Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Vznika aliance free tv mezi DE, FR, IT a UK

Německo, Francie, Itálie a Anglie založily satelitní alianci bezplatných televizí FreeTV Alliance (www.freetva.tv). Zákazníci z těchto čtyř zemí budou moci sledovat legálně nabídku satelitní televize jiné země kterou si vyberou. Alianci tvoří HD+, FranSat, TivuSat a FreeSat. Jediné Německo má nastaven příspěvek ve výši 70euro ročně, ostatní země jsou bez poplatků. Aliancí těchto čtyř sat. FTV operátorů, vznikla základna s osmi miliony diváků. Společnosti mezi sebou budou spolupracovat při koupi a prodeji audiovizuálních děl, přenosů v rámci Eurovize (především veřejnoprávní televize) a dále zákazníci by měli dostat možnost kupovat služby jiné země v rámci aliance (např. zákazník FranSat si bude moci legálně pořídit HD+ nebo TivuSat či FreeSat a naopak). Dobrý nápad!
Zdroj: freetva.tv, Rai News24

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vznika aliance free tv mezi DE, FR, IT a U...

Ještě jsem chtěl dodat, že formálně aliance vznikla už v r 2015,ale ve zprávách říkali, že až teď oficiálně dostala konkrétní rysy.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

no je to pekny.ale to je jen pro zapadni evropu.leda ze by jsme si tady utvorily.freev4.tv 😀

jam fm
Registrace: 10/2016

No je to hlavně pro ty, co mají jednu z těchto platforem. A to můžeš být i Ty. Proto jsem tuto info sem dal. A taky by to mohla být inspirace pro vznik podobné platformy mezi třeba CZ, SK, PL apod.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Pomaly pride doba, ked bude koniec s darmozracmi ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Jsem to nějak nepochopil...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

no ze nebude europa medialne rozfrckana a spolocny trh len pre kamiony,ale kto chce moze legalne pozerat aj zahranicnu tv ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Aha, já jsem nerozuměl tomu slovu darmo... to víš, na víc než češtinu se nezmuzu...už to je malý zázrak :-) No třeba to tak bude...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

To je milá zpráva,mám přítele alžírského francouze,jenž mimo italštiny mluví těmi zbývajícimi jazyky a ten to rád uvítá.Má 2saty,1 na zahradě,ve výšce hlavý a tam v létě honi,co se dá.Překvapilo mě ,že rozuměl všem těm arabům co jsme tam našli.Prý to není až takový problém.

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Tak arabské jazyky neumím vůbec, ale věřím, že jsou si podobné. Já hned jak to půjde, tak si pořídím FranSat, prý to bude fungovat s jedním přijímačem. Akorát nevím, jak se budou kanály přijímat když každá platforma vysílá na jiném satu. No třeba se to ještě sjednotí a doladi...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

treba sa no ešte pozrieť, čo to v skutočnosti znamená. no minimálne pri Freesat (UK) a prípadných talianskych divákoch vidím značné technické obmedzenie - mám na mysli UK beam na pozícii 28.2E.

anonym2
Registrace: 1/2006

@anonym2

No právě. Já si myslím, že začnou vysílat přes jeden satelit všichni společně, nebo minimálně tak, aby byl příjem bez problémů.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

anonym

Myslím, že překlopit UK programy do europského beamu, je to nejmenší. Ještě donedávna to tak fungovalo...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@franck

ono na to bude asi stačit 13°+ 19°+28,2° s diseqcem

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Tak 13+19 už mám bez problémů, ale chci hlavně UK a FR a to se mi nedaří zatím. O Německé zájem nemám, nerozumím Německy a stačí ty, co jsou FTA

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Nechci být skeptický, ale s tím freesat UK a překlápení do Eurobeamu bych to neviděl růžově. Nevěřím do té doby dokud to nebude. Pokud jo to by vysvětlovalo proč má 2E a F tak tvarováné evropské beamy, aby primárně pokrývali západní státy a itálii. Projížděl jsem tu stránku moc konkrétní informace jsem tam nenašel. Ještě bych s oslavami počkal.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

@killors

No uvidíme co se chystá... Každopádně si ale myslím, že by nabídka byla kódovaná.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Každopádně to je pro mně spíše takové zpestření, než že bych něco slavil. Pro mně zůstává priorita TivuSat a to funguje bezvadně a jsem spokojen... Jen že jsem na RaiNews slyšel tuto informaci o alianci. Jinak je mi jasné, že každá země si to udělá po svém nezávisle na jiné. Viz.napr HD+ u které se platí příspěvek a u ostatních ne. Ale každopádně už to, že něco takového vzniklo je dobrou zprávou pro diváky, protože tyto společnosti budou spolu spolupracovat a časem to může mít pozitivní dopad na diváka, třeba při vysílání sportovních přenosů apod.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Z jiného soudku: teď čtu info, že byly už vylosovaný země pro účast v Eurosongu:

První semifinále:

První polovina: Černá Hora, Finsko, Georgia, Portugalsko, Belgie, Švédsko, Albánie, Azerbaigian, Austrálie

Druhá polovina: Kypr, Slovinsko, Armenia, Moldavia, Česká republika, Litva, Island, Řecko a Polsko.

Budou volit a vybírat: Itálie, Německo a Velká Británie

Druhé semifinále - 11 Května 2017:

Makedonie, Malta, Nizozemsko, Srbsko, Dánsko, Rusko, Rumunsko, Maďarsko, Rakousko, Irsko

Seconda metà: Švýcarsko, Estonsko, Izrael, Bulharsko, San Marino, Chorvatsko, Norsko, Bělorusko

Budou volit a vybírat: Španělsko a Francie

Což je super, že konečně Itálie volí skupinu kde je i Česko...tak doufám, že Česko postoupí!!

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

my už takúto alianciu máme

a volá sa Satsklep.pl
"wysilky to wszystkych statow evropejskich"

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

To asi není to stejné. Aliance freetv je spolek bezplatných, tedy volně sirenych stanic přes satelit. Navíc, jde i o spolupráci mezi těmi televizemi v rámci video obsahu, sportovních přenosů atd. P

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

no bezplatnych to rozhodne neni.ani HD+ ani FranSat ani Tüvu nejsou bezplatne programy.! 😀

jam fm

@jam fm

Tak já nic neplatim teda... Asi to mám na černo :laughing:

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Ty to asi nepochopíš, alebo nechceš pochopiť financovanie Tvojich bezplatných staníc :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Ne já, vy nechcete pochopit, že ne všude se platí i za za něco,co by se nemělo... To, že to je normální v ČR neznamená, že to musí být normální i jinde. Prostě za Tivusat neplatim... Nevím, jak jinak to říct. Dokonce jsem sem dával rozhovor který si můžete najít. Jestli nepomůže ani to, tak já to asi už vzdám, kluci moji... :laughing:

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

ty platis koncesionarsky poplatek v Italie.a na zaklade tohoto poplatku mas bezplatny pristup k nekterym Italskym programum na Hotbirdu.kdyby si to nahodou nevedel.jako ze to vis.ale mozna ten poplatek plati nekdo za tebe to je pravda.😃
pod pojmem zadarmo si predstavuju neco jineho. 100€ neni zadarmo

jam fm
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra