Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Transmodulátor do DVB-C

Dobrý večer pánové,

nemáte někdo typ na transmodulátory (DVB-T/T2,DVB-S/S2) do DVB-C ? s CI.
Případně i s LCN a dalšími pokročilými funkcemi.

Dál něco co umí ASI do DVB-C

Našel jsem toto: http://www.inter-sat.cz/its-transmodulator-twin-dvb-s2-dvb-t-c-s-ci-sloty-cm-2sci-tc_d6328.html
-líbí se mi i ten USB vstup pro video smyčku.

Jen prostě nemůžu najít od tohoto výrobce nějaké ucelené řešení pokud tedy má pro různé kombinace na vstupní straně (DVB-T/T2,DVB-S/S2, ASI, A/V,..) pro případné rozšiřování.

Vím o ALCAD, IKUSI, Televés, SW,... ale nemám žádné porovnání co vychází líp výkon/cena/obsluha .

U některých výrobců jsem viděl možnost konfigurace přes LAN, což je velká výhoda.

Kdyby měl někdo chuť se vyjádřit, budu rád :)

lukin
Registrace: 7/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Transmodulátor do DVB-C

ja o tomto tematu vim prd :))) ale rad je vzdycky tyto temata sleduju a rad se vzdy neco priurim. R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

Jó to přiučení je v dnešní době důležité. :)

lukin

tohle moc lidí

nedělá a kdo tomu rozumí,drží si tyto informace doma,možná to někdo napráská

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ucelené řešení má zcela jistě i IKUSI.My Moraváci ,docela hodně bereme např.od Antechu ,technicko/cenové podrobnosti případně dokonzultuj s nimi.Pokud to dávám pro pár programů do STA,tak jedu na cenu,což je v základu asi šula-nula od různých výrobců.V klasické STA není obvykle moc cenového prostoru pro řídící moduly LAN/GPRS a další srandy (i když by to bylo optimální).

hdpe
Registrace: 11/2007

A hlavně to nikdo nedělá do DVB-C, ale všichni do DVB-T.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Záleží to na domluvě,pokud má technik záruku (např.smlouvou o dílo),že v STA budou zařízení,která umí DVB-C,tak to tam rubne.Datový tok,je datový tok.

hdpe

Skvělý zařízení pro tento účel je Chameleon od Wisi. Jak název napovídá, dokáže se proměnit v jakoukoli konverzi T/C/S/IP/analog. Konfigurace přes IP. Nikdy jsem ho však nepoužil, z cenových důvodů pochopitelně.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

PoldaS

Jak si na tohle přišel? Když to neděláš ty, tak to neznamená, že to nedělá nikdo. Já třeba dělal stanici s převodem do DVB-C několikrát. Například od Astro.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Přišel jsem na to tak, že tunerů DVB-T je podstatně víc než tunerů DVB-C (v případě set-top-boxů pak DVB-T naprosto dominuje), takže normálně uvažující anténář nebude někam do STA cpát nesmysly a přidělávat si zbytečně problémy, notabene za situace, že převodem do DVB-C si nijak nepomůže. Jiný to samozřejmě bude u kabelovek, kde jsou stovky programů, tam to význam má. Ale do STA legálně převedeš pár programů, takže C je úplně mimo.

PoldaS

No DVB-C chci zvoli proto, že dnešní Tv jsou prakticky všechny s DVB-C a je tam možnost celkem bez potíží převést klidně celý S2 ze satelitu.

A s příchodem T2 chci použít stejnou možnost T2 --- C.

Koukám na Televés a Ikusi a ještě mě zajmá věc, kterou jsem nikde nenašel. Když jsou ty dvou a více tunerové moduly, jestli to umí spojit streamy(vybrané programy) z různých transpondérů a prohnat jedním CI modulem. Dle mě by to bylo logické, jen prostě nikde nepíšou :)

lukin

Tyhle podrobnosti se nejlépe řeší s technickou podporou výrobce.Podle výrobce a typu umí "descramblink vybraných služeb",když má 2 výstupy DVB-C ,pak "z jednoho SAT tuneru,nebo do 1 DVB-C výstupu".

hdpe

mrkni aj na GSS

mmc
Registrace: 1/2006

Lukin

Uvažuješ správně, kabelový standard umožňuje v multiplexu přenést vyšší datový tok, než terestrický.

On Air!

Saxon

A k čemu ti to proboha svatýho je??? Vůbec k ničemu, legálně dáš ze satu do STA tak nejvýš ČT. A taky spoléhat na to, že všechny TV umí C je úplně mimo, protože spousta lidí má TV z dřívějška nebo mají set-top-boxy (nejenom kvůli T jako takovýmu, ale i kvůli HD) a s C si neporadí. Pak bude zajímavý, jak toto někdo vyřeší, když C HD set-top-box na trhu prakticky není (leda nějaký kombo C/T/S). Nemluvě o tom, že prakticky všechny STA mají i příjem T přímo ze vzduchu, takže opět další komplikace, kdy je nutný toto převádět do C.

PoldaS

lukin@ S příchodem T2 se nestane nic, protože i kdybys T2 převedl do C, tak dost pochybuju, že najdeš C tuner co podporuje HEVC. To jenom tak na okraj.

PoldaS

@PoldaS

má pravdu,s céčkem si jen naděláš starosti

pierrepetr

Vždyť ani nevíte, na co to konkrétně chce používat.
Například na převod německého a rakouského vysílání do hotelové STA je to ideální řešení.

On Air!

Saxon

Sice nelegální, ale OK. Ovšem v tomto případě bych to tipnul, že autor dotazu o tom příliš neví (viz ta zmínka o převodu T2 na C) a vychází jenom z toho, že se MŮŽE vejít mux v S2 do C, což je sakra málo k tomu, aby se zvolila technologie C a pak se u ni zůstalo.

PoldaS

@Saxon

no nevíme,proto vznikají dohady ve věštírně

pierrepetr

Pierre

Já to jako dohady nevnímám, ty technologie tady jsou, koncové zařízení také, penziony v pohraničí o to stojí, tak proč je nevyužít.

On Air!

Saxon

@Saxon

no v paneláku to nevyužiješ,kdekdo má v kuchyni,nebo ložnici STB-T

pierrepetr

To já přece vím:)

On Air!

Saxon

Pro osvětlení :), je to hotelové STA, kde všechny TV budou umět C a hevc. A z hlediska pro "servis" je pro mě lepší držet v jednom a to C.

Teď jsem zjišťoval jak je to stěmi více tunerovýma modulama. Tak umí služby z více transpondérů prohnat přes to jedno CI.

Takže nejvíc se mi líbí televés. Má i modul pro převod IP - C, šikovná věc.
http://eshop.antech.cz/trideni-dle-sortimentu/modulatory-AV-signalu/563852-IP-streamer-pro-2x-HDMI-HDTV-HDMI-IP-DVB-T-C-modulator-T0X.html

lukin

TV co umí C s HEVC, který se nikde v kabelovkách ani nepoužívá? Hmm...
Z hlediska servisu je pak šumafuk jestli jde o T nebo C, rozdíl je ale v tom, že budoucí T2 bys do kabelu mohl dostat přímo ze vzduchu a není potřeba nic převádět.
O dekódování programů je pak zbytečný se bavit, legální to nebude (vyjma té ČT - možná), ale to už je tvoje věc :-)

PoldaS

Vidíš, a já si vždycky myslel že S T C je pouze způsob přenosu v médiu. A kodek je záležitost zpracování již samotného TS. Takže pokud má zažízení poporu H265 tak jej umí zpracovat ať to příjde odkudkoli.

Ale možná se pletu.

lukin
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra