![]() |
|
VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream convertMôžem streamovať cez plugin remote channel stream converter z VU+ Uno 4K na VU+Zero? Nebudú trhať alebo vypadávať programy na VU+Zero? Na VU+ Uno 4K chcem samozrejme pozerať programy na inej frekvencii, transpondéri ako sú streamované programy do VU+ Zero. Poprípade aj nahrávať na VU+ Uno 4k. Išlo by to? Potiahlo by to VU+ Uno 4k? |
kombajn59
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 241 |
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Ešte chcem dodať, že by sa streamovalo z CI modulu Novej DIGI SK, ktorý by bol vložený vo VU+ Uno 4k |
kombajn59
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Ano, funguje to. Akurat pokial sa bude streamovat do zera, zaroven uz budes moct nahravat len jedneho transpondera, z ktoreho aj kukas na UNE. Druhy tuner ti totiz obsadi Zero.nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Nahrávanie s FBC tunerom pôjde aj viac programov naraz ale streamovanie len s obmedzeniami. Ale nemám to odskúšané. Podľa mňa na plnohodnotné streamovanie treba 2 fyzické tunery a ak chceš pozerať aj server.Už to tu bolo riešené, ale nikto sa jednoznačne nevyjadril, alebo nemajú to odskúšané ako ja. T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 620 |
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Modul DIGI vie 4 stanice dekodovat, ale skusane to bolo len v profi hlavnej stanici, kde 4 stanice bezproblemov v ramci jednej frekvencie funguju. V prijimaci ti to nemusi fungovat, hlavne preto, lebo nebudes len tu jednu frekvenciu (transponder pozerat). Vsak vyskusaj a daj vediet.nic nemam
|
loon
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Chcel som vediet dopredu, lebo za vyskusanie musim kupit 2 prijimace a objednat digi sk, vyslo by ma to asi na 400 EUR. Tak preto to chcem vediet dopredu :-) |
kombajn59
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Pokial ti to pocka mozem odskusat, ale zrovna nemam po ruke DEMO kartu... Ak si z BA a mas uz digi kartu s modulom, zastav sa a odskusame. Zvysok mam kolko chces a aj zrovna UNO 4K nasprogramovane...![]() nic nemam
|
loon
![]() |
|
kombajn59si sa na to pýtal minule a potom si zdrhol.Odpoveď snáď bola jasná - každý CI modul vie dekodovať len z toho istého TP. Takže ty môžeš mať FBC aj FCB aj VU+8k ale v momente, keď niekto bude chcieť streamovať DigiSport a niekto iný STV tak je koniec. Nejde ani nahrávať a pozerať z dvoch TP na VU+4k - dával som ti tu link na vlákno kde priamo odpovedal človek ktorý to VU má a má aj DigiSK. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...prepošli mi ten link s tým vláknom |
kombajn59
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Mám to konečne potvrdené od renomovaného predajcu satelitných prijímačov.Čiže je potrebné mať k Uno 4K pripojené 2 koaxiálne káble od paraboly a oba prijímače mať pripojené k routeru káblom, ale nie cez Wifi. Takto to ide bezproblémov. K VU+ Uno 4k idú dokonca pripojené bez problémov takto až dve VU+ Zerá. |
kombajn59
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Dve VU+ Zerá pripojíš a Uno 4K budeš pozerať nezávisle a nahrávať?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Áno, tak mi to potvrdil predajca, že to tak má poriešené a že mu to ide. Na jedno Uno 4k má napojené dve Zerá a fičí mu to. |
kombajn59
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Veď chápem, ale či na Uno 4K pozerá aj nahráva nezávisle ak obe Zerá má napojené naraz? Vtedy už Zéra ovládajú tuner na serveri.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...To ti už neviem povedať... :-( |
kombajn59
![]() |
|
kombajnlen si zabudol tomu renomovanému predajcovi povedať že to chceš prevádzkovať s CI-modulom od DIGI a to rôzne TP (inak neviem načo by bolo také streamovanie s obmedzením na jeden TP) a nie kartou Skylink ICE v čítačke.Čo už to nechceš pochopiť, že moduly síce dokážu dekodovať 4 programy naraz ale vždy len z toho istého TP ? To už si si kúpil na radu toho renomovaného predajcu Zero bez CI-šachty na DIGI? Inak chápem túto tvoju snahu len ako dobrý pokus o tréning nastavenia domácej siete. Praktický význam je úplne k ničomu ak majú tie dva prijímače bežať naraz. |
Dagy2
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...Tak ako Dagy2 ďalší problém je odkódovanie. Ja to mám poriešené s tromi fyzickými tunermi cez remote chanel stream converter na dva prijímače ale s 2 ICE kartami v čítačke. Dokonca aj cez wifi to funguje aj HD programy bez problémov. S Digi s modulom asi budeš mať ten problém, čo píše Dagy2.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
kombajnvšetci čo ti odpovedajú automaticky odpovedajú na ICE Skylink. Takže považujú dotaz za dotaz na pamäť, wifi spojenie a pod. ale v prípade DIGI a alebo M7 u tohto prijímača nejde vôbec o to, či to zvládne hardware, ale či máš prostriedky na dekodovanie.Nechce sa mi hľadať príspevok ktorý som ti písal, ale priamo kolega, ktorý má VU4k a je s ním ťažko spokojný tu musel priznať že nedokážeš z dvoch TP (teda napr. STV a Digisport) ani nahrať. Netušíme aké sú tvoje pohnútky k takémuto riešeniu, ale keďže vidím že sa tu zaujímaš aj o trestno-právnu rovinu, tak mám pocit, že nechceš mať hlavný prijímač v obývačke a zero v spálni aby si mohol dopozerať z postele film ale chystáš niečo úplne iné. A v tom prípade, ak nie si schopný streamovať z dvoch TP (napr. ja chcem STV správy doma a môj známy v nemecku futbal z Digi) je toto technicky nemožné. Ale ako hovoril jeden minister kedysi dávno, "100x opakovaná lož sa stane pravdou", možno otvoriť ďalšie vlákna s tým istým dotazom nakoniec pomôže. Takže konkrétny majiteľ potvrdil že to nejde a najrenomovanejšia SAT firma na SK taktiež. |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Presne tak a ešte dodám, že tu vzniká problém s FBC tunerom. Lebo všade sa píše, že môžeš pozerať a nahrávať až 8 programov, ale nikto nepíše, že s akými obmedzeniami.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: VU+uno4k a VU+Zero a remote channel stream...A s akými obmedzeniami? |
kombajn59
![]() |
|
@kombajn59Prečítaj tu, či budeš mudrejšíhttps://www.parabola.cz/forum/topic-90773/2/ T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@kombajn59Pod tými obmedzeniami myslím práve streamovanie. Napíšem moju skúsenosť, sice nemám box s FBC tunerom, ale bol som to odskúšať u známeho. Tunery nazvem tak, že fyzické 2x a FBC virtuálne 6x. Robili sme to takto:1. Do obidvoch tunerov pripojený koax. Kým sú TP v rovnakom pásme /low alebo high/ funguje to bez problémov aj PIP a napr. 7xnahrávanie. 1xz fyzického tuneru a 6x z FBC tuneru, ktoré sa automaticky zapnú. A v rovnakom pásme pozerať /Skylink, freesat/. Ale napr. ak sa pozerá Skylink a niečo sa chce nahrať napr. Sky DE low pásmo, už to neide. 2. A potom sme skúšali streamovanie a tu prišiel problém, dalo sa streamovať len z fyzického tuneru, FBC tunery zostali inactiv. Vedeli sme nastreamovať len rovnaké TP s rovnakou polarizáciou, lepšie povedané dalo sa pozerať na serveri len rovnaké TP s rovnakou polarizáciou, lebo vtedy to už riadi klient. Dobre by bolo, keby sa ozval niekto, komu to naozaj funguje aj streamovanie, lebo my sme to nevedeli nastaviť. Alebo sme niečo robili zle. T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
peterska to predpokladám stále hovoríš o FTA alebo karte v internej čítačke...a tu chce kombajn navrch použiť ešte ci-modul... |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Ano, odkódovanie je ďalšia vec. Ano hovorím o internej čítačke. Digi modul som nemal možnosť odskúšať. Ani iný modul sme neskúšali.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@kombajn59Vše záleží na interním propojení, obecně pokud máš doma vše správně zapojeno bude streaming fungovat bez problémů, nejlepší je vše řešit na gigabit lan (tzn. router, switch, kabeláž atd), každý prvek v síti však může být problém, a především nepoužívat wifi.Pokud se týká modulu, tak osobně si myslím že to nemůže fungovat. A na závěr FCB tuner je úplně zbytečná věc, a nehodí se na streamování, virtualní tuner nemá stejné vlastnosti jako hardwarový. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
![]() |