![]() |
|
TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument na Rai3Dnes večer odvysílá program Rai 3 exkluzivně ve světové premiéře unikátní italský dokument z produkci Rai, Požár na moři (fuocoammare). Dokument, který velmi otevřeným způsobem ukazuje migrační krizi která se odehrává především v italských mořích a na ostrově Lampedusa a místa, kam běžný člověk nemá přístup... Film získal i několik mezinárodních ocenění. Pořad začíná ve 21:10 a bude FTA.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Bude to česky?Na co by mi potom byl jen obraz? |
jenes
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 068 |
![]() |
|
@jenesNo tak se na to nedívej... Já tady taky občas čtu tipy jiných diskutujících co třeba dávají na německých kanálech a německy neumím ani slovo. Každý ať si vybere co chce...ne? :-) hezký den.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Italsky to dám, ale mluvil p o m a l u![]() 1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
@keffTak to zvládneš... Na pochopení je lehká. Italštinu dnes už člověk slyší na každém rohu po celém světě. Stačí zajít do lepší restaurace a mrknout do menu nebo do kavárny anebo zapnout radio...si to člověk ani neuvědomuje.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...To čo napísal jenes,takejto reakcie som sa obával![]() ![]() |
Power150
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 046 |
![]() |
|
@Power150Já ne, já se nebojím nikoho a ničeho. Akce - rekace. Hotovo.![]() ![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
franckJá bych tu italštinu moc nepřeceňoval.Kde se s ní oficiálně mluví krom Itálie? I když jinak se pěkně poslouchá,to jo.![]() |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Jsou to románské jazyky, portugalsky umím tak španělština či italština už nejsou takový problém1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
@sigurJá ji neprecenuji... Mně je to jedno kde se jak mluví. Italsky se mluví ve Švýcarsku, na Maltě a v Monte Carlu. Dále je italština jazyk umělců. Běžně by měli umět italsky zpěváci, herci (hlavně divadelní). Italština je běžně používaná v potravinářství, samozřejmě že to je hlavně dáno tím ze italská kuchyně je mezinárodní apod. Podle statistiky, italsky mluví kolem 150milionu lidí po celém světě.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Na wiki je napsáno, že oficiálním jazykem je italština taky v Eritrei a Somálsku. Dříve byla také ve Slovinsku... Takže někde se s ní člověk domluví. Já procestoval mnoho zemí, vc usa a vždy mi stačila. Samozřejmě, že angličtina je univerzální, ale jakmile jsem řekl i am from Italy, tak už na mně chrlili italsky a angličtina šla do pozadí...![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Nejpoužívanější jazyky dle Wikipedia.it:1. Angličtina (4 miliardy) 2. Francouzština (250 milionů) 3. Němčina (230 milionů) 4. Španělština (180 milionů) 5. Italština (140 milionů) Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Wiki se nedá brát vážně. Kde je kantonština, hindština?![]() |
DVBT1
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 1 774 |
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Mimochodem, kdo přijímá i filmový kanál Rai Movie HD tak od 21:10 dávají Blbý a blbější 2 z roku 2014. Trailer vypadá dobře. :-)Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...franck..v které to bylo zemi,kde na tebe chrlili italštinu? Snad jen to Švýcarsko mě napadá..V Somálsku nějaké zbytky původních obyvatel možná ještě italsky rozumí,byla to zčásti italská kolonie(wiki).Jinak Afrika je převážně francouzsky a arabsky mluvíci...prakticky celá od rovníku na sever.Takže i ta arabština bude hodně rozšířená.A pak nesmíme zapomínat na expanzi čínštiny a nedej bože ruštiny. |
sigur
![]() |
|
@sigurChrlili jsem myslel obrazně, jakože se nějak domluvili. Bylo to v New Yorku. A i v muzeích byla Italština. V restauracích menu v italštině atd.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...To jo,New York je směsice všech národů a ras a Al Capone se svou partou tam určitě zanechal hodně potomků![]() |
sigur
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Na Wikipedii se píše že Italsky se domluvíš v těchto zemích, procenta mluvící italsky:San Marino (100%) Televize RTVSM v italštině Vatikán (100%) Televize CTV v italštině Švýcarsko (30%) Televize RSI v italštině Slovinsko (30%) Televize TVslo v italštině Chorvatsko (30%) Libie (30%) Eritrea (30%) Somálsko (30%) Albánie (30%) Pod 20%: Brazílie Argentina Costa Rica Uruguay Venezuela V USA mluví italsky až 750.000 lidí, hlavně NY (Little Italy) Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...No přesně, jídlo, umění, taky auta, motorky...made in Italy n.1 BEZ KONKURENCE![]() ![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...A Monte Carlo 50% mluví italsky a 50% francouzsky.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
Pozar na mori, unikatni dokument n...Tak to bude asi síla ten "unikátní dokument" a ke všemu ještě FTA!Někdo asi chce,aby to vidělo hodně lidí...že francku.Tak příjemnou zábavu nad obrázky utopených mograntů. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 843 |
![]() |
|
@sigurNo ale Al Capone nebyl Ital, neměl ani it.občanství. Jen rodiče byli Italové, ale on se narodil v USA. Nitti, jeho nástupce byl Ital.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: TV tip: Pozar na mori, unikatni dokument n...Každopádně v současnosti má největší vliv v USA rodina Giovannini, která šéfuje Cosa Nostry. V NY je velmi známá, jsou to miliardáři. V podstatě se dá říct, že pokračují ve šlépějích Al Capona...Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
![]() |