač, ale teplotuOdjakživa platí, po příjezdu na studenou chatu, zatopit a dvě hodiny nezapínat telku. Proč, to jsem se jednou přesvědčil názorně. Telka byla orosená uvnitř a odešla krátce po zapnutí. Od té doby radši počkáme. Jsem elektrikář a tohle nás učili už ve škole, ale vlastní zkušenost je nejlepší. A jinak, nejde o problém ovladače, ale obecný problém baterií. Včera jsem se zrovna přesvědčil názorně. Po dobu odklízení sněhu před garáží, jsem měl klíče ve dveřích, na nich dálkové od el. vrat. A nechtěl pak fungovat, dokud se nezahřál. Takže klíče vím, že musím mít v kapse a ne ve dveřích, když je zima. |
jindra7
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
řešeníPokud ti jde vážně jen o ten ovladač a telku budeš klidně riskovat, tak stačí sehnat na ovladač polystyrenovou krabičku. |
jindra7
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačAbych jezdil na chatu čumět na TV, to je snad lepší sedět doma :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
chatu máme,nejezdíme tam kvůli telce. Ale až je vše hotovo a zaleze se do boudy, tak se večer pochopitelně telka pustí. Jak těžké si to představit pro některé rýpaly. |
jindra7
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačNie je to problém batérii, ale proste niektoré ovládače pri teplotách bližiacích sa nule jednoducho nepracujú, zrejme to bude neschopnosťou kontaktov pracovať pri nízkých teplotach.Môžeš si to overiť výmenou nových baterii do studeného ovladáča.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačNo právě....fungl nové baterky, ale taky studené, rovněž nefungují. Ale stačí dát ovladač na 15 min. do kapsy, a vše jede ok. Jakmile dám ovladač zpět na stůl do studené místnosti, tak opět nefunguje.Zajímavé je, že ovladač od televize funguje normálně i ledový, ale od satelitu ne.... ![]() 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
54% pomůžetaky doporučuji si dát pár panáků na rozehřátí ,54% domácí pálenka pak i dálkač rychleji reaguje. Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 942 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačKdyz prijedu na chatu, tak televize je skoro to poslední co přichází na řadu. Pokud tam funguje alespoň jedna ženská, tak první co je na řadě je topení a kamna. Jak není teplo, tak ženská nefunguje, to je moje zkušenost:)) pak už jde i ten ovladač...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačPokud se chceš dívat hned po příjezdu a přijímač funguje i studený, tak ho zapnu ručně a do používám až se zahřeje. Jinak budeš muset ovladač vozit domů. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
@SaxonJá mám v paneláku chatu,kam jezdím 2x za týden,a potíže s ovladačem nemám![]() ![]() Ale k věci ,ve studené chalupě je vlhko jako za deště,tak bych radši vždy vyndal jednu baterku,před odjezdem.Bludný proudy jsou sv..ský ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@palermo67a dej ho na skříň při odjezdu-zkus to |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačjindra7@ Až je vše hotovo, jak píšeš, tak je ovladač dávno na pokojový teplotě a je tedy zbytečný to řešit :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačKtory ovladac myslis?V zime ani ten v gatach nefunguje .....![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@jindra7"Odjakživa platí, po příjezdu na studenou chatu, zatopit a dvě hodiny nezapínat telku. Proč, to jsem se jednou přesvědčil názorně. Telka byla orosená uvnitř a odešla krátce po zapnutí. Od té doby radši počkáme. Jsem elektrikář a tohle nás učili už ve škole, ..."Chatu sice nemám, ale chatařům jsem radil pravý opak. Těm kdo "musí" mít TVP zapnutý hned. Ta telka (myšleno CRT, ale asi to bude platit i pro LCD) se orosí proto, že zatopíš. Sklo obražofky si tepel. setrvačností udržuje chlad, a proto se na něm sráží vlhkost z okolí a orosí se. Samozřejmě, že ne jen vně, ale i uvnitř, kde to bylo nevhod - VN (přiváděné do obr.) si mohlo "střelit" (po té "rose") na uzeměný aqadak (té obrazovky). A VN výboj mohl způsobit poruchu toho TVP. Když naopak zapneš TVP v chladné chatě, tak ten se zahřeje dříve (než okolní vzduch) a už se na něm ta vlhkost srážet nemůže. Samozřejmě - pokud se bude TVP zapínat až za 2-3 hod. po příchodu (zatopení), tak už budou teploty vyrovnané (obr. zahřátá) tak nic se neděje. Vlastní zkušenost s VDO nemám - jen je mně divné, proč by jeden dálkáč "za chladna" fungovat neměl, když jiný funguje. Nějak to postrádá logiku ![]() |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačPřipojím svoji zimní zkušenost z chaty.- DO Philips s Lithium Baterii CR2025 funguje až po nahřátí téměř na pokojovou teplotu, dříve si s TV Philips ani nevrzne. - Univerzální DO z LIDLU, nastavený na stejnou TV Philips, s AA bateriemi funguje spolehlivě i při teplotě pod nulou. - Originál DO pro TV Sony také nemá při nízkých teplotách problém. - Mám ještě dva DO pro Gosat a Zircon, ale ty jsem při nízkých teplotách ještě nezkoušel použít. A ještě jedna zkušenost. DO pro levnější radio Sencor, postavené doma nahoře na lince v kuchyni, funguje v každém směru, kde ho mohu namířit, i směrem k zemi. Naopak jiné ovládače doma musím nasměrovat přibližně na ovládaný přístroj. Takže co výrobce DO a ovládaných přístrojů, to jiné vlastnosti. Je nutno se s tím smířit. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačJedná sa o bežný jav, všetko majú na svedomí gumové tlačítka, pri zníženej teplote sa ich odpor zvyšuje. Existuje sada na podlepenie, sú to gumové krúžky (100 kusov) + silikónové lepidlo. Po podlepení sa tento problém nevyskytuje. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@palermo67ano stejnej problem co popisujes v uvodu.je tam zima a vlhko klidne -3az+3.sila no.nechce se to moc hejbat pri prepinani.jak sat tak tv.spatny podminky.ted uz to resim ze tam odsud na zimu ten sat stahnu.jenze zase lezi pul roku bez elektriny.a kdyz tam sem tak davam ovladac na ten sat aby se trochu ohral.😃 ono spravne by nemel byt ani v teplote mensi nez +15 |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačTak proč je teda v návodu napsáno: "Pracovní teplota- 0-45°C, když při této teplotě většina ovladačů nefunguje?0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
@palermo67normálka vozím přijímače v autě v kufru i -10°c a vše jede,vyčisti si ovladač,baterkama to není,pokud nejsou starý,jde o to že se orosí kontakty,voz si ho v kastlíku auta |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@palermo67no mas pravdu.pisou 0-45°C 😀 ono jde spis o ten ovladac.tak ani topit nemusim.😀 |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačTrochu si rypnu :) Vzdyt pise ze TV zapina az kdyz ma vse hotovo a vecer. Tak to uz musi fungovat, to uz ma teplo ne?..... I kdyz na zacatku zase pise, ze prijede a hned zapina. Tak ja nevim :) |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačJinak plati, ze pokud jde elektronika ze zimy do tepla, tak bud ihned zapnout nez se orosi, jinak pockat cca 2-3 hodinky. Zalezi na klima. |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
@HypnosTo jsou zase rady![]() Okamžité zapínání bys mohl aplikovat maximálně u nějakých zařízení které mají uzavřenou krabici bez vzduchoých průduchů, takže se vlastním provozem dříve vevnitř zahřeje než se dovnitř dostane nějaké vzduch z místnosti, ale takhle téměř žádná běžná elektronika o které se tu bavíme dnes nevypadá... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Velmi studený dálkový ovladačV mé nepřítomnosti jsou samozřejmě shozeny všechny jističe i centrální venku. Po příjezdu vše nahodím, včetně tv a sat. Ne úplně, ale nahodí se to do standby.Pak vyberu popel, jdu pro věci do auta, jdu pro dřevo, a uhlí, zatopím....atd. To vše trvá tak hodinu. Pak teprve zapínám ze standby do provozu, to je ale ovladač pořád studený na běžný provoz... Zahřívat se mi ho moc nechce, protože pak by se ve studeném prostředí orosil. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |