![]() |
|
HDR v televizíchPopisy televizorů UHD jsou na e-mailových stránkách obchodů poměrně podrobné. Televizory LG a Samsung mají v popisech uvedeno výslovně HDR, Finlux to ale v popisu nemá.Znamená to tedy, že je o technologickou třídu níže? Prosím majitele Finluxu o provozní zkušenosti. Díky!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
@samorostOtázka: proč Openbox AS2, nedávno zde recenzovaný umí HEVC a neumí 4K?Odpověď: Protože umí kompresi HEVC/H.265, což je SW, ale HW výbavu pro 4K postrádá, tedy tuner 4K nemá... Signál 4K můžeš mít na disku, z kabelovky, pozemní, satelitní, ale přenos je odlišný a musíš na to mít tuner, buď zabudovaný nebo externí. Např. starými tunery SD signál HD neprošel. Přes DVB-S2 Ti 4K nejspíš taky asi neprojde. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: HDR v televizíchŠkoda že je tady na fóru tak (nevhodné slovo)ní vkládání příloh. Dal bych ti pár fotek UHD programů ze satelitu. TV jsou na tom líp, než STB se 4K.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: HDR v televizíchfranck: UHD kanály ti běžej z kabelovky , nebo jak je přijímáš? |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: HDR v televizích@Morous, ty kde si bol posledné 2 roky? |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
RE: HDR v televizíchA ani tam nemá smajlíka,takže to asi myslel vážně.Jinak moje televize zobrazí i DVB-S2X a v parametrech to nemá.Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix
|
Antoš
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 2 318 |
![]() |
|
@jam fm" takze proto se doporucuje vetsi vzdalenost.aby to pusobilo jakoze ciste.a taky setris tim silne namahane oci ".Musel som sa zasmiať. Vzdialenosť sa doporučuje hlavne taká, aby nebolo vidno raster obrazovky. Všetko ostatné záleží na pocite a rozhodnutí diváka. A Ty, ak si sledovaním plazmy či LED silno namáhaš oči, tak by si sa mal pozerať len na zapnuté rádio. Tak pre 58" uhlopriečku je doporučená vzdialenosť 2,3 metra, a na 50" plazmu sa Ti zdá 2,5 metra "strasne malo to musis mit oci vybouleny jak skokan zeleny" ? " jinak 50" mi neprijde jako nejak velky obraz " - registruješ, čo vlastne píšeš? Ani mne nebude pripadať plátno v amfiteátri nejako veľké, ak sa naň budem pozerať z kopca nad mestom. " o projektoru vubec nemluvim to je dobry tak nekam na pouť nebo hokej na tanecnim sale " - tak toto snáď ani nestojí za komentár. Z toho vidno, aký si "odborník". |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@samorostRád bych se Ti omluvil za tu blbost, co jsem sem napsal a neměl jsem pravdu.Ten můj názor vznikl, když tohle začínalo, v nějakým krámu mě nebyli schopni telku pořádně předvést, jenom ze smyčky, a složitě mě vysvětlovali, že 4k standartním tunerem S2 neprojde, tak to ani nebudou zkoušet. Protože mám kabelovku, tak jsem se tím přestal zabývat, zrovna vytahuju z garáže a ze sklepa starý 6010 tky, nějakej Dream, Topfield, a budu to likvidovat. Ale jak to bude pro mě finančně únosné, tak na 4K taky přejdu (y) :) (y) I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: HDR v televizíchpri kupe tv sa v prvom rade treba zamerat na to ci je tv 100Hz a nie na to, ci je uhd, alebo full hd.Napriklad taky uhd samsung KU6072 je total 50hz shit, ktory by som si nekupil ani do pivnici. V porovnani s nim 100hz uhd samsung ks7002 je v tej cenovej kategorii aktualne asi najlepsi tv na trhu Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: HDR v televizíchNo tohle je sedmičková řada SUHD s 10ti bitovou podporouI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@jozef BA" Napriklad taky uhd samsung KU6072 je total 50hz shit, ktory by som si nekupil ani do pivnici. V porovnani s nim 100hz uhd samsung ks7002 je v tej cenovej kategorii aktualne asi najlepsi tv na trhu ".Porovnávať dva TV, jeden s cenou od 509 € a druhý s cenou od 1239 € mi pripadá až priam nenormálne. |
Frank11
![]() |
|
RE: HDR v televizíchFrank11 nenormalne je to akurat len tak pre teba.. chcel som tym povedat, ze nie je samsung ako samsung..Pochopil si, alebo to potrebujes este nejak podrobnejsie vysvetlit? :) Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
@jozef BAÁno, mne je to úplne jasné. Samsung za 500 € nemôže byť predsa ako Samsung za 1200 €.Nepochopil som však, čo s tým chcel básnik povedať. Len to, že TV, ktorý je o 700 € drahší je lepší ??? Aha, tak to som pochopil. Ďakujem za vysvetlenie. Som rád, že teraz už nezomriem nevzdelaný. |
Frank11
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |