Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

2,5´´ HDD skúsenosti

Chcem si dokúpiť na prenos a pozeranie filmov 2,5´´ HDD. Ako pevný používam doma WD, zatiaľ spokojnosť, ale potreboval by som poradiť s týmto 2,5´´ a doporučiť značku. Ide mi hlavne o spoľahlivosť a bezproblémové pripojenie k TV alebo sat. tuneru. Ďakujem

masto
Registrace: 9/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 2,5´´ HDD skúsenosti

Z osobných niekoľkoročných skúseností - WD. Mal a mám ich niekoľko a sú spoľahlivé. Jeden mi síce odišiel ale to bolo mojou vinou.

thud
Registrace: 8/2010

tiež sa zatiaľ prikláňam k tejto značke, ale keďže môžu byť spoľahlivé aj ďalšie a technika ide dopredu rýchlo, tak si nechám poradiť

masto

ono tych vyrobcov dnes nie je tolko ako bolo volakedy.Ked rozoberies externy HDD je v nom aj tak disk niektoreho este existujuceho vyrobcu,ktory zozral 5 inych pocas poslednych 20 rokov.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

veď, to absolútny súhlas, preto potrebujem poradiť, nájsť v Google nie je problém, ale skúsenosti sú na nezaplatenie

masto

vyber si podla seba, pozri mam uz 5 rokov samsunga, ked este samsung nepredal svoju diviziu diskov a ide stale pripojeny k VU+.Ale mam aj WD a tiez ide v pohode, ten je zase inerny 2.5".
Poznam ludi ktorym odiasiel aj samsung aj WD, zu zato zle znacky?Podla mna v dnesnej dobe kde disky prehadzuju v kazdom sklade vidlami je to otazka kusu ...... snad neprehanaj velkost, aby si nanrazil niekde, ze potrebujes dalsie napajanie, ze nestaci len usb kabel.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Ja mám teraz už tretí Samsung a absolútna spokojnosť :)))

STAN33
Registrace: 6/2006

jo ale uz to patri pod seagate, kto uz dnes pozna disky caviar alebo conner spred 20 rokov?

liquere

Samsung (seagate momentus) je najväčšie (nevhodné slovo) čo môže byť. Opravujem notebooky a viem ktoré najviac odchádzajú. Kúp si Hitachi (HGST), sú najmenej poruchové zo všetkých značiek. (WD je tak asi v "strede" čo sa týka poruchovosti.) Tí čo tu odporúčate značku na základe jedného kusa ktorý máte doma - smiešne.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@masto

aj ja som pred malo dnami niekde cital, ze v testoch obstali najlepsie disky Hitachi

johnysk
Registrace: 3/2010

Samsungy byly velmi solidní, teď kupuju WD a rozděluji si je na několik disků (Partition Wizard), některé tv nebo settopy velké kapacity neutáhnou.

stippy
Registrace: 2/2014

no na samsung som nepomyslel ani náhodou ale že seagate je od samsungu to som nevedel

masto

opacne samsung predal disky seagate-u,len sa predavaju ako samsung.

liquere

Na PC fóru byl jednoduchý návod na HDD(SSD), když to člověk nezná, nebo nechce řešit: Co se točí - Samsung, co se netočí Kingston.

konas
Registrace: 12/2014

A ještě o externích HDD. Třeba 2,5" 750G Verbatim má uvnitř Toshibu, atd....

konas
Registrace: 12/2014

Samsung skončil s HDD a pohltil ho Seagate. Tiež sa prikláňam k HGST (Hitachi).

Richard21
Registrace: 9/2009

kup si dobre cervene vinko,alebo pivo,bavorske koleno a doutnicek a kasli na disky .. :laughing:

liquere

V sucasnosti existuju iba traja vyrobcovia HDD - Seagate, Western Digital a Toshiba. Vas preferovany HGST, teda Hitachi, bol v roku 2015 kupeny Western Digitalom.
Najlepsie skusenosti mam prave s WD diskami, mam ich asi 7 a zatial ziadny nema problem. Ale HDD sa myslim nezvyknu velmi kazit. Historicky som ich mal asi 30 a pokazil sa mi jeden - Verbatim a na jednom A-data odisiel kablik.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

Ale HDD sa myslim nezvyknu velmi kazit.

Hmm, HDD je u notebookov najporuchovejší komponent (na druhom mieste sú grafické karty). čo sa týka roku 2015, tak je to možné čo píšeš, ale mne sa do rúk dostanú len ntb. 2 a viac rokov staré, keďže záručné opravy nerobím. Takže do roku 2015 určite HGST - najmenšia poruchovosť, čo sa nedá povedať o WD (dva dokonca odišli po roku).

Rasto1978

@black13a

šťastný to pán,HDD patří k nejporuchovějším dílům

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Rasto

ked opravujes ntb urcite vies co dokazu niektori ludia s tym robit, aj porucha HDD moze nastat len zlym zaobchadzanim .....detaily netreba pisat.

liquere

@liquere

"aj porucha HDD moze nastat len zlym zaobchadzanim" nemyslím si. Zle zaobchádzanie sa väčšinou odzrkadlí na rozbitom displeji, poprípade poliaty nejakou tou tekutinou (ale to je skôr neopatrnosť a nie zlé zaobchádzanie).

Rasto1978

Rasto

tak skus napisat co konkretne odislo na tych diskoch, ktore menis.... ;)

liquere

@liquere

to velice těžké zjistit,když netočí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Reklamace HDD Samsung

Ahoj taky se podělím o zkušenost s HDD.Měl jsem 500GB Samsung USB 2.0 kterej jsem kupoval k TV. Jeli na něm filmy a to docela často ;) no a po dvouch rokách a 11 měsících v něm začalo cvakat a nemohl se připojit k ničemu takže konec . Každý komu jsem o tom řekl tak mě říkal ať ho vyhodím že to nejde opravit tak jsem to vzdal a už vybíral novej a asi po týdnu jsem náhodně objevil doma krabičku od toho samsungu a na ní garantovali záruku 3 roky.Nicméně sem hned zjistil že Samsung prodal oddělení HDD firmě seagate a ta nemá zastoupeni v ČR.Mohl jsem si vybrat z několika zemí kam ho pošlu.Na jejich stránkách jsem vyplnil reklamační formulář a poslal HDD poštou do Vídně do Rakouska s tím že už jsem ho stejně odepsal a nějak jsem po zkušenostech z reklamacema u nás ani nedoufal že by to nějak uznali.A teď se podržte po týdnu mě přišel balíček a v něm novej HDD Seagate 1TB USB 3.0 ! a omluvnej dopis že mě jejich výrobkem způsobili potíže :8) Mám ho už přes 2 roky a spokojenost.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

pierre

technik vie zistit preco netoci .....ci je vadna aletrika alebo medium atd. atd .atd ...

liquere
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra