![]() |
|
Síla a kvalita signáluDobrý den, pro přechod satelitního vysílání na HD jsem si koupil přijímač Synaps ZR 300. Chytám Astru 3 a 1. Bez problémů jsem nové stanice naladil. Mám však problém se sílou signálu a kvalitou.Na všech stanicích ČT HD mám : kvalita - 31 %, síla signálu- 31 %, ale na Astře 3 - Očku 91% - 91%. Na Astře 1 na německém Eurosportu také 91% - 91%. Je to tím, že Očko a Euro nejsou HD? Nebo je nutno natočit parabolu? Kolik jsou potřebné hodnoty pro slušný příjem? Za radu předem děkuji. |
tonny
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signálu% v tomto prémiovom prijímači Skajlinkredy nehovoria ale vôbec nič.Potrebné hodnoty pre slušný príjem sú také, aby aj pri zamračenej oblohe a daždi HD programy neštvorčekovali a nevypadávali. Keďže tvoj prijímač sa dokáže vyšplhať až na 91% u niektorých staníc, zjavne 31% je naprd a pri zamračenej oblohe môže byť problém. Môže to byť zlým nastavením ,rušením tejto frekvencie LTE alebo nejakým wifi internetom a pod. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signáluAutor: Tonny [188.175.85.---]Vloženo: 7. 11. 2016 8:35 Kategorie: Ostatní Dobrý den, vyměnil jsem sat. přijímač za nový HD Synaps ZR 300, chytám Astru 1 a 3. Naladil jsem programy, které celkem jdou, ale jde mi o kvalitu signálu. Na starém přijímači jsem měl kvalitu cca 55 na novém mám : Astra 1 - Eurosport něm. kvalita 90; Astra 3 - ČT 24 a ĆT D - kvalita 90; ostatní ČT 1, 2, Nova, Fanda,Oč a jiné - kvalita 30; Telka - kvalita 25 Nevím proč jsou tak velké rozdíly. Zlepší se to po přepojení 15.11. Zdraví Tonny Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signáluDřív než začneš točit parabolou,si pošteluj LNBDreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix
|
Antoš
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 2 318 |
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signáluTaky jsem se setkal s tímto přístrojem, SD programy v pořádku, HD programy poloviční signál. Porovnáváno s jiným HD přijímačem, kde kvalita signálu byla výborná. Přístroj byl vrácen. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@tonnytvoj prijimac nepoznam. avsak obecne plati, ze KVALITA signalu je sekundarne odvysla od SPRAVNEHO NASTAVENIA LNB, za primarneho predpokladu ze parabola je smerovana presne.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@ZdeničkaPřekážkové osvětlení má svoje jednoznačné normové požadavky.Nutnost instalace překážkového osvětlení stožáru,definuje obvykle příslušný Stavební Úřad,na základě vydání Územního rozhodnutí/Stavebního povolení.Nascanuj nám např.Vyjádření Úřadu pro civilní letectví,případně i statický výpočet stožáru.Ale hlavně prosím rentgenem zkontroluj,zda tloušťka žárového zinkování činí min.80 um![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signáluTo jsou ale dřísty, jeden o voze druhý o koze![]() Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signáluI skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále...Tak i překážkové osvětlení ,může úzce souviset s kvalitou signálu.Bohužel zde relevantně pomůže pouze měřící technika,eventuálně jiný (resp.jinde hrající) přístroj na odzkoušení. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpeSeš dobrey !! My jsme měli že stačí 79um !P.🤔![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
problemBohužel bude problém asi v transporderu, všechny ČT jsou velice slabé a při startu přístroje - satelitu tyto programy ani nenačtou, musím přepnout na primu a pak po načtení primy teprve naskočí ČT - všechny ČT. Karta skylink je nebere při načítaní přístroje po zapnutí. |
vikino
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
@vikinoKdyby ses o to víc zajímal, zjistil bys, že nové HD transpondery slabé nejsou, ale vyžadují naprosto přesné nastavení paraboly a LNB. Já chytám bezproblémově ČT na 45 cm parabolu Technisat, ovšem přesně nastavenou profi přístrojem Unaohm AP-01, a je obrovský rozdíl nastavit parabolu, podle pravítek sat. boxu nebo měřákem. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@vikinono jasně,já mám čt silnější,než novu a primu,asi chytám jiný skylink |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@pierrepetrJá mám ale výhodu, že bydlím na kopci, a ještě v 6.patře. Tady je signálu na rozdávání.![]() ![]() ![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasten kopec a patro je výhoda,jsi o pár metrů blíž k 64000km |
pierrepetr
![]() |
|
@konasJá mám tu samou 46 taky na kopci,ve 4 patře,takřka u okna,kam chodím si jen hrát,taky o pár metrů blíž k Astře.Rovnal jsem ji podle Changhonga,přestože mám,satfinder,mám u ní táhlo nastavený na 4 družice 28,5E23,5..19,2-1W a chodí jak Fík,dokonce občas současně 2 tv.Je to neuvěřitelné,jak ten techsat to umí udělat |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@pierrepetrA víš,že je to znát!Těch pár metrů od země![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@korkoranjo to piš do ABC |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrStřední hodnota vzdálenosti družice od Země je 37000 km.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
@Dusanmáš pravdu,nevím,kde jsem si zafixoval 64000km,ale to nic nemění na mé reakci |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Síla a kvalita signáluMožná si myslel zpáteční letenku(tam a zpět):))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxonjo něco jsem počítal se zpožděním signálu a už mě to v palici zůstalo |
pierrepetr
![]() |
|
Kvalita signálů.Dobrý den, pro přechod satelitního vysílání na HD jsem si koupil přijímač Synaps ZR 300. Chytám Astru 3 a 1. Bez problémů jsem nové stanice naladil. Mám však problém se sílou signálu a kvalitou.Můžete mi někdo vysvětlit prosím jak je možné, že na: Prima + 1 12070/H/27500 mám kvalita - 90 %, síla signálu- 90 % a na Prima 11876/H/29900 mám kvalita - 31 %, síla signálu- 31 % Za radu předem děkuji. |
tonny
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
![]() |