Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

EPG a SKYLINK

Dobrý den, mám prosbu, jak je to vlastně s EPG, mám pocit, že by mi mohl na mém GoSatu 7060hdi pracovat lépe - tedy ukazovat aktuální nabídku pořadů. Třeba např. ČT1-HD nefunguje zrovna nejlépe... . Je to věc Skylinku a nebo jsem špatně četl manuál a něco jsem nenastavil... .Děkuji za odpovědi :8)

mkolega
Registrace: 12/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

@silesian

"Byť jsou tyto GoSaty vybavené čínskými komponenty"
Aj linuxové prijímače sú vybavené čínskymi komponentmi, takže z toho ťažkú hlavu netreba robiť. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: EPG a SKYLINK

No s tím TIMESHIFTEM jsem to přestřelil - koukl jsem do manuálu a zjistil jsem, že se ten záznam zřejmě ukládá na USB disk... . Takže tudy cesta nevede. No asi přestanu mudrovat abych nebyl v podezření, že si uměle zvyšuju počet příspěvků a také abych sem nepsal hlouposti... . :)))

mkolega

petersk

No já z toho těžkou hlavu nemám. Jejich vlaky jezdí přes 400 km/hod, mají most celý ze skla ... To já jen podotkl. Někdo z toho může mít vyrážku. :)

silesian
Registrace: 4/2011

mkolega

A jaký je problém si nastavit nahrávání pořadu pěkně hezky ručně? No jasně, že ukládá na flash, nebo HDD, připojený do USB na zadní straně přijímače. GoSat přece vestavěný HDD nemá.

silesian

silesian

debata je jaksi o necem jinem nez odpovidas.
Kolega M zapne EPG a obcas na CT nema ziadnu info o programe. takze rucne nema nastavit nahravanie (ale o nahravani toto vlakno tiez nebolo) nema ako pretoze ani netusi co a kedy davaju. noviny zrejme nekupuje kedze kupil pristroj s epg.
nechcem do teba vrtat, ale ak predavas tieto prijimace alebo aspon montujes, mohol by si vediet ako epg na nom funguje. to snad je prve co zakaznikovi ukazujes.
za mna teda Rv

Dagy2
Registrace: 11/2010

mkolega

Jakou verzi SW tam máš?
Zkoušel jsi poslední aktualizaci? Zatím se s EPG nikdo neozval. Přístroje chodí normálně.

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Dagy2

Nějak nerozumím, ale slovenštinou to nebude. Existuje u přijímačů něco jako časovač a k tomu není EPG fakt zapotřebí. Jeho psaný text jsem pochopil. No. Leč žádný mnou, a nejen mnou, prodaný přijímač nevykazuje tyto anomálie, předpokládám, že problém představuje uživatel. Leč měl jsem snahu se něčeho konkrétnějšího dopátrat a potom konkrétně poradit. Nu což. Snad Ti to nebude nadále vadit. GoSaty nejsou zas takové zlé přijímače, ale člověk to s němi musí umět. Ono se nahrává na Flash? Pecka. To mi už stačilo. A hoj.

silesian

@Delta1

Děkuji za reakci, kouknu na webovky gosatu zda mám poslední sw. Kupoval jsem ho v prosinci 2016 a předpokládám, že s aktuálním sw. Možná, že od přijímače chci moc a nepočkám až si ty data načte. Asi je nesmysl a už to tu někdo psal, myslet si, že když kouknu na EPG, že tam budou pěkně za sebou informace u všech programů a na dokonce 7 dni dopředu, je třeba počkat až si je načte, tak to prostě funguje... . S přístrojem jsem spokojenej, nemám problém. Ještě jednou díky. :8)

mkolega

@Delta1

Máš pravdu na webovkách mají tam aktualizaci sw 12/2016 (doplnili tam zajímavě věci), takže už vím co budu odpoledne dělat... . Zatím si asi nikdo nestěžoval, že se aktualizace nepovedla - tedy, že ji nemá smysl provádět. :8)

mkolega

@silesian

Cituji: Vím, že přijímač načítá EPG po jednotlivých transpodérech. A jestli ho uchovává v paměti? To jsem nikdy nezjišťoval. Omlouvám se, ale něvěděl jsem, že přijímač načítá EPG po jednotlivých transpordérech (mohlo mi to napadnout...), myslel jsem si a bylo by to fajn, že načte vše, někam uloží a když se potřebuji podívat, tak mi to naservíruje bez zbytečného načítání. Prostě by to mohlo fungovat i lépe, uživatelsky komfortněji. Díky za reakci :8)

mkolega

@silesian

Na první straně manuálu k přístroji je napsáno - cituji:

Na trhu se objevuje mnoho USB zařízení, která nejsou vždy plně kompatibilní s platnými standardy. Některé USB flash disky (klíčenky) mají
příliš nízkou rychlost čtení a zápisu a nejsou tak vhodné pro funkci nahrávání/přehrávání. Pokud taková zařízení k přijímači připojíte,
může se přijímač začít chovat nestandardně (např. zamrznout).

A já jsem psal : že se záznam ukládá na USB disk (což je obecnější formulace...). Předpokládám, že používáni termínů USB disk, flash disk je OK, pokud ne, rád se poučím, že dělám chybu... . Jinak nic ve zlým, CHCI ABY MI EPG FUNGOVALO LÉPE... . :8)

mkolega

mkolega

ano na trhu sú prijímače u ktorých nastavíš čas v ktorom sa EPG ukladá do pamäte prijímača. (Nie na disk, USB, ale do pamäte).
Takýto prijímač sa potom v nastavenom čase "zobudí", "obehne" všetky TV a R stanice ktoré si nastavil, stiahne programy na všetky dni ktoré prevádzkovateľ poskytuje (napr. 28 dní vopred), uloží ich do pamäte. Potom po zapnutí prijímača máš okamžite k dispozícii programy pre všetky naladené stanice - nepotrebuješ prepínanie staníc do 1 sek, pretože takto vôbec nefunguješ.
Prvé čo urobím po zapnutí prijímača je, že zobrazím EPG a vidím kde aký program beží a potom z EPG zvolím danú stanicu. V mojom prijímači je na jednej stránke 13 staníc, takže dvomi stlačeniami na DO behom pár sekúnd vidím čo beží na 39 staniciach. Ďalším tlačítkom zistím, čo dávajú všetky stanice v hlavnom pozeracom čase, t.j. napr. 20:35 a 22:15...
Okrem toho samozrejme EPG vyhľadáva programy podľa textového reťazca, t.j. či už názov, herca, režiséra a pod.
O nastavení nahrávania z EPG, prepnutia programu, zapnutia prijímača a pod nehovorím, to je snáď samozrejmosť.
Samozrejmosť je tiež nahrávanie dnes populárnych seriálov - nastavenie napr. "Hra o trony" a viac sa nestaráš, až do zrušenia časovača EPG každý nový deň vyhľadá nový diel tohto seriálu a uloží ho do timera, t.j. aj keď sa zo dňa na deň zmení čas vysielania v EPG.

Takže dnešné prijímače toto dokážu bez problémov, málokto sa o to dopredu zaujíma a zdá sa že aj pre montážnikov a predajcov je to bezvýznamná vec. Mňa by bez tohoto už dnes asi je..o
Nuž tak. V recenziách sa namiesto praktických informácií väčšinou dozvieš, koľko je veľkosť RAM a koľko sekúnd trvá prepnutie medzi programami...

Dagy2

@Dagy2

Moc díky, netušil jsem, že existuje takto komfortní ovládání a používání EPG - úplná pohádka. No až budu kupovat další přijímač, budu si pamatovat, že je třeba se poohlédnout po něčem takovém. Ten komfort za to stojí... . Co je to za přijímač - pokud to není tajné? :8)

mkolega

Všetky linuxové to vedia a dokonca sa dá EPG stiahnúť aj od iného operátora, keď tie stanice má v ponuke, samozrejme s vhodným pluginom.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

mkolega

Určite je viacero takýchto prijímačov. V mojom prípade je to Technisat, ukladanie do pamäti funguje minimálne 10 rokov (HDS2), zvyšné funkcie od verzií ISIO. Je to bez pluginov ako štandardná výbava EPG.

Dagy2

U GoSatu se nahrávka ukládá na vložený USB. Ty machrovinky, co tady popisuje Dagy2, to snad ani neumí. Je třeba si zjistit více o daném typu přijímače u výrobce, či dovozce (Tipa Opava). :8)

silesian

Děkuji všem za reakce, když jsem si je znovu pročetl tak mi to pomohlo uvědomit si, že:
1. EPG funguje správně, stejně jako u ostatních stb této cenové relace (3000,-), tedy že se stále načítá pro různé transpordéry ale neukládá (malá pamětˇřádově 300MB, SW to neumí, atd...)
2. pokud chci sofistikovanější EPG - je třeba se podívat do dražších kategorií - LINUX, atd... .
3.že je nová aktualizace sw, kde jsou opravy - viz webovky gosatu
4.že je třeba se koukat na parabolu a pročíst si ji a ujasnit si další věci... .
5. nebát se zeptat - dobří lidé poradí

:8)

mkolega

mkolega

:((
tak som myslel že GoSat je niekde v inej cenovej lige.
Za 3 kila je Technistar ISIO S3 (síce je pravdou že potrebuješ ešte modul) ale všetko s EPG čo som písal dokáže, FastScan je tam tiež a má hlavne navrch HbbTV - t.j. iVysílání, archív Prima a Nova. A nie je to open Linux na ktorom je treba tráviť nejaké dni študovaním ako zmeniť niečo v nastavení. Tiež dokáže poslúžiť keď raz anténu otočíš napr. na DigiTV čo ten GoSat asi bude mať problém...
Nevadí, nabudúce sa opýtaš. Ostrý obraz, dolby zvuk a trpezlivosť pri načítaní EPG.
R^

Dagy2
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra