Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Transmodulátor do DVB-C

Dobrý večer pánové,

nemáte někdo typ na transmodulátory (DVB-T/T2,DVB-S/S2) do DVB-C ? s CI.
Případně i s LCN a dalšími pokročilými funkcemi.

Dál něco co umí ASI do DVB-C

Našel jsem toto: http://www.inter-sat.cz/its-transmodulator-twin-dvb-s2-dvb-t-c-s-ci-sloty-cm-2sci-tc_d6328.html
-líbí se mi i ten USB vstup pro video smyčku.

Jen prostě nemůžu najít od tohoto výrobce nějaké ucelené řešení pokud tedy má pro různé kombinace na vstupní straně (DVB-T/T2,DVB-S/S2, ASI, A/V,..) pro případné rozšiřování.

Vím o ALCAD, IKUSI, Televés, SW,... ale nemám žádné porovnání co vychází líp výkon/cena/obsluha .

U některých výrobců jsem viděl možnost konfigurace přes LAN, což je velká výhoda.

Kdyby měl někdo chuť se vyjádřit, budu rád :)

lukin
Registrace: 7/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Transmodulátor do DVB-C

Přesně tak to funguje b

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jsou televizory, co umí HEVC třeba jenom z USB. A celkově sázet na to, že když má televizor C a T2 tuner, kdy T2 umí HEVC a u C to nikdy nikdo nezkusil, protože se to ani nepoužívá? Pitomost. Kromě toho jsem furt nepochopil, co to C má mít za výhodu vůči T, teda až na hypotetický umístění víc programů do jednoho muxu (což zase finančně "znehodnotí" fakt, že terestriální T2 se bude muset do C taky převádět, takže zbytečný náklady navíc). Další věc je ta, že použití C de facto zavírá možnost do budoucna dělat převod z S2 do T2 (a rozvádět T2 přímo, jak jsem už psal), což s nástupem terestriálního vysílání přijde taky. Prostě pořád se bude člověk motat jenom v C. Smysluplnost mně prostě uniká, ale naštěstí to není moje starost :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

btw. proč by byl problém S2 do T2, když můžu rovnou S2 do C. Do C se mimochodem vleze více i než do T2. Takže T2 do C bude taky bez problému.

Podle mě je ta výhoda hlavně při převodu S2, kdy jsem schopen ušetřit jeden modul. Nekoukal jsem na to přesně na bajty, ale více méně sedí S2, že se vleze kompletně do C.

Prostě pohledem čistě technickým mi to C vychází prostě v hotel STA jako rozumné řešení.

A k tomu H265, když to umí H265 na T2 tuneru, tak na C to musí logicky umět taky. Protože TS běží přes jeden "procesor", pouze se přepíná tuner.

Naštěstí jsme v diskuzi a ta je přesně odtoho porovnat názory od více lidí a diskutovat o problému.

lukin

Pokud je v místě instalace STA dostačně kvalitní signál pozemní TV, pak taky nevidím důvod ho překlápět do DVB-C, ale jako doplněk k DVB-T/T2 je DVB-C na překlapění programů ze satelitů ideální řešení. Není to nic nového, dělá se to běžně. DVB-C modulátor nabízí DVB-T modulátoru mnohem více variant nastavení a tedy i vyšší kapacitu přenosového toku. Lze ho šířit v S-pásmu, takže se nemusí zasírat pásmo 21-60, kde jsou navíc vyšší nároky na rozvody, než v S-pásmu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Do pozornosti by som dal WISI OM 10 0648 6xDVB-S2 na 8xDVB-T/C, 4xCI, USB na streaming, manazuje sa cez vlastne web rozhranie pomocou LAN, alebo Bluetooth. Skvela vec za 2.600€ :)))

nic nemam

loon

lukin@ Co budeš dekódovat? Načerno Skylink? Ten ti zapne Surflock a modul vezme nejvýš 2 placený a 2 základní programy, takže si vůbec nepomůžeš. Jdeš na to prostě špatně od prvopočátku, že se orientuješ jenom na nesmysl, co se vleze do C a co do T. On totiž není problém např. při převodu ČT z S2 do T2 použít dvojitej převodník Alcad TT-312, kdy CA modul je jeden a jsou tam výstupy na 2 kanály v T. Takže oproti převodu do C to není nijak výrazně dražší. Osobně bych se prostě C vyhnul, ale je to tvoje věc :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Chtěl jsem pár programu z balíku digital. "placené" nikoliv a zbytek FTA (DE, FR, PL, EN)

lukin
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra