![]() |
|
EPG a SKYLINKDobrý den, mám prosbu, jak je to vlastně s EPG, mám pocit, že by mi mohl na mém GoSatu 7060hdi pracovat lépe - tedy ukazovat aktuální nabídku pořadů. Třeba např. ČT1-HD nefunguje zrovna nejlépe... . Je to věc Skylinku a nebo jsem špatně četl manuál a něco jsem nenastavil... .Děkuji za odpovědi![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKPýtaj sa Glisníka a kolektívu - je to ich šrot. |
Nibiru
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 1 061 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKNibiru, výborná odpoveď. Všetci hneď máme aspoň vedomosť o tom, kde je chyba.mkolega, čo ti konkrétne nejde? Každý prijímač má nejakým spôsobom urobený EPG, niektoré prijímače ho ukladajú do pamäti, iné načitujú vždy znova a znova pri zapnutí konkrétneho programu. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKChyba je presne tam kde som napísal |
Nibiru
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 1 061 |
![]() |
|
@Dagy2Díky za reakci, teď nejsem u přijímače, ale když se dívám na EPG tak tam nemám pro některé hodiny název pořadu, který se bude vysílat - i vrámci jednoho dne. Mám pocit, že mám něco špatně nastavené... . Zda si EPG ukládá do paměti, nebo ho znovu načítá - to nevím.![]() |
mkolega
![]() |
|
@NibiruOmlouvám se ale moc Tvé reakci nerozumím... .Tedy, moc mi nepomohla, snad jen to, že mám doma šrot ... .![]() |
mkolega
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKToto si čtu v recenzi na parabole k tomuto přístroji, celkově je zde hodnocen velice kladně...Informační lišta obsahuje informace o běžícím nebo následném pořadu (přepínání je tlačítky šipka vlevo a vpravo). Podrobné informace o pořadu nejsou nikterak oříznuty. České a slovenské znaky se na programech Skylink a freeSAT zobrazovaly v pořádku. Přijímač umí zobrazit EPG až na 7 dní dopředu, pokud je provider vysílá. ![]() |
mkolega
![]() |
|
@mkolega![]() Vieš, chyba je skutočne v tom stb! Ono mnoho stb, povedal by som každý nelinux stb, si napr. nedokáže načítať a zapamätať jednotlivé vysielané programy cez EPG a automaticky zmeniť názov programu, keď daný program skončí, čiže zvyčajne je potrebné na daný program prepnúť, aby si videl v EPG, že čo sa práve vysiela (stb si to musí opäť načítať!) a čo sa bude vysielať na danom programe potom! Na takýto "systém" mám iba názor prostý, sú to dve slová - ZLATÝ LINUX! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboyHmm, je divný, že přijímač si něco pamatuje a něco ne. A někdy jo a někdy ne... . Zatím jsem se k linuxovým přijímačům nedopracoval... . Považuju je vhodné pro pokročilejší uživatele než jsem já... .![]() |
mkolega
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKTo neni o linux a nelinux, ale o ram. Epg sa nacitava z ram a ked jej neni dost... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
@Kasr![]() No veď! Ktorý stb z rady "nelinux" má RAMku "potrebnej" veľkosti? Ešte možno android stb?! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKNa to stačí 2GB RAM a ty už jsou i v Opticumech.........Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKHmm, tak zatím jsem se dozvěděl:1. máš šrot... 2. kup si LINUX 3. kup si ANDROID 4. máš malou RAM 5. věřím, že nepoužiju oblíbenou větu - za všechno můžou kondenzátory a tedy já si myslím, že mám chybičku v nastavení, nebo mám podezření varování v nenápadné větě z recenze přijímače a to : Přijímač umí zobrazit EPG až na 7 dní dopředu, pokud je provider vysílá ![]() ![]() |
mkolega
![]() |
|
ještě to tu nepadloale je to šrot. Spousta lidí si ho koupila a teď hořce litují. Znám jich takových několik a stále mne s tím otravují, furt u toho něco nefunguje, SW děravý jak řešeto, prodejce na aktualizace kašle, zahlcuje se u toho RAM, což znamená pozvolné zpomalování přístroje až po jeho zkolabování. Koupili zajíce v pytli, tento receiver je dobrý tak k tomu, aby balistickou křivkou letěl z okna do nejbližší popelnice.Jeho kolega GS7010HDi zase funguje spíše jako příruční pec, křáp s čínskou kopií amerického procesoru Mediatek, který víc topí než funguje. Vietnamská pomsta. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKDěkuji všem za reakce. Přišel jsem domů z práce a zkouším EPG a on funguje (jsou tam požadované informace min do 18.2.) - bez jakéholiv mého zásahu. V posledních týdnech jsem nebyl spokojen a nyní je to OK. Takže moje vysvětlení je, že parabolu čtou i lidé od skylinku a nebo je to čirá náhoda. Jinak s tím přijímačem jsem spokojen. Takže ještě jednou díky za reakce.![]() ![]() |
mkolega
![]() |
|
mkolegagosat som v zivote nevidel ale aku vybavu EPG ma ten tvoj zistis nasledovne:zapni prijimac na CT1. zobraz EPG,zrejme ako 99%prijimacov aj tento zobrazuje EPG na casovej osi. pozri ci mas programy zobrazene aj na inych staniciach ako CT,napr STV,NOVA. ak ano,prijimac ma ulozene epg v pamati. ak nie a pre zobrazenie EPG musis najprv prepnut na STV,NOVA atd prijimac nacituje epg pokazde az po zapnuti a vypnutim sa pamat zmaze. u beznych prijimacov sa k epg nic nenastavuje. ak si nemal napr u ct niektore programy zobrazene je to dane tym, ze si na tejto stanici bol naladeny prilis kratko a nestacil nacitat programy na 7dni vopred. nacitanie nebezi program za programom,takze tam mohli byt napr programy za 4dni ale chybal program na zajtra. bubliny o linuxe si nevsimaj. ak nieco nefunguje zrejme sa treba obratit na firmu co to predava a nie glisnika. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
mkolegaTak to bych si zase až tak nefandil. Někdo od SkyLinku tu sice visí 24 hodin denně, ale že by rozjel EPG na Tvém přijímači? ... To ne. To určitě ne. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
@Dagy2 a @slesianMoc děkuji za reakci, máš pravdu, přijímač ty data načítá a dlouho si je zřejmě nepamatuje - moje euforie ze včerejška byla předčasná a přehnaná, za chvilku jsem se na EPG podíval znovu a opět tam něco nebylo ... . Takže to, že tam bylo vše byla náhoda, že to zrovna všechno načetl... . Silesian měl pravdu - myslet si, že je reálné to co jsem napsal v posledním příspěvku je mírně řečeno naivní. No dobrá uvidím jak to bude fungovat dál... . Děkuji za vlídné reakce![]() |
mkolega
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKJeště jsem koukal do manuálu, je tam funkce TIMESHIFT. Ani nevím jakou jsem tam nastavil hodnotu, co když si opravdu blokuju paměť. A taky někam kouknu, jak vlastně EPG funguje. Je mi divný, že tu není žádný GoSat-uživatel, který to řešil a pokud je tak mi říká, že jsem koupil šrot ... .![]() |
mkolega
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKS EPG u tohoto stroje většinou problém nemam.Jen se občas sekne a potřebuje natvrdo vypnout. Co ukazuje EPG záleží na tom co pustí do systému, málokdo dělá aktualizace při změně programu. |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKPaměť jen tak nezablokuješ, skoro žádnou nemá. TIMESHIFT je dobrá věc, dost využívám pro nahrávání či přepnutí kanálu v požadovaný čas.Zkus STB vypnout od sítě a po chvilce zase zapnout. Za jak dlouho EPG naběhne. Skylink s tím asi nic nezmůže, je to v přístroji. |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKNezaznamenal jsem žádné problémy s EPG u ČT programů, vždy je k dispozici bezchybný program na celý týden. Ostatní programy nevím, protože je nesleduji.![]() DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKJá znám desítky spokojených majitelů GoSatu 7060 HDI, žádný problém, akorát, že někdy někdo nezvládá ovládat i tento jednoduchý přístroj. Kdo chce komfortní EPG, tak ať si koupi Linux, ale to už je jiná kategorie přijímačů určená spíše pro náročnější zákazníky, pro normální konzumenty TV zbytečně složitý, nabitý funkcemi, které by nikdy nevyužili. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@Martin79Ty když máš doporučit nějaký satelitní přijímač, tak mlčíš. Můžeš alespoň napsat, jaký je rozdíl mezi přijímači vyrobenýma ve Vietnamu, Maďarsku, Polsku, Česku nebo jinde. Přešly mi rukama desítky přijímačů různých značek, takže vím o čem mluvím. V kategorií Skylink ready, patří GoSat 7060 HDI mezí nejlepší. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKNo tak asi se přikloním k názoru, že nelze srovnávat Linux přijímač s ,,obyčejným" SkyLink ready přijímačem. To je neporovnatelné. Byť jsou tyto GoSaty vybavené čínskými komponenty (?), patří asi ale právě mezi to lepší, co kategorie SkyLink ready přijímačů nabízí. To např. takový SkyLink ready zn. Zircon, to je taky ,,příjemný" přijímač, ale na pevné nervy uživatelovy. U jisté řady TechniSatů, které se již neprodávají, ale byly SL ready, rády odcházejí základní desky. A to jsou přijímače, které by za svou ceny měly být TOP ve své kategorii. Takže to je těžké takto posuzovat. Mám prodaných spoustu GoSatů mezi zákazníky, ale na EPG si nikdo nestěžoval. Někteří na nich jedou i FreeSat a vše běhá bez potíží. Asi bych nebral u tohoto přijímače EPG jako kardinální a hlavní problém, bez kterého nemohu existovat a sledovat TV. Vím, že přijímač načítá EPG po jednotlivých transpodérech. A jestli ho uchovává v paměti? To jsem nikdy nezjišťoval. Mne zajímá, co je v TV teď a co následuje. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: EPG a SKYLINKDěkuji za reakce, vypadá, že tady nejsem, ale já bedlivě sleduji co mi kdo napíše. Jsem rád, že mám příspěvky i od těch co ten přijímač chválí. No pokud má funkci TIMESHIFT, jistě má i paměť kam to ukládá... A pár informací z EPG se tam jistě taky někam vejde... .![]() |
mkolega
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |