Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozvody DVB-T a DVB-S v domku po jednom kabelu

Delam zrovna rekonstrukci domku a firma co bude delat elektroinstalaci a rozvody TV mi automaticky nabidla, ze rozvody TV i Satelitu udela jednim dratem do kazde mistnosti zakoncene rozbocovaci zasuvkou na radio/tv/sat s tim, ze dnes se to tak bezne dela. Muze mi nekdo s realnymi zkusenostmi rict, zda toto je dnes opravdu OK a nema to vyznamnejsi vliv na kvalitu a silu signalu. Jsem prece jen jeste ze stare skoly, kde byl na oboji samostatny kabel. Urcite by sly natahout 2 draty vsude i ted, ale prece jen jeden drat a jedna zasuvka na vse vypada jako cistsi reseni. Diky za odpoved. Cilem je aby v kazde mistnosti slo sledovat DVB-T a ve dvou mistnostech 19.2 a 23.5 a to vse treba i soucasne.

Mikek
Registrace: 7/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

není problém

Od roku 2007 to mám sloučené a signál sat i pozemák perfektní, i k tomu rádio, prostě není problém. ROzvedeno do tří místností, z toho v jedné jede pouze pozemák. Nevím, jak u více místností, než mám já.

jindra7
Registrace: 12/2007

@loon

je to jinak:slučování a rozbočování signálů veme vždy i několik desítek % ze signálu a při těch slabších je to znát-kostka neb 00,viz průchozí zásuvky atd

korkoran
Registrace: 10/2006

@Mikek

normálně to chodí při 4 patrech,tak to ty asi mít nebudeš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Rozvody DVB-T a DVB-S v domku po jednom ka...

Guten morgen,maine mutti :)) .Správně navržený rozvod může být samozřejmě 1 koax.kabelem,o tom žádná.Ovšem...pokud chce dotyčný využívat případně 2 a více tunerů v přijímači,je možné ošetřit v příslušné místnosti 2 i více kabelů!Ve svém 3 pokojovém bytě,mám celkem cca 2 km UTP a koax.kabelů :laughing: ,ale nikde to neříkejte,ať nemám ostudu.

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

to máš 6x omotanej byt dokola

pierrepetr

Zdar,jenom z kotvení parabol na balkónu,mám do IT uzlu v předsíni,vedeno cca 20 x 20 m koaxiální kabel (4 družice na Multibeam 85...a 4 kabely z QUADU na motoru na VISIOSAT 100):laughing:

hdpe

@hdpe

furt zbejvá 1600 metrů

pierrepetr

cca 20 dvojitých TV/R/SAT zásuvek a dtto 20x2 UTP CAT5e Panduit :laughing:

hdpe

@hdpe

hezká elektrárna

pierrepetr

@hdpe

R^ Konečně někdo pochopil, že pořádný internet se šíří po kabelu a ne nějakou wifinou. Znám sídliště, kde 2m od wifirouteru už spojení nefunguje a lidé se diví. Když jim řeknu, že je potřeba kabel, tak je oheň na střeše.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Omar3

Jestli nefunguje spojení 2m od Wi-Fi routeru, tak za to nemůže Wi-Fi technologie, ale ten, kdo to instaloval. V dnešní době umožňuje Wi-Fi spojení takové možnosti, že se ti o nich ani nezdá. Kabel je ale kabel, to je bez debat.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

korkoran

Vsak logicky, ze su utlmy. Pokial aj DVB-T rozbocis do dvoch miestnosti uz mas utlm. No SAT signal tam v pohode doplnis. A to ma nech nikto nepresvieca, ze koli tomu razantne stupne utlm. Pokial uz mam signal na hrane aj tak ho nejakym sposobom asi spracujem aby mal rezervu. Ci to bude TV alebo TV/SAT rozbocovac, natom uz nezalezi. 2dB rezervy signalu nikoho z biedy nevytrhne.

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Když se bavíme o rezervě signálu v dB, v drtivé většině se jedná o odstup signál/šum. V tomto případě mají 2dB dost zásadní úlohu. Rozbočrním se ztrácí především úroveň signálu(taky v dB), ale to je něco úplně jiného.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Zvlášť když 1.město v republice,kde se testoval digitál,zůstalo okradené o mux 3,mux 2 a mux 1 jdou ze dvou vysílačů v ůhlu cca 90°a polovička města m2 chytá špatně a m3 z Krašova takřka vůbec né, m7 jde se sílou 6,5 kw z výšky 1060 m ale 1/3 města nepokreje,Šlágr tu hraje těm starobýlům jen ze Svatoboru polovičce obyvatel Rv Rv :laughing:

korkoran

@Saxon

To v Budějicíh má žena spolužačku a tam ji jede vše na vidličku v květináčiR^ R^ :laughing:

korkoran

@Saxon

" v drtivé většině se jedná o odstup signál/šum"

u DVB-S toto řeší pouze venkovní jednotka

pierrepetr

Saxon

Samozrejme, sumova rezerva je dolezita a pri nej su 2dB niekedy urcite dost. Uz ked je pod 6dB a nevyriesila to ani antena, pripadne predzosilnovac, hovorim zakaznikovi, ze nezarucujem staly prijem, aj ked to zvyklo slapat, aj ked je trosku menej.

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra