![]() |
|
ČT má technologii budoucnosti!!!Právě koukám na ČT ART a sleduji "Přímý přenos z 18.2.1967" Já trouba si myslel, že je to záznam přímého přenosu a ono je to cestování časem. :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Ale ešte to nemajú "doladené", keby mali, tak je tam aj "farba"!Nuž musia ešte na tom trochen popracovať! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
V každém případě ČT děkujiza tento pořad. Osobně jsem velice příjemně překvapený technickou kvalitou záznamu bez optického zkreslení v obrazu a rušivého pozadí ve zvuku. Celý pořad je bez playbacku, což v té době bylo samozřejmostí. Dnes si zpěváci bez této technické berličky ani nevrznou. Tvrzení, že playback je nutnost kvůli právě kvůli technické kvalitě pořadu, mi příjde jako trapná výmluva. Tento pořad je toho důkazem! Ještě jednou díky!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
EnikŽivě už se hraje na podobných TV akcích dost dlouho. Například hudební ceny Anděl.Pamatuji si dobře na ten zlom, kdy si čeští umělci toto pro další rok vydupali. To byl rok 1999. http://kultura.zpravy.idnes.cz/r-e-m-vzkazuji-akademikum-hrajte-nazivo-d98-/andel.aspx?c=990306_222305_hudba_and On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Celý zvukový záznam přenosu byl pořízen pomocí kompletního "playbacku",tzn. že byly použité nahrávky Supraphonu a ČS rozhlasu.Jen mluvené slovo a reakce publika byly "live".ČS televize by v té době jetě technicky nezvládla živý zvuk v kvalitě,na jakou jsme byli zvyklí s gramofonových desek a rozhlasových nahrávek.Dík všem, kteří tento pořad zachránili a umožni nám přijemný návrat v čase.![]() |
CARLOS89
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Taky si myslím, i když jsem to vůbec neviděl, ze v té době něčeho takového, jako je live hraní nebyla CST schopna odvysílat. Spis ten playback byl tak dobrý(interpreti přesně otvirali huby), že to Enika zmatlo.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Playback se musel pořádně nazkoušet.Zpěváci s ním až takový problém neměli,horší už to bylo u muzikantů,kteří písničky mnohdy slyšeli jen ve studiu při nahrávání svého partu(již tenkrát existival vícestopý záznam)a během přenosu byli značně nejistí.Jen trochu více cvičenému oku jistě neuniklo značné "tápání" bubeníka TOČRu,nebo některých členů skupiny Mefisto.To,že na scéně nebyl kromě dvojáku pro moderátora-sólisty žádný jiný mikrofón, hovoří jasně pro celkový "playback".![]() |
CARLOS89
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Jak říkám, neviděl jsem to, ale pokud tam nebyl žádný jiný majk, tak topit jen potvrzuje, že to byl obyčejný playback. Dnes je to sranda, technika pokročila mílovými kroky. Ale muzikanti toho částo dost zneužívají...asi se na ten záznam nakonec podívám.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
V tom případě by mě zajímalo,proč nezpívala Eva Pilarová, když by jí playback její problém vyřešil naprosto dokonale?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Nerozumím, jaký problém měla Eva Pilarová?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Eva PilarováNezazpívala svoji písničku, protože byla nemocná. Měla nemocné hlasivky. Kdyby to byl playback, tak by to nevadilo.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Třeba se jednalo o halfplayback, to jest základy a sbory ze záznamu a sólo zpěv živě. To se také často používá.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!Pokud si vybavujete originály nahrávek z té doby (máte je např. na gramodeskách či CD) tak musíte bez pochyb naznat, že se jednalo u vsech interpretu o full playback |
taki
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
@takijasně ty mladé hlasy nikdo nenapodobí |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
no pokial je nieco naživoTak tá hudba sa odbavuje priamo z mixážnych zariadení, a to poznať bo hudba je tvrdá, cez bubon, basgitaru či sinťáky a iné nástroje znie to úplne inak, teda nieje tam úplná dokonalosť, ovšem má to hall, delay echo a podobné vychytávky, skrátka paráda ak je doma dobrá aparatura, tak je človek jak na koncerte a toto digitál nedokáže, iba tak 8 stopé pásky zo študia, a ešte tu máme spev, a ten zvládnu len moc dobrý interpreti, bo tam treba meniť hlas, teda ak ja chcem živu hudbu nahrať do digitálu trebars doma tak treba nato mať fakt profi program a zvukovku, ovšem táka trebars audiokazeta, to zvládne z dolby celkom dobre ovšem nie správne, ak to má správne fungovať, tak každý nástroj musí mať svoju stopu a zosynchronizovať.![]() ![]() ![]() |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
@PISTOK153žes to nakousnul,zrovna dávám po létech do kupy kaseťáky,teda nahrávky z roku 1985 super zvuk,nechápu,za 30 let,to bych nevěřil,chce to pořádnou mašinu a fakt to hraje líp než CD |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNo áno, ono Digitál totiž to nedokáže zaznamenať efekty, tá nahrávka je síce čistá, ale nehrá to skutočne, hlavne MP3![]() A to každého troška štvalo, že na LP-čku je pukot a na Audiokazete šum, ale okrem iného to hralo všetko čo má, a nielen spev a nástroje, jediny formát CD teda WMA to dokáže, ovšem aby to aj taky mediaplayer prehral správne či VLC potrebuje určité Kodeky čo neni su zadara a ešte to treba aj ponastavovať ![]() ![]() ![]() ![]() |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
PistokTolik pitomostí ve dvou reakcích, to je výkon hodný obdivu:)))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@PISTOK153hele voni už lidi nevědí,jak to má správně hrát,diskžokej to stáhne z youtube a pak tím krmí bedny |
pierrepetr
![]() |
|
RE: ČT má technologii budoucnosti!!!No, tak třeba Depeši od Kubišové mám naposlouchanou celkem dobře a mohu na 100 % prohlásit, že se jednalo o full playback. Ale jinak to bylo fakt super, docela mne překvapila kvalita. Prvních asi 15 minut záznamu někdo přemazal, poslední písnička od Gotta se už na magnetický pás nevešla. Myslím, že to byla docela zajímavá exkurze do historie ČST. Akorát škoda těch pásů, co zůstaly při stěhování studií zapomenuty pod podlahou v Měšťanské besedě a skončily nejspíš někde v kontejneru s odpadky.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
![]() |