Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jaká krabička na kabel satelitu proti vodě?

Dobrý den. Na rodinném domě mám před oknem satelit a do snímače před kruhem vede 5 kabelů.

Protože na satelit padá led ze střechy, plánuji nechat přidělat na stávající držák další držák na kterém bude

namontován nový satelitní kotouč o větším průměru. Byl 60 Fe, nyní bude 80 hliník.

A jde mi o to, že nebudou stačit na to prodloužení asi o 45cm kabely. Líbilo by semi, kdyby existovala nějaká vodotěsná krabička, kde by se ty kabely daly nějak prodloužit a z krabičky by vedlo zase těch 5 koaxiálních kabelů do toho snímače

na ten nový satelit. Těch pět kabelů je totiž přiděláno na zeď domu a nechce se mi to vše rozdělávat ode zdi a zase pak znovu přidělávat po posunutí těch kabelů z domu o těch asi 50 cm. Kabely v domě jsou dost dlouhé za oknem na posun.

Děkuji za případné nápady či rady.

Míša503
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaká krabička na kabel satelitu proti vodě...

To, co popisuješ, bude úplně naprd. Držák na držáku, na něm větší parabola - to je prasárna prvního řádu. Parabola jde vždycky umístit tak, aby byla v bezpečí před padajícím sněhem, stačí trochu myslet a nebýt zdechlý. Opravdu si myslíš, že když posuneš tímto způsobem parabolu o půl metru dopředu, že ti ten sníh neurve všechno i s kusem zdi?
Přesuň parabolu pokud možno na štítovou zeď, nebo na komín, když nemáš zásněžky. Nastav kabely spojkami, zabal do vulkanizačky a je to.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Bohužel kupíš chybu za chybou. Pokud na parabolu padá ze střechy sníh nebo led tak jediným řešením je její přesun úplně někde jinde a nikoli nějaké prodlužování držáku. Koleduješ si akorát o problém, už jsem takové paraboly po zásahu sněhem viděl. O prodlužování kabeláže nemluvě. Když už opravdu spojka, tak ta musí být vždy někde pod střechou anebo si koleduješ o další problém, už jsem takové přímo vyhnilé kabely včetně středního vodiče po geniálním použití spojek venku taky pár viděl. Řeči typu "mě se nechce" v tomto nemůžou obstát.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@Míša503

Do smršťovací bužírky,maji ji v každé elmontážní firmě.Já bych ale radši namontoval nad talíř rozražeč,třeba ze 2-3 trubek 20 mm a ještě použil kratší konzoli

korkoran
Registrace: 10/2006

Pozvěte si,nějakého montážníka,on vám to vysvětlí a jistě navrhne správné řešeni na váš problém.

Jinak,není to troll?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Asi není troll, ptá se i tady a má to i fotkou https://www.poradte.cz/elektronika/21731-jaka-krabicka-na-kabel-satelitu-proti-vode.html

ekr1
Registrace: 2/2010

to je strašná

prasárna,podle tý fotky můžeš dát kratší konzoly,pak si bude i koax stačit a led poletí mimo,co ty fábory??,to je od pomlázky??

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ještě 14 dní vydržet a pak zase bude min. rok pokoj :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra