![]() |
|
Alcad vs. RoverAlcad FSM-640 vs. ROVER HDTAB7evo ? Datasheety mám preštudované, zaujímajú ma Vaše subjektívne názory, postrehy, skúsenosti.Vopred ďakujem za každý príspevok. |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
HDTAB mám, Alcada jsem měl doma měsíc.Jaké jsou aktuální ceny obou? Alcad nemá videovstup a neumí měřit analogovou TV, to mi vadí. HDTAB7 mám tři roky a děla se mi s ním dobře, ale satelitní instalace dělám raději s KWS. Jsem v situaci, že bych Alcada nyní místo Rovera nechtěl. Spektrák je u Rovera rychlejší.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Alcad vs. RoverAlcad sice nepoznam, alebo HDTAB7 pomer cena super.nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Alcad vs. Roverale tam malo byt...nic nemam
|
loon
![]() |
|
RE: Alcad vs. RoverSouhlasím s loonOn Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Alcad vs. RoverRover HDTAB 7 mám a naprostá spokojenost. Oproti Saxonovi s ním dělám i saťáky..![]() Na Moravě funguje dobře i na dvbt 2 ze Slovenska a Rakous. Hevc mi sice neukáže obrázky, ale měřit s tím půjde taky. Co mě těší, jede hezky od "spodku". Najdu náznak signálu na pasivu a pak s ním teprve můžu pracovat. A dobrej je i na STA, protože zvládne i přes 100 dBuV a to je sem tam potřeba. Některé měřáky končí už na 90 dBuV a já třeba nerad pracuju s externími atenuátory. koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
RE: Alcad vs. RoverNa HEVC není co měřit, ale jistě mas na mysli měření signálu DVB-T2, které přenáší TS, ve kterém jsou videostreamy komprimovany v HEVC. Já mam jen smůlu, ze můj starsi demodulator v Roverovi nepodporuje DVB-T2 standard používaný v Německu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Televes H30 FLEX DVB-S/S2 - T/T2 - Meraci pristrojTeleves H30 FLEX DVB-S/S2 - T/T2 - Meraci pristroj Edision X finderMate skusenosti s takymto merakem ? Antech ho ma ako Novinku Vu+duo4K,VuZero,Maximum Toroidal 90,Gibertini 105,motor Opticum 3800,LNB Inverto Black utra (sigle,twin quad)antena DAB Emme Esse 15RB3,av-receiver yamaha rx-v500d dab, Sony XDR-P1DBP,
|
Stabo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
to mmcani jednu z tech dvou drahych hracek, zvolil bych jine reseni, a to kvalitni spektralni analyzer, zanovni FSH 3-ku poridis za cca 1000E a zakladni master od Advantestu za cca 500E, je to uplne jiny level, ke kvalitnimu nastaveni nic jineho nepotrebujes ( max nejaky slusny combo box na shlednuti obrazku). Pokud prece jenom vyzadujes neco k denni praci vc dokumentovani mernych protokolu a nevadi sahnout trocu vice do kapsy, tak jednoznacne KWS Varos 106 |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
ad mmcoprava: ten master je samozrejme z dilny Anritsu |
kaos
![]() |
|
RE: Alcad vs. RoverInak bacha na findre (nazyvane merakmi) do 1000€, podla mna na profi robotu su absolutne nevhodne... Mozno len ja, ale pod liter som este merak nevidel a to uz som mal v ruke niekolko. Minimalne na nieco dobre je Prime digital, tam je cena okolo tisicky. A ten kto nato nema, nech radsej predava zmrzlinu a netrvdi o sebe, ze robi profi robotu. Bohuzial 90% takzvanych monterov to vidi inak a nepresvedcis ich ani za nic. Co uz...nic nemam
|
loon
![]() |
|
kaosKde se dá sehnat zánovní FSH za tisícovku?Kolik stojí ten tvůj Kathtrein, už si nepamatuji to označení, díky. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@kaosked som sedával v kancli a za sebou som mal druhý kancel plný hentakých a onakvejších inštrumentov, to boli časy![]() ![]() |
mmc
![]() |
|
mmc Alcad resp SeframVíc se mi šikoval FSM630, než FSM640.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Alcad vs. Roverna e-bay se jich posledni dobou nabizelo nekolik ( samozrejme od slusnych prodejcu s dlouhodobou 100% referenci), a to obcas i v provedeni FSH3 TV, jinak neni spatny spektrak i od Willteku. Ten DVB-S/S2 budik od Schomandlu (Karhreinu) je MSK 120 / MSK 120/C ( vc. konst. diagramu), doprodava se obcas i za cca 700E |
kaos
![]() |
|
for kaosDěkuji pěkně.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to mmcta 106-ka umi i DVB-C, ale potrebujes-li i analyzu docsis (docsis 3.0 za priplatek, tak potom model 107, info na jejich strankach, ale samozrejme je pri vyberu budiku pro docsis dulezite s cim to bude "spoluprecovat" na headendu |
kaos
![]() |
|
to saxonneni zac,.. jen namatkou, co jsem ted napriklad aktualne nahlednul: http://www.ebay.com/itm/Rohde-Schwarz-FSH3-03-1145-5850-03-Rohde-Schwarz-FSH3-Mobile-Spectrum-Anal-/381792999346?hash=item58e4a2d7b2:g:XzgAAOSwcUBYQglH (vc. preamplifier option) , pokud bys nabidnul cca 1000 USD, urcite by na to pristoupil, pak i s preposlanim pres US prostrednika a clem se do tech mnou uvrdenych 1000E vlezes |
kaos
![]() |
|
@kaostak som si preklepol ten Varos - keby tie káblovky boli moje, tak OK, bohužiaľ som len freelancer, takže cena Varosu je out-of-range![]() |
mmc
![]() |
|
kaosFSH3 je urcite dobry spektrak, ale s DVB-S(2), DVB-T natoz DVB-T2 neumi nic. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
VarosMam model 109, dělá se s nim parádně, rychlý, stabilní, pohodlné nošení na krku(musel jsem si upravit popruhy), intuitivní ovládání. Ale spetrak nic moc.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |