, sekce: Linuxové přijímače |
|
Octagon SF4008-začiatočníkDobrý deň. Keďže nám odchádzal Homecast prijímač, rozhliadal som sa po nejakom prístroji a veľmi sa mi zapáčil Octagon kvôli multistreamu a tiež 4k. S linuxovými prijímačmi som sa dosiaľ nestretol a tak po troch hodinách zoznamovania s prijímačom som prišiel na pár vecí, ktoré neviem ako vyriešiť. Dúfam že sa nájdu niektorí z vás, ktorí mi poriadia a nebudú len vypisovať, že prečo som ho kupoval, keď ho neviem ho ovládať.1 - triedenie programov - neprišiel som na to, ako sa dajú v prijímači editovať programy, vytvoriť si vlastný zoznam, prehliadam to, alebo sa to naozaj nedá 2 - problém s motorom - nastavil som motor, ale nejak netočí podľa pusteného satelitu. Naskenované mám zatiaľ len Astru 23,5 z pozície 19 iba UHD kanáli. Prepínanie medzi 23,5 a 19 nefunguje, točí iba keď vojdem do nastavenia tuneru 3 - problém s časom - dá sa nejak nastaviť natvrdo čas? Lebo mi vypisuje, že je dnes 3. apríla a ani hodiny nesedia. |
Paloo
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 42 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníktu sa skoro všetko robí cez PC na triedenie programov použi dreamboxedit alebo podobný program ide to aj cez DO ale je to zdlhavé a nepraktickéDreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkzatiaľ by som chcel len narýchlo skylink programy zoradiť, nech rodičia nemusia prepínať cez 400 programov a ten dreamboxedit musím nejak poriešiť ešte a kde sa to dá cez DO? lebo som prešiel asi 5x všetko a nikde nenašiel takú možnosť. Ďakujem Ti radu. |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkPredpokladam, ze si nainstaloval nejaky image... Ked od openATV tak v nastaveniach zadefinuj a zapni LNB a nastav DVB-S2 potom volbu na Motor a volbu USALS zadaj svoju polohu cize stupne zem.sirky a dlzky. Nasledne vyber druzicu, ktoru chces natocit a vzdy uloz prislusny satelit ked ho najde... Cas a datum nastavi prijimac sam zo stanice, ktoru spustis... Najlepsie bude ak si uplny zaciatocnik pohladat o linuxovych prijimacoch co to aj tu nedavno tu bola na ten Octagon 4008 podrobna recenzia ale podrobnejsie na nejakom fore napr. ab-forum.info alebo satforum.cz,forum.satdigitalne.cz alebo ine...Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 533 |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkTento prijimac ma aj volbu fastscan alebo nejaky uz upraveny setting pre druzicu Astra 23,5 a na prehratie do prijimaca dreamboxEDIT...Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235
|
Miko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 533 |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkMáš tam buket favoritné stanice môžeš pridať tam alebo vytvoriť nový buket vyvoláš favoritný zoznam a stlačíš menu a tam možeš potom pridať další buket.Rovnakým spôsobom pridávaš stanice do oblubených zoznam programov z družice menu pridať stanicu do buketu.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkLNB som nastavil ako prvé, aj motor som dal USALS, zadal šírku, dĺžku aj uložil pozície, ale problém nastáva, keď chcem zo stanice na 23 prejsť na stanicu z Astry 19, proste nepretočí, jedine keď znova prejdem do nastavenia motoru a zadám pozíciu 02. Ale všimol som si, že pri pretočení sa vymenia tunery z A na B, žeby to bol ten problém? |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníknašiel som to ako triediť, ale je to fakt zložité - presúvať len po jednej položke aj to ide len presunúť buď navrch zoznamu, alebo pracne po jednom preťukávať sa až navrch. Dnes už nepomajstrujem, zapol som našim starý prijímač, len som musel prenastaviť pozície. Nemal by som motor pred pripojením zresetovať na nultú pozíciu? |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkUž je dokonca možné s týmto prijímačom prijímať T2-MI multistream? Čo tam treba potom nahrať? https://www.youtube.com/watch?v=blr84-Ez11U |
Paloo
|
|
ako na T2-MIhttps://www.satellites.co.uk/forums/threads/t2-mi-reception-on-e2-stb-with-sdg-image-a-complete-step-by-step-guide.170042/Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 199 |
|
|
ako na T2-MI (dalsi navod)http://www.satdreamgr.com/forum/showthread.php?14524-How-to-use-T2-MIBe independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 199 |
|
|
@Palooeej vysoko rubes chlapce ked ta uz zaujima T2-MI multistream a pritom pojmy ako ftp, telnet, ssh, dreamset su pre teba spanielska dedina.. osobne si myslim ze prejst z homecastu na octagon je jako presadnut z trabanta do bavoraka se vším všudy |
arioner
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 583 |
|
|
@arionerpricom poznam ludi co su s bavorakom stale v servise ..... stale treba nieco menit a servisak povie ze majitel vela jazdi a auto nie je na to stavane. Jeb em aj celeho bavoraka........Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
@PalooMotor Ti bude správne točiť,keď v nastavení uprednostníš tuner A,čas nastavíš keď nastavíš správne časové pásmo Belehrad,Blava,Buapest,Praha.Neviem akú máš Image,ale všetko nastavíš keď vojdeš do položky Menu-Nastavenie-Systém a tam si vyberieš správne položky týkajúce sa predmetného nastavenia.VU+solo 4k,Octagon 8008mini,DM 520mini
|
baranček
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 231 |
|
|
Palooalebo,bolo rozumnejsie kupit rodicom nieco jednoduchsie ,im urcite netreba Octagon 4K a hlavne nie s Enigmou2..A na tom Octagone sa mozes ucit ty,ale podla mna ked nemas ziadne skusenosti s enigmou bude to dlhe a pracne ucenie.. Doteraz si pouzival kalkulacku a odrazu si si kupil pocitac...v obchode tiez ked kupis PC tak je tam maximalne windows a vsetko treba este doinstalovat tak podobne si na tom teraz ty...daj to niekomu kto sa tomu rozumie,povedz co tam chces a zaplat mu,,inak to bude poriadny maratom s nervami... tak vela stastia..vsetko okolo enigmy mas na abforum...treba citat,citat a citat... Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 986 |
|
|
@DanoNo to ať si na PC dá někam bokem linux, stačí na boot flash, a uvidí, co je to doinstalovávat, případně dopisovat, a spouštět z konzole. Ono trochu pochopit příkazový řádek je dobré i u windows. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
liquereBudem ti oponovat, BMW mam a ver tomu, ze jazdi spolahlivo a v servise mi okrem oleja a filtrov za poslednych 6 rokov v podstate len brzdy menily a bezne opotrebovanie co bolo. Jazdim denne kombinovane a uz mam cez 200000km. Ten vsak co nesetri auto a nestara sa, ma si kupit traktor s pluhom sedlak a jedno co by mal aj masserati by dokalicil. A ked ma na BMW nech ma aj na servis a neplace.nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkEPG už funguje dobre, ani som nič nenastavoval, motor už tiež točí, tuner 2 som dal ako jednoduchý. Teraz by som chcel utvoriť zálohu, ale keď pripojím usb píše error a že bu chýba backupstick.txt, vytvoril som ho, ale naďalej píše túto hlášku. Dozvedel som sa, že by mal byť usb s MBR členením, tak som to skontroloval a je, súbor backupstick je s malým písmenom, čo ešte vyskúšať? |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkuž to mám dal som hdd a urobilo mi kompletnú zálohu na usb |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkInstaloval som novy open atv 6.0 a pri nastaveniach mi nabehla tabulka prebieha proces overovania common interface uz to mam na obrazovke 10 min a nejde to zrusit cez ok alebo exit mozem v klude vypnut a zapnut prijimac? |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkUz to mam 2x stacilo stlacit exit |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkTak a teraz musim riesit motor v nastaveniach motora som zadal opacne hodnoty a zacalo mi tocit opacne rychlo som to zrusil a nastavil na dobre hodnoty ale teraz mi sice idu astry aj hotbird ale signal mi ukazuje iba snr do 50 % a ked dam jemne doladenie aj tak sa nedostanem cez max 55%. V com je chyba? Na co sluzi kalibracia myslel som si ze to dostane antenu do nuloveho bodu ale tocilo ma to niekde do 0 stupnov |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkJá v něm nastavuji settingy v PC přes Openwebif - jednoduché a rychlé pro vytvoření různých oblíbených skupin programů. |
tonyb
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 46 |
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkTak zahada napojil som stary prijimac a tam su hodnoty dobre do 99%. Napadlo ma zmenit lnb ale neviem v ktorej tabulke to mam hladat. A CI som tiez akosi nerozchodil pod 6.0 aj resetovatsom dal modul najde ale stanice nejdu |
Paloo
|
|
RE: Octagon SF4008-začiatočníkVyzera ale ze tie nizke percenta bude problemom open atv 6.0 lebo som v pohode naladil aj 5W aj multistream. Ale skylink karta stale nefunguje prijimac ju pritom vidi |
Paloo
|
|
loonoponovat mozes ale nic to nemeni na tom co som pisal.Ide o sluzobne SUV BMW ktore je pravidelne servisovane.Majitel ho nicim nezatazuje, je to dlhorocny skuseny sofer.Ked ti v servise povedia, ze vela jazdis a to auto nie ja na to stavane (u vychyreneho BMW) tak bud je blby servis alebo znacka.PS: To mi chces povedat, ze u inej znacky sa neda dosiahnut aby si 6 rokov menil len veci ktore opotrebuju jazdenim?Na to nepotrebujes BMW, ver mi. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|